Jump to content

Venčanja, svadbe, krštenja, slave, sahrane, parastosi, opela...


Zen

Recommended Posts

Gde je ko bio, kako se proveo, koga je video (a koga nije), kakva je bila mlada, kakvo je bilo pecenje, sta se posebno moze izdvojiti, biseri, pijani kumovi, deverushe, narikache u slici rechi...

 

Dragi yumetalci, otvor'te srce... i priznajte ko se u kolo vatao :)

 

Inace ovako je sve pocelo....

 

Mozda je bolje da na "sve i svasta" otvorite posebnu temu svadbe. Ja sam u poslednja 2 meseca isla na cak 4 svadbe, svi ove godine resili da se zene i udaju. Svakako, na tim svecanostima veoma je zanimljivo posmatrati kako je ko obucen i kako izgleda, jer nije svadba svaki dan.

 

 

Bilo bi lepo da bude jedna takva tema na forumu venčanje, svadbe krštenja

... gde bi svako prenosio utiske sa pomenutih hepeninga, kačio sličke, pričao kol'ko je domaće grim rakije ispio itd.

:pivopije:

 

... Mislim da se ovo na vreme otvara.. Evo vec kraj oktobra, polako ulazimo u zimski termin za slave i banchenje :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е, биле неке задушнице (какав празник, а?) и сад људи обично донесу неко кувано јаје или мало шунке, кад оно дошли неки ликови и бабе из неке Доње Речице па кад поставише сто преко гроба и на њему печење...зјуууу, фешта!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heheh, znači otvorena je tema. ;)

 

Pa ništa, dosta toga sam rek'o na temi o košuljama. E da, stigle su i oficijalne fotografije ( al' ne dam :razz: ).

 

Ispao sam prekrasno, jer odvajkada bejah fotogeničan ... i to poprilično.

Dadoh i 2 hiljadarke saksofonisti, ali diskretno za muzičku želju ''Neću neću dijamante'' od Halida Bešlića.

Tražio sam celu pesmu, plus da mi se improvizuje nekim podužim solom posred pesme na sexofonu.

Kol'ko para tol'ko i muzike. Želja mi je bila uslišena i baš sam kasvetno izdivljao, onako baš meraklijski.

 

Inače, nisam od onih koji javno vade novčanice ... pljuju & lepe muzičarima posred čela, sisa itd.

Odradim mito ja na finjaka, da niko ne vidi. K'o Miško kad krišom upadne u Tadićev kabinet ... i nema dokaza.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

priznajte ko se u kolo vatao :)

 

Ja nikad u zivotu, najiskrenije :)

 

Sto se svadbi tice, ni to mi nije najmiliji trip. Za primer...napustio sam svadbu rodjene sestre jer je te veceri Partizan igrao polufinale kupa sampiona sa Makabijem. (88. godina Divac, Djordjevic, Paspalj, Peca...jebi ga seko, mnogo smo jaki).

 

Nikada nisam voleo masan krkanluk, narodnjake i nisam vernik, tako da sva opste narodna veselja tradicionalno izbegavam sa osmehom na licu :)

Gotivim prvomajska okupljanja, priroda, neusiljeno. Nema naporne muzike i smontiranih frikova da forsiraju situacije.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh, ja sam se jednom opio i usao u kolo, bilo to ovde na selu, bas je bilo veselo. :)

E sad, bilo je onako dosta mracno i ja se uglavio izmedju dve devojke i secam se da sam jednu posteno ispipao :redface::udri: po struku i malo gore-dole, jbg. Posle me bilo sramota kad je vidim, a ona se smeska :mhihi::udri: :udri:

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ona se smeška ?!

 

Pa daje ti signale da budeš još konkretniji! Zašto si stao, joooj ? :udri:

 

'Ladno ste mogli da razmenite brojeve i posle jovo nanovo gore-dole, samo u udobnijoj i tišoj atmosferi. E, kuku.

Ne shvatate da ne postoje bolje manifestacije od svadbi da se ispipkaju, a bogami i smuvaju kvalitetni & slobodni pilići.

 

Ja, hipotetički, kad bih otišao na Napalm Death koga bih imao da vaćarim? Frubija eto ... al' on kakva je dobričina, oprostio bi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na poslednjoj svadbi na kojoj sam bila muzika je bila super. Bend sa nekim muzicarima koji se povremeno sunjaju i ovde na yu metalu je svirao obrade grupe Abba. Fino i veselo. Vec su sa te svadbe procureli na you tube neki klipovi, ali ne smem bez autorizacije da ih okacim ovde.

