Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 59
  • Views 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Tombba Di Bombba
    Tombba Di Bombba

a mozda i on ima religioznu babu ko Dio xaxaxaxaxaxa

• Tombba Di Bombba
    Tombba Di Bombba

ma naucile su ih babe xaxaxa daj kakvi juznjacki obicaji zna se sta to predstavlja... i berluskoni pokazuje rogove pa nema veze sa jugom italije, lik je sa severa.

comment_1536765

Ronnie James Dio.

A znas li zasto?

Zato sto je poreklom Sicilijanac, a tamo i na Jugu Italije taj znak se koristi protiv uroka.

Znaci kad cujes ili vidis nesto sto je baksuz, onda se taj znak napravi i kaze "facciamo le corna", odnosno praviti rogove.

Onaj ko je urokljivac zove se iettatore, pa je to odbrana protiv takvih.

Eto odgovora.

comment_1536873

Teta Wikipedia kaze:

Gene Simmons claimed to have first introduced the sign to heavy metal, when he was shown extending his little finger and index finger on the cover of KISS' 1977 album Love Gun, although his claim is disputed.

comment_1538750
Ronnie James Dio.

A znas li zasto?

Zato sto je poreklom Sicilijanac, a tamo i na Jugu Italije taj znak se koristi protiv uroka.

Znaci kad cujes ili vidis nesto sto je baksuz, onda se taj znak napravi i kaze "facciamo le corna", odnosno praviti rogove.

Onaj ko je urokljivac zove se iettatore, pa je to odbrana protiv takvih.

Eto odgovora.

Interesantno.

Ja sam negde (u nekom matorom terrorajzeru valjda) chitao da se znak zove 'il cornuto' il' neshto slichno i da se bash u Italiji koristi kao uvreda. Naime pokazuje se uglavnom mushkarcima i naznachava da su 'rogonje', tj., je li, da im neko drugi opshti sa zhenom...biche da je u pitanju samo regionalna varijacija.

ah ta antropologija...

comment_1538762

Гледала сам скоро на VH1 кад је био неки љигави метал викенд баш причу о томе и Дио је причао отприлике оно што је Shamandalie већ рекла.

• 2 weeks later...
comment_1552961
Interesantno.

Ja sam negde (u nekom matorom terrorajzeru valjda) chitao da se znak zove 'il cornuto' il' neshto slichno i da se bash u Italiji koristi kao uvreda. Naime pokazuje se uglavnom mushkarcima i naznachava da su 'rogonje', tj., je li, da im neko drugi opshti sa zhenom...biche da je u pitanju samo regionalna varijacija.

ah ta antropologija...

Takodje. To su mi rekli ortaci cija sestra studira italijanski.

comment_1554681

Dio je prvi uveo u muziku, mada se i Simmons pominje. 99 posto ljudi koji ne slušaju metal, a čuli su za taj znak, reći će vam da je to satanistički pozdrav. To vulgarizovanje se može primetiti i u mnogim filmovima. Recimo, Vrana 4, gde prikazuju neke navodne sataniste koji koriste taj pozdrav, ili, ne znam kako se zove film, vrti se na nekoj TV u poslednje vreme, Žan Reno glumi, gde neki Turci koriste taj pozdrav. Neznanje ljudi ide do te mere da koncerte na kojima se mogu videti rogovi listom proglašavaju za satanističke predstave. Sećam se kad je posle koncerta Rolling Stones-a vladika Amfilohije rekao da su oni satanistička grupa i čudio se što im ljudi u Srbiji i Crnoj Gori aplaudiraju. Pitam se šta bi tek rekao kad bi bio obavešten (kao što očigledno nije) da je u Beograd dvaput dolazio Rotting Christ.

comment_1554682

dobro da nije, neobaveštenost je nekad dobra stvar, još bi krenuo u lov na veštice

''inquisition, what a show

inquisition, here we go...''

comment_1554693
... ili, ne znam kako se zove film, vrti se na nekoj TV u poslednje vreme, Žan Reno glumi, gde neki Turci koriste taj pozdrav.

TURCI se pozdravljaju tako?!?!?! :confused::icon_eek::blink:

Sećam se kad je posle koncerta Rolling Stones-a vladika Amfilohije rekao da su oni satanistička grupa i čudio se što im ljudi u Srbiji i Crnoj Gori aplaudiraju. Pitam se šta bi tek rekao kad bi bio obavešten (kao što očigledno nije) da je u Beograd dvaput dolazio Rotting Christ.

Mozda bi covek dos'o na njihovu svirku i post'o satanista :) :) :):twisted:

comment_1554715

niš bez gene simmonsa, taj će na kraju pod svojim imenom zaštititi pozdrav, pa će svako ko ga koristi morati da ima plaćenu franšizu, e ti jevreji.......