Jump to content

2008.12.04. *Beogradska arena, Beograd* Alice Cooper


Kinasky

Recommended Posts

Sutra je Erfurt, pa onda idu Minhen, Štutgart, Frankfurt i Berlin. Pošto je ovaj poslednji prvog decembra, logično bi bilo da Beograd ide sledeći, ali i dalje nema novih datuma na sajtu, što znači da i dalje nije sigurno da će biti koncerta. Do kraja nedelje ćemo znati, jer je nelogično da se ovaj deo turneje završi, a da ne objave datume za nastavak.

 

 

eh ti ko jedan moj bivši kolega:

on: "they're a good company"

ja: "how can you tell?"

on: "i was on their internet site"

 

 

kada ćete razumeti da je njegov web admin dao sebi odmor onog dana kad je čiča zapalio na turneju...

osim toga oni verovatno misle da im za evropu i ne treba internet najava, jer evropljani, a pogotovu južnoevropljani, ne gledaju / nemaju internet. :)

 

 

 

Još 10 dana. Do pre mesec dana me je bolelo uvo za Coopera, ali sada kako sam krenuo da stručno proučavam albume, tako mi se ide. Tek sada shvatam koliko je ovo kvalitetan bend, gde li mi je bio ceo život? :):):)

 

nikad nije kasno da se voli čika furnije

Edited by eileen

Share this post


Link to post
Share on other sites

šta znači ono sa onim brojevima kards left 0 i 0

a pisalo je juče nešto 600 parter i 600 tribine, nisu prodali 1200 karata za dan u pičku materinu

idem100% al sam :ph34r: oce ne neko smene

 

''idem100% al sam oce ne neko smene'' ? :)

 

Ja idem na tribine da sve vidim. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz Novosti:

 

OSNIVAČ šok roka, otac metala i bog glama Vinsent Dejmon Furnije, širom sveta poznatiji kao Alis Kuper (60), stiže posle 18 godina u našu prestonicu, 4. decembra u „Beogradsku arenu“, u okviru turneje na kojoj predstavlja novi album „Along Came Spider“ („Onda se pojavio pauk“) na kojem je ugostio i Sleša. Zahvaljujući karijeri koja traje više od 40 godina, objavio je 30 studijskih i živih albuma i postao najveći svetski hevi metal zabavljač. Za „Novosti“ je pričao neposredno pred koncert u Hamburgu. Na pitanje seća li se prvog susreta sa publikom u Srbiji 1990. godine, Alis Kuper odgovara:

- Pre svega dobro se sećam publike, koja je bila puna emocija i učestvovala svim srcem u koncertu. Osećala se neka napetost u vazduhu, jedan urbani, kosmopolitski duh. Kad me ljudi pitaju kako je bilo kada smo svirali u Beogradu, uvek kažem da je bilo super. Publika je bila fantastična, puna energije, prava školovana rok publika. Takođe, moja supruga i ja se odlično sećamo vožnje od Beograda ka sledećoj destinaciji, kada je naše vozilo bilo proganjano od jednog malog „juga“, koji mora da je išao bar 140 kilometara na sat. Nismo mogli da verujemo da tako mali auto leti neverovatnom brzinom!

* Koliko su se vaša scenska prezentacija i repertoar promenili od tada?

- Uvek je drugačije. Program i inscenacija za album „Trash“ koji smo tada promovisali bili su potpuno drugačiji od ovoga što sada radim. Ali, hitova neće manjkati - sve ih sviram - „I Am 18“, „Billion Dollar Babies“, „Poison“, „School Is Out“... Šou je nabijen energijom, brzog je tempa, senzacionalan, vrlo obiman, više od dva sata svirke i 28 pesama - plus scensko- pozorišna produkcija. Sve to zahteva pažnju, tako da ako stojite sa strane i ne pratite sve što se događa na pozornici - propustićete mnoge delove.

*Ima li na bini dobro poznatih „Alis Kuper specijaliteta“ u vidu električne stolice, giljotine, ili zmije udava?

- Pa, ova turneja se zove „Psycho Drama“ i tek delimično sadrži album „Along Came Spider“. Priča o pauku je zapravo priča o predatoru - ubici. Ovaj zamišljeni lik zaljubljuje se u jednu od svojih žrtava i ne može da je ubije, pa tako sam propada. Ubicu nije uhvatila policija, već je pao zbog devojke! Uspeo je da nadmudri policiju, ali je sam postao žrtva ljubavi. Ona ga je ubila. Na kraju priče se vidi da možda zapravo on i nije ubica i da nije izvršio sve zločine, već ih je u svom ludilu umislio u glavi. Volim da napravim dobru priču, u stilu Stivena Kinga, da joj pridodam muziku i sve to spakujem u koncertnu predstavu. Na kraju ja vas pitam da li je moj junak ludak, ili je stvarno ubica?

* Koliko vremena provodite na turnejama, a koliko se bavite vašom radio-emisijom, vođenjem restorana ili golfom?

- Golf igram svakog prepodneva, za to uvek imam vremena. Posle golfa obično idem u studio da snimim radio-emisiju, ponekad nekoliko odjednom. Kada se sa momcima dogovorim da radimo novi album - intenzivno radim samo na tome. Na turnejama provodim skoro pola godine. Obično u maju krenem na put, i ne vraćam se kući do decembra. Smatram da je rok zasnovan na koncertima - kako za izvođača, tako i za publiku. Možete kupiti disk u radnji, videti spot na televiziji, ali nema ničega što može da zameni koncert. Kada se popnem na scenu, ja sam spreman da očaram tu publiku, da je ubijem svirkom. Ta razmena energije je suština roka, najveće zadovoljstvo koje i danas osećam i za šta živim. Na turneji ne osećam da sam daleko od kuće - to je moja kuća.

* Pomaže li što na turneju vodite članove porodice da odolite rok iskušenjima?

- Ne pijem već više od 20 godina, nikada nisam pušio, mogu da se pohvalim da za 33 godine braka nikada nisam prevario suprugu. I moja mlađa kći je na sceni, uz stariju sestru i majku koje aktivno učestvuju. Tako imam više zombija na sceni nego što mi je potrebno. Kada na pozornici vidite tri maskirane ubice - to su moje devojke. Cela moja porodica profesionalno učestvuje. I sin bi, da nije na koledžu, sigurno bio sa nama.

 

PRIVATNO

* KOLIKO lako ili teško balansirate između Alisa Kupera duhovne osobe i Alisa Kupera scenske pojave?

- Smešno je to što privatno nisam ni nalik scenskom Alisu Kuperu. To je jedan arogantan i egoističan lik, a ja sam sve, samo ne to. Možemo to da uporedimo sa situacijom kada Entoni Hopkins postane ubica Hanibal Lektor. A u privatnom životu Entoni je jedan bezopasni galeb sa plaže. Isto se dešava sa mnom i likom Alisa Kupera. Zapravo, Alis Kuper je moja omiljena rok zvezda! On me impresionira.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...