Jump to content

Astrologija


Recommended Posts

sve to je moglo da stane u manje nego prostu rechenicu (dakle, ne! вуд сфајс). . ok, see if i care :frown:

btw. ja se ne zajebavam na rachun astrologije nego astrologa.

izgleda da mi sledi akadeemska karijera. vechito neshto objasnjavam....

Edited by matatrtaDgrejt

Share this post


Link to post
Share on other sites

bivsa zena huse iz beat streeta, tri puta abortirala i cetvrti put rodila njegovo dete pa su se razveli. on trenutno ne placa alimentaciju. lepa devojka, mada nije preterano zgodna... aletheia na 3 stepenu skorpije u opoziciji sa eurydike u osmoj. ovo na 3 stepena blizanaca je hygiea. eto.

 

clipboard01wv4.png

Edited by judge.dread

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"Zivojin Zivojinovic"

 

Немам појма шта је ово требало да значи али у своју одбрану (или оправдање?) ћу рећи само ''Марс у Шкорпији у Петој Кући'' :)

 

btw. ja se ne zajebavam na rachun astrologije nego astrologa.

 

 

That makeZ two of us. Јако, јако често.

 

Laurelin - овај линк

Edited by Onime no Kyo

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Тој проблематици могу да приступим с две тачке различитих веровања, односно убеђења.

1. Вођењем реалним физичким факторима илити оним што називамо ''тврд асфалт''

2. Вођењем чињеницом да људско познавање реалних физичких фактора није апсолутно комплетно, илити чињеницом да људско знање није свемогуће - дефинитивно.

----------------------------------------------------

 

1. Полазим од чињенице да је сама реч ''магија'' заправо свеобухватан фактор окултних и необјашњивих делатности које су за период од пре 1000.-2000. година означавале НАУКУ. Чињеница је да цивилизација напредује и да људска интелигенција увек иде ка вишем и већем нивоу знања где се примењује такозвани научни метод који означава дедукцију (испитивање веродостојности) у циљу тога да се одређени фактор сведе на препознатљиву и општеприхваћену логички оправдану ставку о чињеницама илити чињеничним стањем. Поред првобитне чињенице магија означава мистерију, неухватљиво, научно необјашњиво дејство ''тајних сила'' које нису везане ни за један једини могући облик физичких својстава, а упркос томе имају ''моћ'' да ремете (својственим нахођењем) саму структуру чврстих физичких тела.

- Ту бих ја себи поставио питање - Где је Астрологија у магији? Како год да окренем не наилазим НИ НА ЈЕДАН разлог да астрологију сврстам у нешто што је окарактерисано магијом. Могу да разумем тренд који се појавио због фактора као што су недостатак информација поводом ове делатности међу ширим масама, недостатак разумевања и придодавање астрологије к нечему што је ''ђавоља работа'' (како би, иначе, одређени људи с села који још увек живе у XIX веку рекли за компјутер). Упркос тренду који означава и сврстава астрологију у окултизам (што неки од глупих астролога за исту и кажу како би удовољили својим проидеолошким формама о прихватању неких к'о бајаги духовних афинитета и испољавања истих у виду циља илити сврхе живота) што може бити ЈАКА асоцијација на магију илити магијско деловање (па када се узму у обзир и неки кристали, свеће, тарот и остале безазлености које везе с астрологијом немају нити својствено имају приближно исти начин ''прорицања'' ''назови.како.желиш'') астрологија, једноставно, није ни приближно тако банална и то се може уочити и схватити веома брзо након површног изучавања.

 

2. Ако крећем од тезе да људско знање илити сазнање није апсолутно и магију окарактеришем кроз вид необјашњивог али постојећег (типа: као ваздух који удишемо али га не видимо) - онда могу рећи да је астрологија попут тог ваздуха, али не и магије јер магија с дефиницијом своје речи има своје одређено значење - а само из разлога што се не може тотално и буквално схватити и доказати није разлог да исту сврставам у коштац с оним што је научно необјашњиво. Временом ће астрологија имати све јачу и јачу потпору, а то је најважније. Није ни магија, није ни наука, није ни религија, није ни идеологија, а ни нечија измишљотиња - постоји упркос свему и означава саму себе. Готова прича о томе а каква ће јој класификација бити, тј. какву ће јој класификацију човек наденути је апсолутно небитно - битно је да функционише.