 

Inace, krajem avgusta sam bila na jednoj veoma fensi svadbi na jednom splavu na Ribarskom ostrvu, a to je primer kako bi svadba trebalo da izgleda. Ni tu nije bilo narodnjaka, malo tamburasa a potom DJ sa disko hitovima. Cin vencanja sa maticarom je obavljen na licu mesta pa nije bilo onog setanja i parkiranja po centru grada. Vredno je pomenuti da je bio prisutan i majstor za koktele, na raspolaganju zvanicama. Znaci, sve lepo i kulturno.

 

Nikad u kolo, kada je "tradicionalna" svadba, ako bas moram, dodjem i ispostujem to, ali bez euforije. Jeste da se smorim, ali sta se moze.

 

O slavama nekom drugom prilikom, nazalost, na malo njih idem sada, ali sam kao dete obilazila celu rodbinu od slave do slave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na sva veselja gde sam pozvan obavezno idem zato sto volim kad je na veselje i na radost pa makar to bio i ispracaj u vojsku a i da bih ispostovao one koji su me iz valjanog razloga i pozvali na takvu manifestaciju.Svadbe pod satorom su zakon,nema zesceg dozivljaja,pogotovu ako je posipana piljevina ispod nogu kad je hladno. :)

Kolce nisam nikada igrao jer ne znam ali cu verovatno do svoje svadbe morati da naucim (tako bar kazu svi moji).Na takvim dogadjajima vise volim da sedim i posmatram muzicare kakvi su majstori (posebno ako ima ziv bubanj) ili ostale goste (da vidim kakve sabanerije sve ima).Naravno volim i kad neke komsinice i drugarice obuku one "kao" svecane tesne pantalone od satena i stikletine od 10 cm koje se zabadaju u blato i piljevinu.

Na slave kod svih rodjaka i prijatelja obavezno idem jer nam je to svetinja a i svi oni dolaze kod mene na Mitrovdan-hajducki rastanak.

E sad kad je pice u pitanju izbegavam jer kad popijem dosta,znam da pokazem svoje lose lice pa sam zato resio da je bolje da ne pijem,i po sebe i po druge.Tako sam vec vise godina ispao iz fazona i kad resim da popijem par casica domace pre jela odmah me uhvati.Za jelo sam zajeban mnogo tako da obavezno pred polazak na slavu/veselje jedem kuci normalno da se tamo ne bih obrukao. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

obavezno idem jer nam je to svetinja a i svi oni dolaze kod mene na Mitrovdan-hajducki rastanak.

 

Super, znaci i ti slavis Mitrovdan? Kod mene za Svetog Dimitrija svi piju nase domace vino koje je mnogo dobro. Nista koka kola i slicni buckurisi. Najvise volim kad slava padne na posni dan pa na trpezi umesto pecenja bude riba.

 

Inace, mislila sam da vise ne postoje te svadbe pod satorom (ili kako se u mom kraju kaze "satra" pod "satrom") i sa piljevinom. Secam se jedne takve, davne 1993. kad mi se udavala sestra od strica...Potom sve jedni te isti restorani i tako neka sterilna mesta. Ove godine svadbe koje sam posetila postavile su neke nove standarde.

Edited by Shamandalie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest YaMa again

Обожавам свадбе и венчања! У последња 2 месеца сам присуствовала на њих 3.

Такође, обожавам кола и врло радо се хватам у иста. Као мала сам била у фолклор друштву, отуда и моји афинитети.

Рекла бих још да свадба није свадба уколико нема трубача.

 

 

Трубадури рулају!

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni su najjaci ovi sto u danasnja vremena slave slave po podrumima i ljetnim ku`injama, a jos jaci ovi sto slave po restoranima :) sine, kakva su vremena dosla.

 

 

 

 

inace, radila sam neki dan veliku svadbu u San Franciscu u nasoj crkvi.. mlada nasa a mladozenja Meksikanac. naravno, izbile su dvije tuce, popijeno je Boga pitaj koliko manastirke i tekile..

momenat veceri je bio ono - trcim izmedju stolova, nosam hranu, smjeskam se svakome za baksis, okrenem se i skontam da sama radim. pogledam oko sebe, ono pichi moravac, i sve se ove moje konobarice uhvatile u kolo :)

 

 

nedavno isto radih neku americku white trash svadbu odrzanu u lokalnoj vinariji, muzika je bila odlicna, ali gosti su bili pijani prije nego je mlada izasla.. sto pijaniji gosti, to bolja lova :)

 

 

 

sljedece nedjelje radim parastos (nazalost, u familiji), pa velika Halloween zurka, pa Thanksgiving, pa Krisms (sto bi nasi rekli).. bice pijanki, bice para, volim ove americke praznike :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juce sam bio barjaktar na kumovoj svadbi i posle sam se bukvalno pokidao od dve flase belog vina i prasetine. Hehehe, bilo je do jajeta.

