Jump to content

Bitrate


gavrosaurus

Recommended Posts

  • Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

196-230 VBR sasvim zadovoljavajuće za 99,99% ušiju, tj za sve osim za fanatične audiofile koji imaju samo kablove u vrijednosti prosječnog automobila.

 

320 - baš i nema prevelikog smisla, ne iskorištava se puni potencijal enkodera.

 

FLAC - za arhiviranje obavezno.

Edited by diletaNT

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Kolko zauzima flac?

 

Zauzima ali i vredi.Ako imaš integrisanu džaba ti sva muzika.Nabavi neku sound blaster karticu i onda si miran.

 

Takođe, za utvrđivanje da li je neki WAV ili FLAC fajl nastao grebovanjem sa CD-a ili dekompresijom MP3-ojki i sličnog, koristite AudioChecker. Detekcija se zasniva na Furijeovoj transformaciji tako da nema laži, nema prevare.

Jel to sigurno ? Da li sam ja sa tobom radio razmenu Sepulture "Beneath the remains" ? Bio je neki program koji nije dobro utvrđivao to da li je dekompresovan mp3 ili ne,pa čisto pitam,NHF što bi rekli Ameri.

 

"ultra napucani remasterovani cd-ovi koji se bolje cuju nego originali" i slicne nebuloze.

Možda su fore kao sa poljskim original kasetama iz devedesetih godina.Neke kasete su se zaista čule možda bolje nego originali.Fora je da je neko nabudžio ekvilajzere i slično pa tako snimao.Rekao bih da je MG ili MR "poljak" od Sepulture jako jako dobar,može da se poredi sa original diskom od Sepulture koji imam.

 

Ja sam lično primetio razliku između 128 bitrate-a i flac fajla,jer je kod mp3 zvuk "nabudžen",onako sve nekako "trese" i bas,pa se neki tonovi ne čuju baš dobro.Imam SB audigy,jeste da nije neka savršena kartica ali je generalno dovoljna za dobar zvuk,bar se meni tako čini.

 

ledao sam pre par meseci torente i naidjoh na in sorte diaboli flac...

Ne znam,meni je drugar koji je skidao Death u flac-u rekao da se sasvim dobro kod njega na integrisanoj zvučnoj čuje.Možda je lični utisak,ne znam sad ne bih mogao reći.

 

Мислим, нећеш слушати ако утврдиш да није прави правцати flac, wav или нешто седмо ...?

Ako sam ja razumeo,ako stvarno utvrdiš da sigurno nije flac i to pravi,onda nabaviš mp3 320 pa slušaš.Mislim kad je već od takvog mp3 i nastao taj flac,onda i nema neke posebne razlike,makar se meni tako čini.

 

Inače ako imam audio disk,grebujem u FLAC formatu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od mp3-a nastao FLAC?

 

Očigledno nesporazum.Flac je nastao od wav,ali ako neko hoće da napravi flac a nema wav,onda dolazimo do pomenute situacije.

 

Detaljno, opsezno i upuceno, to se ceni

 

Ma daj,ja detaljan i opsežan,i upućen :)

 

Kad su počeli ljudi da mi objašnjavaju koji se iole razumeju u muziku,kako dobiti kvalitetan zvuk,e to je priča...Reče jedan na jednom forumu,nabaviš dobre zvučnike,dobro pojačalo i ne SB karticu nego EMU i to onu (najjeftiniju) od 100 evra.Pa kažu da trese.Jeftino nije.

 

Ja samo video pa prepisao,nikakav trud ;)

 

A da si ti 2 godine na integruši kao ja pa kad nabaviš SB,video bi.Jedno sedam dana sam se "trzao" na ono "tong",ili "click" zvuk od windowsa :) Znaš kako i to dobije makar malu dubinu sa zvučnom ;)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo za Sound Blaster vazi samo tako :da:

Ja sam takodje imao integrusu koja je bila prikljucena na staro EI Nis HSR 48 pojacalo-svojevremeno sam kupio SB Audigy 1 i verujte,razlika je drasticna-to se uocava cim se usteka pojacalce ili kvalitetne sluske(imam neke Sony-jeve)

Pojacalo EI Nis mi je jos uvek u funkciji,sada prikljuceno na SB(joj miline)ali ga ne bi menjao za nizasta-odlicno je iako je staro vise od 20 godina,mada nije lampas :bigblue:

Edited by Full_Metal_Yakuza

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought a stereo. Wow! Two speakers!

 

So I'm listening to this thing. And then I heard the quad system with the four speakers, and I said, "This is it, this is great."

 

So I got rid of the stereo and got the quad, and this was the sound I was looking for.

 

But I listened to it a couple of days and said, "Hey, this sounds like *****."

 

So I went out and I got the duodecaphonic with the 12 speakers, and this was more to my liking... for a while.

 

But the ear gets sophisticated pretty fast and I got rid of that and got the milliphonic with the thousand speakers. And I'm listening to it and I said, "Hey, this sounds like ***** too. The other one was ***** one, this is ***** two."

 

So finally I got the googolphonic, the highest number of speakers before infinity. Sounds like *****.

 

So I said, "Hey, maybe it's the needle."

 

So I had the old typical diamond needle, and I searched around, finally got the moonrock needle. Cost me 3 million bucks for that. So now I have a googolphonic stereo with a moonrock needle.

 

It's okay for a car stereo. I wouldn't want it in my house.

 

- Steve Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Playeri koji podržavaju ogg vorbis

 

http://wiki.xiph.org/index.php/PortablePlayers

 

Problem kod jeftinih playera je što neki i podržavaju ogg ali retko ko pokuša da ga pusti na portable playeru,ili podržavaju taj format sa update-om firmware-a.

 

Čini mi se da x-wave player podržava ogg,ako se ne varam,ili bar sa novim firmware-om.

 

"From the information below (see the "Chinese MP4" and "PowerUp!" items), it is possible that all Chinese made S1 MP3 and MP4 players can play the Ogg Vorbis file format, even though their manuals or advertisements do not mention this. Since many tens of millions of these units have been sold worldwide, there is a potentially huge, undocumented, base of portable media players which can play the Ogg Vorbis format. If you have one of these Chinese made players, just give it a try and see"

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

EDIT: Pogrešna tema.

 

Kad sam već tu, imam integrisanu najgoru povezanu na neku komunjarsku liniju od pre 100 godina, i primećujem razliku samo izmedju prastarih 128-ica i novih 320 ili jačih VBR.

Edited by crusader84

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...