Share this post


Link to post
Share on other sites

izgleda da je varg star nekoliko miliona godina najmanja... a proucio sam uticaj tl66 i cini mi se da mogu da ga povezem sa nekim trojanskim mitom koji je povezan sa zalaganjem i pozrtvovanjem, kako za sebe tako i za druge i jos neke asteroide kao npr. metis i sl. grcki mitovi. jure i mene za vojsku...

 

btw. cini mi se da su ovo podaci za tutmosa III:

 

30.1.1472 pne. 04 am, mogu da se koriste koordinate za cairo.

Edited by judge.dread

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

U, izgleda da se ovde prica o svemu, a manje o astrologiji na kraju. :) Steta sto nema mnogo zainteresiranosti.

Nije me bilo dugo na ovom forumu, sad malo upadam na astro. 8)

 

Po mom iskustvu- astrologija deluje.

 

Ali natalna karta je slika onog sta mi jesmo. To smo mi pre izabrali svako za sebe. I sve nam se desava u skladu

sa pozicijama planeta koje su bile u trenutku naseg rodjenja. Jednostavno je.

___________________________________________________________________

 

Onime no Kyo, svaka cast na trudu oko ove teme. Svidja mi se tvoj pristup astrologiji, iako kazes da ti je to hobi.

Ni mladji ni stariji nego generacija 87, videh da rodjeni u ovoj godini ima nekako vise momaka koji proucavaju

astrologiju (posebno muskih). Verovatno jer u toj godini je bio trigon Jupitera i Urana, i s pravom kazem da

su ovi iz ove generacije inovativni, expanzivni, ne drze se tradicije ili neceg misljenja, vec otvaraju nove vidike. :)

Takodje sam 1987 godiste.

 

lost:

izgleda da je varg star nekoliko miliona godina najmanja

 

Sta mislis tacno sa ovim, mislis ovaj Varg ovde na forumu? Po cemu, kako mislis star?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni mladji ni stariji nego generacija 87, videh da rodjeni u ovoj godini ima nekako vise momaka koji proucavaju

astrologiju (posebno muskih). Verovatno jer u toj godini je bio trigon Jupitera i Urana, i s pravom kazem da

su ovi iz ove generacije inovativni, expanzivni, ne drze se tradicije ili neceg misljenja, vec otvaraju nove vidike. :)

Takodje sam 1987 godiste.

 

:da: :da: :da: :da: :da: :da: :da:

 

Slazem se u potpunosti. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

može li neko od astrologa da mi objasni šta se to sa venerom dešava do 2016.g. i kakav je uticaj njen?

 

Шта се с Венером дешава до 2016. године?

Уколико је било шта у односу на поларитет, грађу, језгро Венере - ту ће се бољи подаци добити на конту астрономских истраживања, односно пуких опсервација...

 

''Утицај Венере'', односно енергија Венере спада под све оно што може окарактерисати ''Афродиту''(грч.), односно ''Венеру''(рим.). Наравно, није нити богиња нити јој је муж Хефест.

 

Венера је сваког следећег месеца у другом знаку (обзиром да се креће брже од Земље), а означава људске (појединачне) квалитете. У зависности од знака у ком се нађе означава врсту потребе исказивања наклоности, осећања, емотивних афинитета, дојам о љубави (уз Уран) и сл.

 

Једноставније речено (написано) - Венера указује на позицију знака у ком или према ком највише исказујемо осећања, односно како нас одређени знак ''учи'' да доживљавамо емоције (да ли ћемо их исказивати више или мање, на шта смо осетљиви итд). Такорећи, утиче на то каквог ћемо партнера бирати.

Прмр: Ако је у знаку Близанаца биће потребан партнер који се не труди да удовољи осећањима већ је полетан и делимично разигран,тј. полетан, а уколико је у знаку Јарца - особи с таквом позицијом је потребно да се одлично увери у то колико је партнер озбиљан по питању љубави)

 

Генерално се везује за жене, односно означава жену (жену на јакој пословној позицији, мајку, сестре и сл). У односу на позицију Сунца, у хороскопу, Венера је увек на највише 2-3 знака од Сунца. У односу на знак у ком се Венера нађе добијамо дојам о томе коју врсту естетичких вредности ценимо илити волимо.

 

Стога су знакови Ваге и Бика условљени овом планетом обзиром да најбоље исказују неки вид основе ''енергије'' ове планете. Код Вага је то велика наклоност к уметности и природна тежња к томе да се ствара баланс, рецимо, између две ''зараћене'' стране.

