Jump to content

Formula 1


kuruz

Recommended Posts

I ja sam ga gotivio, išao sam i na doček, kada je kao budući vozač Erouza posetio Beograd, verovatno podsredstvom zeptera koji je bio njihov glavni sponzor, sećam se baš je bila gužva u dvorištu kod kneza, mogli su i neki veći prostor da izaberu, ovako me mrzelo da se probijam kroz masu za autogram hahaha

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki put kad pomislim na Spa, setim se ove klanice...

 

Kakav je kralj ovaj Eddie Jordan :D

 

 

 

L.S. Moto

The moment Maldonado decided to become a race car driver.

 

:haha: :haha: :haha:

 

 

 

 

I razume se, Kultard ispao debil, a Šumi doktor :bigblue:

 

"I lifted to let him pass me, but I lifted in heavy spray on the racing line. You should never do that. I would never do that now."

Prašta mu se. :)

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sećam se naravno te legendarne trke, a i danas kao i tada mislim da je ovaj naduvenko glumio neku silu i da Kultard uopšte nije kriv, pa u najmanju ruku moraju da snose podjednaku krivicu. Jbt nema teorije da je Kultard mogao da vidi da iza sebe ima nekog, a drugo bio je sklonjen u stranu a ovaj mu uleteo u putanju i spucao se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste, a Kultard na kraju priznao da je pogrešio pod pretnjom, kao onaj što je raskrinkavao Matijevića na youtubeu :D

 

 

Verovatno je u tom momentu i Kultard, kao i ti, mislio o njemu kao o naduvenku pa ga malo brake testirao po kiši, kad 'oće pička da se kurči, da obilazi MekLarena za ceo krug :)

 

Uopšte nije morao da 'glumi' silu, sila se videla na stazi gde po kiši obilazi za ceo krug čoveka u jednako kvalitetnom bolidu.

 

A po pit lejnu bi i ti divljao posle toga, da si onako lepo odvozio :D

 

ne mogu da nađem snimak trke na kojoj je Kimi bio prvi do sto metara pred cilj, kad mu je otpao točak i bolid izleteo sa staze

 

 

Bog :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije on meni naduvenko samo zbog toga, to je samo još jedna njegova partija, mnogo ranije ja nemam nikakav respekt za njega kao čoveka i sportistu. Da, svakako, jedan od najboljih, možda i najbolji vozač F1 ikada, ali za mene je bio i uvek će ostati šljam.

 

Nego dobro, to je sasvim druga i duga priča.

 

A Kimi i dalje nastavlja u svom stilu. Sada kada se zapalio prvo što je rekao u komunikaciji sa timom bilo je "Something happened, I broke something!" :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije on meni naduvenko samo zbog toga, to je samo još jedna njegova partija, mnogo ranije ja nemam nikakav respekt za njega kao čoveka i sportistu.

 

Upravo tako, na to sam i ciljao...

 

 

Šumaher je bog! :D

 

Nijedan šampion nije bio ne znam kakva dobrica, svaki od njih je imao ispade i žute minute, naročito oni koji nisu bljesnuli u jednoj sezoni nego imali malo duže karijere i borili se više godina za titule. Ne može se očigledno ni biti šampion u F1 ako imaš previše poštovanja za tuđa osećanja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

A npr. kad su se Sena i Prost dogovorili da nema preticanja, i onda bude prekid trke i restart, i Sena ga obiđe, jer po njemu, taj dogovor više ne važi zbog restarta? Sena je npr. tu ispao teška smradina. Pa je opet bog.

 

Eto Prost je možda najpošteniji i najkulturniji vozač od tih višestrukih šampiona, od ostalih nema ko nije ispadao smrad. Jednostavno se ide na pobedu skoro po svaku cenu, i uvek se šetaju po toj granici šta je ljudski i šta je pošteno, to je jedna od stvari koje te čine šampionom, bez skrupula i kompromisa. Takva je priroda sporta.

Šumaher je x puta ispao i čovek, ali uvek imaš likova koji se hvataju za ono najgore. :P

 

Moj ćale npr. ne voli Šumahera zato što je obožavao Senu, a njih dvojica su se klali na početku Šumaherove karijere, još uzeo titulu u sezoni kad je Sena poginuo, nije mogao da ga gleda, al' on nikad za njega ne bi rekao da je smradina... (doduše, da postuje na yumetalu, možda i bi :haha: )

 

Meni je prošle sezone bilo smradovski što je Hamilton agresivno napadao i obilazio Rosberga na startu, ali mi je mnogo draže da vidim da i Rosberg uradi to isto kao sad u Australiji, nego da da izjavu u novinama ''Lewis was too aggressive''. Nije na svog starog nimalo :D

 

 

Od svih šampiona, najviše mi se gadi Hamilton, on je jedna pojava koja izaziva u čoveku rasističke tendencije...