 

Cak su svirali i jedinu "narodnu" pesmu koju gotivim: Idem putem oka bistra vazniji sam od ministra, nije luda moja mala sto je mene izabrala, nije luda moja mala STO JE MENE IZABRALA. :)

Edited by White Man

Share this post


Link to post
Share on other sites

Раде Јоровић је хардкор. :) Готивим венчања, има клопе, има пића, посебно што рече неко пре мене, ако је оркестар са свим инструментима онда је то врх. Коло не знам да играм, имам две леве ноге. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Dodje kum na svadbu, sav je unezveren, pogleda pevaljku totalno usmeren, pevaljka je dobra, dobri su cvarci, al' kad vide mladu prodjose ga zmarci." :) :) :)

 

 

Ja rado posecujem svadbe i slicna veselja, doduse jos nisam u kolo usao, zato sto ne znam. Sve u svemu, volim da se zapijem kad odem na veselje, uglavnom ne preterano, tj. kako - kad. :)

Edited by Angrist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posle zadnje na kojoj sam bio nisam prestajao da pevam "Izadji mala..."

Kad mi udje nesto u glavu, nikako izbiti. U kolo ne idem, niti igram, ne volim to. Na jednoj svadbi, mladina kuma htela da igra sa mnom i odvukla me do podijuma, ali igranje jok. Ona igra oko mene, a js pijan k'o letva, samo stojim i gledam. Napio sam se rakije i pelinkovca k'o nikad u zivotu, tri puta sam vecerao na svadbi, a nakon svadbe sa par drugara isao na jos piva i cevape. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

a kakve veze imaju sahrane i parastosi sa svime ostalim?

na cije sahrane inace ides smorok? ljudi koje jedva znas, pa kao ajd da svratim, bice ok ekipa, a mogui i utiske da prenesem? jesi ti bre normalna?

Edited by PeterPetrelli
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vala ja sam prosle godine kitila goste cvecem hehhe... dobra lova bejase :)

Ali definitivno nesto najcudnije na cemu sam bila je neka proslava u zapadnoj srbiji gde je bend izgeldao ovako: Pevac i harmonikas (nit zna da svira nit da peva, al se trudi), lik na klavijaturama pusta neku matricu sa ritmom ali mu je trebalo jedno pet puta da je promeni dok harmonikas i on nisu uhvatili ritam, i jedan gitarista koji je svirao i kulirao. Nesto uzasnije u zivotu nisam cula, a sto je nejgore ljudi se vesele, bez obzira sto ovi nemaju pojma da sviraju... od tada imam traume od pesme "sheherezada"....

Share this post


Link to post
Share on other sites

konacno prava tema na YU metalu!

 

svadba,svadba,savdba,

zapevajmo braco mila ovu pesmu svi HEJ

svadba,svadba,savdba

podriginimo zajno skupa

drug nam se zeni

uzmi me za kuma ili starog svata

ili za devera ako nemas brata...

 

--------------------------------------------------

 

mada bi moglo bez ovo parastosi,liturgije,sarane...

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heheh, znači otvorena je tema. ;)

 

Pa ništa, dosta toga sam rek'o na temi o košuljama. E da, stigle su i oficijalne fotografije ( al' ne dam :razz: ).

 

Ispao sam prekrasno, jer odvajkada bejah fotogeničan ... i to poprilično.

Dadoh i 2 hiljadarke saksofonisti, ali diskretno za muzičku želju ''Neću neću dijamante'' od Halida Bešlića.

Tražio sam celu pesmu, plus da mi se improvizuje nekim podužim solom posred pesme na sexofonu.

Kol'ko para tol'ko i muzike. Želja mi je bila uslišena i baš sam kasvetno izdivljao, onako baš meraklijski.

 

Inače, nisam od onih koji javno vade novčanice ... pljuju & lepe muzičarima posred čela, sisa itd.

Odradim mito ja na finjaka, da niko ne vidi. K'o Miško kad krišom upadne u Tadićev kabinet ... i nema dokaza.

 

hahahah,koji si kralj jeeeee! :rockdevil:

 

treba posebno da otvorimo temu " Vudu Han Solo Nele-tova dozivljenija sa proslava" :pivopije:

Edited by april ethereal

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...