Оба знака, а поготово код жена, је изражен осећај за ''природну женственост'', односно природан женски сексепил...

 

Женске особе рођене у знаку Ваге неретко обожавају моду, односно хармоничне друштвено-социјалне односе, док припаднице знака Бика имају тенденцију к обожавању цвећа (поготово комбинације Бик-Вага, Вага-Бик).

 

Такође, Венера у складу или нескладу (аспекту) с осталим планетама детерминише избор који можемо начинити између два или више фактора. У зависности од комплетног прегледа добијамо дојам о томе какав укус поседујемо, тј. шта нам прија, а шта не - шта сматрамо ''добрим'', а шта видимо као ''лоше''.

 

Такође, означава и женски полни орган :muzicar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
o, hvala na odgovoru. poučno. samo još da saznam gde mi je venera :)

 

 

Ne pratim celu temu, ali ovako.

 

www.astro.com pa imas gore Free Horoscopes, pa free chart i tu upises svoje podatke on ti izbaci natalnu kartu.

 

Tu vidis simbol za veneru ( isti je kao simbol za zenu, krug sa krsticem dole) u kom se znaku nalazi.

Prvo vidi se u krugu, drugo pise sa strane cak pored simbola pise i VENUS in (nesto, npr CANCER, CAPRICORN, TAURUS)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li neko zna nekoga ko drzi casove astrologije il tako nesto?

 

 

Imas raznorazne skole, i zasad "vodi" kepler institut koji je u dobroj saradnji sa ISAR( internacionalna astroloska organizacija) i pruzaju poprilichno kvalitetno astroloskog gradivo, predavanje i seminare.

Medjutim, kostaju bednih 3000 evra 3 god.

 

Ali imas i jeftinije varijante afirmisanih astrologa koji povremeno drze skole kao sto je Nikola Stojanovic, Sanja Peric(njih dvoje za sad prednjace ) a ima tu i josh ljudi.

Ja ti lichno preporucujem da mi kazes sta tebe u astrologiji tachno interesuje, i kako najbolje "ucis" stvari pa da ti kazem koje ce knjige i stil pisanja najvise da ti gode sam da ucis.

Tako je najbolje.

 

 

a kad ces da priznas da je astrologija magija? verovao ili ne ja nisam slucajno ovde... dosadilo mi da me zovu sinko na nekim drugim astro diskusijama.

 

 

moz' bit' al' nemroa.

Fora je u tome sto ovako sa nasim dosadasnjim znanjem astrologija radi jer:

- Postoji neka peta sila koju ne poznajemo

- Neka od 4 sile koje poznajemo radi nasem telu nesto sto ne znamo i utiche kako josh nismo skontali

- oscilacije igraju ulogu.

- Domino efekat (kad je pokrenut prekidac pokrenut je i mehanizam, pa samim tim smo nasli slichnosti u mehanizmu na nemu i mehanizmu u nasim zivotiam)

 

Ne sećam se primera iz Biblije,

 

Cela biblija. Isus recimo.

Mojsije isto.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Привлачности знакова Зодијака се дешавају на 180. степени круга.

Те привлачности су врло и јако често испољене обзиром да се два зодијачка знака (особе рођене у истим) надопуњују илити разумеју боље него ли с другима. Ово је поглед на основну поделу привлачности.

 

- Ован - Вага (Борбени Ован, импулсиван. Мирољубива Вага, дипломата)

- Бик - Шкорпија (Ово може да означава фаталну привлачност обзиром да оба знака приписују велико значење сексуалном односу, односно физичким илити телесним уживањима)

- Близанац - Стрелац (Комуникативни и разиграни Близанац уз филозофски настројеног Стрелца чине два врло јак алтернативна индивидуалиста који ће ценити своје квалитете међусобно)

- Рак - Јарац (Овде привлачност постоји обзиром да Рак жуди за осећајем сигурности, док Јарац има врло неумољив и одлучан карактер који у свим аспектима тежи к стабилности и одаје утисак стабилне личности која је у складу с друштвом и традицијом)

- Лав - Водолија (Егоистични Лав и ексцентрична Водолија могу начинити изузетан спој који ће се базирати на односу ''ко има јачу персоналност'')

- Девица - Рибе (Веома чест спој који одаје методичну Девицу, прецизну и окренуту к детаљима с спојем транспарентне Рибе која тежи к спектру могућности својом флегматичном појавом).