Naročito mi je grozno da ga gledam da uzima titule na Šumaherovom mestu, šta li bi uradio Šumi 2014. da je vozio tog bolida sa 45 godina :obrv:

 

Pa onda Alonso. Alonso mi je pre baš bio gadan, ali mi je malo postao simpatičan prošle godine :haha:

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Montoya je genije isto...

 

naročito oni koji nisu bljesnuli u jednoj sezoni nego imali malo duže karijere i borili se više godina za titule.

 

Kimija sam nešto u glavi više računao u ovu prvu grupu nego u drugu, mada je legitiman veteran, triput se borio za titulu i od toga jednu uzeo.

 

On je kralj, od trenutne ekipe, meni bi bilo najdraže da on osvoji opet :D

 

Ali mi se čini da se Ferariju mnogo više sviđa Vetelov pristup nego njegov (Šumijeva školica :bigblue: ), Kimi deluje malo nezainteresovano za timski rad, izgleda mi da samo vozi i to je to. To se onda odražava i na odnos cele ekipe prema njemu, zato mu se i raspada bolid.

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma moš' da duvaš crnji :P , jbt u debi sezoni mogao da osvoji titulu, već naredne jeste... agresivan, da, ali je po meni to samo prednost, pogotovo u sezonama kada je F1 bila prilično dosadna, jedini koji je obilazio na stazi je bio on(u većoj meri), to ga je nekoliko puta i koštalo pobede, a i za većinu trijumfa se borio kao retko ko, šta je sve stizao i koliko se puta namučio...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duvaj mu ti ako ti se sviđa :P

 

A šta će ti to 'ali', kad i ja pričam da je agresivnost prednost? :D

 

Nisam komentarisao njegovu vožnju, nema šta da se komentariše vožnja nekog ko osvoji 3 titule, nego mi je ovako debilko kao kompletna pojava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam komentarisao njegovu vožnju, nema šta da se komentariše vožnja nekog ko osvoji 3 titule, nego mi je ovako debilko kao kompletna pojava.

 

Tačno tako. Lik koga bih išamarao bez ikakvog razloga.

 

Meni je Alonso najgori od te ekipe. Stalno se žalio i kukao. Te bolid je loš, te ekipa ga ne podržava dovoljno...

Da nije pravio sranja i insistirao na statusu prvog vozača u McLaren-u, verujem da Kimi ne bi ni uzeo tu titulu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ to nas vraća na ovo što sam ja pričao, jeste smradovski, ali zamisli da tebi kao aktuelnom dvostrukom šampionu neko kaže da će novajlija da ima jednak status u ekipi kao ti... Verovatno nisu ni pričali konkretno o tome, podrazumevalo se da je Alonso no. 1, kontali su da to ni ne treba da se naglašava, nisu očekivali da Hamilton odma bude konkurentan, bio je idealan dil, dokazani šampion + perspektivni klinac kao ulaganje u budućnost... I onda kad je novajlija krenuo da pobeđuje, Alonso je počeo tu priču, fazon 'ja nisam ovo potpisao' :D

 

Treba imati na umu i da je to prva sezona u novijoj istoriji gde je neka od jačih ekipa imala taj pristup da nema vozača 1. i 2, nego da podržavaju obojicu podjednako...

 

 

Ali zato je Kimijeva titula još slađa xD

 

Ijao sećam se tog dana, kako su se ufiksirali tačno na najbolje pozicije na koje smeju, a tako da Kimi uzme, najbliži šampionat ikad, obojica su bili 1 poen iza njega. Fantazija.

Sećam se zato i sledeće sezone i Tima Gloka na gumama za suvo, već sam to pričao verovatno ali moram opet da kažem da sam izuo papuče i gađao televizor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mislim da je McLaren i ranije gurao taj pristup bez 1. i 2. vozača. Mada, verovatno su i oni tako razmišljali kada su dovodili Alonsa.

 

Ta sezona 2007. je bila možda i najbolja od kada pratim F1. Tada je McLaren ostao bez konstruktorske titule zbog špijunaže, jedva su i vozačima dozvolili da se takmiče.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E da ta prva Hamijeva titula i zadnjih par krugova.. znači ono ne bi ni Finčer bolje režiro :mhihi: , ja mislio gotovo, kraj, opet ga crnja ispušio za bod... kad ono, bukvalno u poslednjoj krivini obidje Gloka hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

@skulhead: Pa da, neke ekipe su otvoreno imale 1. i 2. vozače, a neke kao nisu, ali je u 90% slučajeva uvek jedan bio dosta bolji od drugog da nije bilo potrebe, Kultard je u McLarenu uglavnom i Hakkinenu i Raikkonenu svirao drugu violinu...

 

 

@HUMAN: kad ga nazoveš tako od milošte, nije mi dobro :haha:

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...