 

Након основне поделе привлачности долази и следећа

 

Ован - Лав - Стрелац

--------------------------

(Ватра - врло динамичне и јако борбене особе које не трпе непоштење или било какав облик типичне стагнације. Ово су особе које воле да раздрмају, продрмају и укажу много страсти својим енергијама. Ово су колеричне особе које своју безосећајност надокнађују својим ''ватреним'' пробијањем кроз живот. Такође, теже к сферама унутрашње енергије, енергије која покреће, која надахњује и обнавља. Ово су особе ''од духа'' које могу да клону само на одређени малени период. Обожавају узбуђење, привлачи их и опасност али у свим ситуацијама успевају да одрже своју унутрашњу снагу коју испољавају на веома спектакуларан начин)

 

Бик - Девица - Јарац

--------------------------

(Земља - врло методичне и јако опредељене стагнацији. Ове особе цене све што је реално, практично, природно и у складу с друштвом илити физичким својствима. Стога су материјално опредељени и врло јако придодају значај својим материјалним вредностима. Код њих влада теорија ''имати'' пре него ли бити, обзиром да уколико имају, они и јесу. Просто. Ово су особе које су веома меланхоличне, окренуте к чувању свог имања или новца, штедљиве и око свега се труде да буду реалне)

 

Близанци - Вага - Водолија

--------------------------------

(Ваздух - врло комуникативне и изузетно друштвено окренуте особе које цене позив слободе. Ово су особе које одају сангвиничан темпераменат и увек се у свему труде да остану, на неки начин, неутрални. Близанци теже ка шали и интелектуалним сферама, Ваге теже ка друштву и идеологијама лепоте и мира, а Водолије су изразито окренуте к сферама које превазилазе људска схватања, односно одступају од реалних људских идеологија - такорећи индивидуалисти до сржи)

 

Рак - Шкорпија - Рибе

---------------------------

(Вода - врло компликована и често веом мистериозна ''бића'' која најрадије воде тешке борбе у себи док споља могу изгледати веома ''хладно''. Поготово Шкорпије. Рак су особе које се могу врло лако увредити, а није реткост и да често плачу, односно да су поприлично и веома емотивни. Окренути су к породици и очувању породице, макар и кроз жртву. Рибе су особе које одају веома млак темперамент, односно флегматичан, и врло често их рањава реалност. Стога обожавају снове и врло често могу бити у великим ''триповима'' око својих снова. Упркос томе, ово су особе које поседују ''магијски'' утицај на друге око себе обзиром на своје персоналности. То су, на неки начин, вечити сањари који себи нерадо признају да их може много тога дубоко погодити. У суштини, ово су осећајнија бића и знају како да резонују осећања, односно да осећају како осећају осетљивост)

 

----------------------------

Након ове поделе иде подела по ''мушким и женским знаковима'' особа које се најчешће слажу.

 

(Мушки - Желе напред)

Ован - Близанци - Лав - Вага - Стрелац - Водолија

Међусобно могу да допринесу великим достигнућима на плану човечанства, одличној друштвеној организацији, култури у општем смислу.

 

(Женски - Нигде не журе)

Бик - Рак - Девица - Шкорпија - Јарац - Рибе

Међусобно могу да допринесу себи и својим потребама, очувању онога што већ постоји, очувању практичног духа или породичним односима.

 

Јако често се праве одлична пријатељства или другарства на конту два, три или више особа које су рођене у неком од ових знакова. Уколико желите ово да проверите, једноставно питајте особе са којима се слажете одлично шта су у хороскопском знаку, особе које вас привлаче и сл. Надам се да је задовољавајуће

------------------------------------------------------------------------------

 

 

текст Лајла Вотсона.

 

"Za početak možemo da diskreditujemo popularnu, žurnalsku verziju astrologije. Slatkorečiva, uopštena predviđanja, koja kažu da će svi rođeni u znaku Ribe danas imati sjajan dan za pravljenje novih planova, dok će neka druga dvanaestina čovečanstva biti zauzeta susretanjem privlačnih neznanaca, nemaju nikakve veze sa astrologijom. Ona zasluženo izazivaju prezir kako astrologa, tako i njihovih kritičara.

…U Evropi sve lokalne vlasti vode zvaničnu evidenciju o tačnom vremenu rođenja svih svojih sugrađana, tako da je Gokelen lako prikupio ove podatke i uporedio ih sa položajem planeta koje je izračunao pomoću astronomskih tablica. Odabrao je 576 članova Francuske medicinske akademije i otkrio, na svoje zaprepašćenje, da ih je neuobičajeno veliki broj rođen tačno u vreme kada su se Mars i Saturn tek uzdigli ili pak dostigli svoju najvišu poziciju na nebu. Da bi proverio ovo otkriće, on je odabrao drugi uzorak od 508 poznatih fizičara, i dobio isti rezultat. (120) Postojala je snažna statistička povezanost između ascedencije (uzdizanje iznad horizonta) ove dve planete i trenutka rođenja deteta, kao i njegovih budućih uspeha u lekarskoj profesiji.

Verovatnoća da su rezultati ova dva testa dobijeni slučajno iznosi deset miliona prema jedan. Po prvi put u istoriji, jedan naučnik je pružio dokaz da planete utiču, ili su indikator tog uticaja, na naš život.

…Poznato je da je na severnoj hemisferi jun onaj mesec u kome je najveći broj rođenja, i da su junske obdanice najduže u godini. Prema tome, uprkos činjenici da svaka godina donosi jednaku količinu svetla i tame, veća je verovatnoća da će se deca rađati za dnevne svetlosti. Takođe, znamo da rođenja prate ritmičan obrazac, na osnovu koga više beba dolazi na svet pre, nego posle podne, što u igru uvodi još jednu tendenciju. Planete prate istu vrstu kretanja kao i Sunce, tako da beba nema jednake šanse da se rodi u bilo kom času planetarnog dana."

Edited by Onime no Kyo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Рак - Шкорпија - Рибе

---------------------------

(Вода - врло компликована и често веом мистериозна ''бића'' која најрадије воде тешке борбе у себи док споља могу изгледати веома ''хладно''. Поготово Шкорпије. Рак су особе које се могу врло лако увредити, а није реткост и да често плачу, односно да су поприлично и веома емотивни. Окренути су к породици и очувању породице, макар и кроз жртву. Рибе су особе које одају веома млак темперамент, односно флегматичан, и врло често их рањава реалност. Стога обожавају снове и врло често могу бити у великим ''триповима'' око својих снова. Упркос томе, ово су особе које поседују ''магијски'' утицај на друге око себе обзиром на своје персоналности. То су, на неки начин, вечити сањари који себи нерадо признају да их може много тога дубоко погодити. У суштини, ово су осећајнија бића и знају како да резонују осећања, односно да осећају како осећају осетљивост)

 

E, ovako... Iskreno receno, nisam pridavao horoskopu skoro nikakvu vaznost sem one radoznalosti radi opsteg znanja sve dok nisam dosao do jednog jebeno bizarnog saznanja. Sve, ali SVE devojke sa kojima sam u zivotu imao ozbiljnu vezu ili u koje sam bio zaljubljen (15-tak njih sveukupno) su bile iskljucivo rakovi i skorpije - nikada nista trece, dok sam ja rodjen u znaku ribe. I tacno mogu da ih na neki nacin podelim po temperamentu na te dve grupe. Od tog otkrica (pre mozda dve godine, kada sam sasvim slucajno razmisljao o tome) sam poceo da malo pazljivije proucavam astrologiju i u medjuvremenu bio sa jos dve skorpije.

I, cisto da se razumemo, ne biram ih po tom kriterijumu, jednostavno ih srecem i tek posle saznajem sta su u horoskopu. U pocetku mi je bilo malo "creepy", sada vise i ne obracam paznju. :)

Edited by Talvi

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ма само опуштено. Зипа сад.

 

Tekst Lajl Votsona, dalje>

 

"Jedno polje predviđanja, u vezi s kojim se često traži mišljenje astrologa, je: "Hoće li biti dečak ili devojčica?". U ovakvim prognozama oni imaju izvesnog uspeha, što teško da iznenađuje, s obzirom na ograničen broj mogućih ishoda; međutim, u Čehoslovačkoj je procurela vest o novoj tehnici koja obećava tačno predviđanje i u više od 50 posto slučajeva.

Eugen Jonas (http://skepdic.com/jonas.html) je češki psihijatar koga je interes za lunarne ritmove doveo do otkrića jedne uspešne metode prirodne kontrole začeća. Nastavljajući svoja istraživanja, došao je do lunarne korelacije koja omogućava predviđanje pola deteta sa izuzetnom tačnošću. Metod je zasnovao na položaju Meseca na nebu, u trenutku začeća. U klasičnoj astrologiji, svaka od zona Zodijaka ima svoj polaritet, odnosno pol - Ovan je muški, Bik ženski znak, i tako dalje. Jonas je otkrio da će, ako se snošaj koji je doveo do začeća odigrao u vreme kada je Mesec u "muškoj" zvezdanoj zoni, dete biti muškog pola. U jednoj klinici u Bratislavi, on je za osam hiljada žena, koje su želele muško dete, obavio neophodne proračune i od svih njih, 95 procenata je ostvarilo svoju želju. Kada je testiran pred komisijom ginekologa, raspolagao je samo podacima o vremenu začeća, i uprkos tome, uspeo je da u 98 posto slučajeva tačno odredi pol deteta.

Već poodmakla istraživanja u oblasti veštačke oplodnje, pokazuju da je moguće razdvojiti "muške" od "ženskih" spermatozoida, propuštanjem slabe električne struje kroz uzorak sperme. Poznato je da Mesec uzrokuje redovne promene Zemljinog magnetnog polja, kao i da je živi svet osetljiv na te promene. Iz ove pretpostavke jednostavno i logično sledi jedna druga, koja kaže da bi i sperma u živom organizmu mogla da se sortira na sličan način. Efekat polja koja potiču iz životne sredine bio bi pojačan time što se sperma kod većine sisara stvara i skladišti izvan telesnih duplji. Jonasovo otkriće nam govori dve važne stvari o ovom procesu. Kao prvo, izgleda da njime rukovode pravilni, dvočasovni kosmički ritmovi, među najkraćima koji su do danas otkriveni; i drugo, da su ovi ritmovi upravo onakvi kakvim ih opisuje tradicionalna astrologija.

Pred nama se sada formira predstava o astrologiji, koja je daleko od one kakvu pružaju u zvezde zagledani novinski članci, gde se, samo na osnovu sunčevog znaka, nude vešto sročeni saveti. Za većinu ljudi astrologija i Zodijak su jedno isto, ali Devica i njeni "drugari" su samo deo jedne mnogo veće i profinjenije strukture. Ta struktura je, zapravo, toliko kohezivna, da je teško shvatiti na koji je način ona uopšte nastala takva kakva jeste…

---

…tragove svesti o putanjama planeta i njihovim periodima rotacije možemo pratiti unazad samo do vremena gradnje prve piramide, oko 2870. godine p.n.e. Pet hiljada godina obuhvata samo dve stotine generacija, i teško je poverovati da je bilo dovoljno vremena za sastavljanje sistema čiji bi najjednostavniji sadržaj mogao da bude proveren tek za života sledeće generacije. Neki od neuobičajenijih događaja javljaju se toliko retko - Uran i Neptun su došli u konjunkciju samo dvadeset devet puta u pisanoj istoriji - pa je nezamislivo da se astrologija mogla razvijati učenjem na greškama. Podjednako neverovatna izgleda slika astrologije koja se razvija postepeno, tokom godina, povremenim otkrivanjem delića dokaza koji bi se međusobno nadovezivali. Pokušaj da se neki od kosmičkih obrazaca poveže sa određenim poznatim efektom liči na pokušaj identifikacije jednog gena, među hiljadama drugih na hromozomu, koji, recimo, kontroliše boju očiju. Američka federacija astrologa ima hiljadu trista članova, a Američko društvo genetičara ima ih dvostruko više, tako da je fer uporediti njihove napore, kako bi pokušali da steknemo neku predstavu o obimu ovog problema. Jedan od najvećih "pomagača" u genetskim istraživanjima je vinska mušica; jedna generacija ovih insekata živi dve nedelje, a dve stotine generacija bi živelo osam godina; rad sa mušicama je započet 1909, ali je prošlo više od pedeset godina istraživanja da bi se formirala potpuna slika o samo jednom njenom hromozomu. Ako prihvatimo makar grubo poređenje ove dve discipline, za izgradnju astrološke slike sveta bio bi potreban raspon od hiljadu i četiristo generacija ljudskog roda, odnosno trideset pet hiljada godina intenzivnog istraživanja. U stvari, nacrt tradicionalne astrolgije je mnogo složeniji, i nameće se zaključak da je ona morala nastati na neki drugi način."

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...