Jump to content

Windows 7


ProgressiveR

Recommended Posts

Evo instalirah sedmicu. Sta vise, trenutno je korisitm. Prvi utisak je pozitvan.

I sad ovaj OS imam do avgusta?! Kontam da ce dotle da izadje na stotine krekova isl. :)

Generalno sam sumnjicav. Microsoft nesto da je za dz. tn n n, tn n n, tn n n...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok ovo je cudno...

Stavio sam da se skida prvi put i skinuo mi je iso fajl o 347MB... probao da ga mountujem i uspeo sam. Za svaki slucaj sam stavio opet da se skine i skinuo mi je fajl od 267MB i njega sam uspeo da mountujem. Wtf?! :) Posto sam ova dva skidao preko firefoxovog download menagera sada opet skidam preko FlashGet i koliko vidim fajl je tezak zapravo 2.44GB. Te tako nista mi nije jasno. :)

Tabela fajl sistema se nalazi na početku imidža/diska. Da si skinuo i 2 MB, opet bi uspeo da ga mountuješ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo instalirah sedmicu. Sta vise, trenutno je korisitm. Prvi utisak je pozitvan.

I sad ovaj OS imam do avgusta?! Kontam da ce dotle da izadje na stotine krekova isl. :)

Generalno sam sumnjicav. Microsoft nesto da je za dz. tn n n, tn n n, tn n n...

 

Ma šta je tu čudno ... shvatile barabe ono što je shvatio Linux community odavno, da mogu da dobiju džaba testiranje novos OS-a, a bez da plate i dolar ...

 

Vidim da je spisak bugova već dostigao veličinu spiska za kupovinu pred slavu ... eh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne kapiram. To je Beta verzija. Kada je to Microsoft naplacivao bilo koji svoj proizvod u Beta verziji. Jedan. Dajte mi jedan primer. Jedan jedini primer. Samo jedan. U 30 godisnjoj istoriji Microsofta. Pa oni su izmislili citavu Beta pricu i free testiranje.

 

Uzgred, MS je tamo negde pocetkom devedesetih razvio fenomenalnbi pristup blokiranju neovlascenih kopija Windowsa. I umnozavanju ovlascenih kopija. Koristili su ga jedo godinu dana, mozda i manje, nekih sest meseci. Korisnici su po prirodi stvari masa, a masa je po prirodi stvari glupa ko noc, pa se tako veliki broj korisnika, privatno i po preduzecima zalio da citavu proceduru i blokiranje OS-a. Izlazilo je po tim casopisima iz industrije i Microsoft je provalio da takvo sticenje proizvoda ostavlja krajnje neprijatan i 'policijski' ukus u ustima potrosaca i nikad vise nisu forsirali i blokirali svoje produkte. Do skora. Cak i sada je to vrlo lagana shema u odnosu na onu ranije gde je bilo nemoguce zajebati ih ali i vrlo nepopularno. Cak i medju onima koji su imali legalne kopije. One wrong move i ode dodjavola, pa onda iritacije, zovi MS, objasnjavaj, pa da dobijes unlock sifru, pola sata procedura. COvece, pa oni mogu da zakljucaju svaki kompjuter na kugli zemaljskoj koji ima nelegalnu kopiju. Nece im se. Zasad.

Edited by Kalif nad Kalifama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znas ti to kao on... mogu da ti zakljucaj i taj sto nema izlaz na internet, nego nema sad Dersu vremena da ti objasni

 

Naravno da ni on ni ti ne znate 'to' kao ja. Naravno da mogu da lock-uju iz mesta masinu koja ne koristi propisnu licencu cak i bez interneta. Sad ce cika da ti objasni ukratko o cemu se tu radi. Kad su svojevremeno krenule prve verzije Windows 95 na trziste, putem CD-a a ne vise floppy diskova, nije se vrsila 'aktivacija' (to su naknadno smislili da ne smaraju ljude) vec si morao da ukucas uredno onaj Product key (isto sranje ko i danas) koji je tada bio mapiran jedan Product Key <-> jedan CD, i taj drugi broj je bio izbusen na doticni CD (sto ih je kostalo extra) ali nije bio kopiran prilikom disk-copy operacije jer se nalazi na skrivenom nultom sistemskom sektoru i enkodiran je na poseban nacin da ga firmware CD-a uopste i ne cita. Ali ga cita Windows.

 

Sto je prakticno znacilo da moras da instaliras produkt sa CD-a koji dolazi direktno od MS-a i to bas sa tog unikatnog medija. Onda se postavio problem oko distribucije tog istog CD-a okolo, ali originalnog, nikako kopija, jer kopije nemaju taj mapirani skriveni ID koji odgovara bas tom CD medijumu na kom je snimljen bas tvoj Windows sa tvojim Product Key-em. U praksi, posto kopiranja nema, tojest neuspesno je, iako su u startu imali zastitu i za to (a to je posebna prica, naucna fantastika) nije im bilo bitno, jer koliko ljudi ce legalno kupiti OS i onda taj fizicki disk distribuirati dalje. Znaci ako ga ja kupim, pa instaliram OS pa napravim kopiju CD-a i dam tebi CD, pa ti to uradis i tako dalje, prvo lanac se verovatno zavrsava tamo negde kod pete seste primopredaje, ali ono sto je jos bitnije, kad nam sada ponovo zatreba taj disk zbog drajvera ili reinstalacije, sad je disk kod nekog sestog lika koga ja ni ne znam (zna ga onaj peti kome ga je predao onaj cetvrti, kome ga je predao onaj treci kome si ga predao ti kom sam predao ja). Kopije diska ne funkcionisu u ludilu. Onda sam ja kao licencirani kupac i korisnik sjeban u startu, pa naravno necu dati disk nikom ili eventualno ortaku ali da mi ga odmah vrati. Tako je bila sprecena propagacija OS-a. Onda su se likovi iz OEM (Original Equipment Manufacturers) kao COmpaq, Dell, HP i ta ekipa koja instalira OS na svaku masinu fabricki, i velike firme koje kupuju volume licensing pa u firmi instaliraju 15,000 kopija svojim radnicima, bunili da nece da drze u rukama 15,000 razlicitih fizickih CD-a jer jedan CD = jedna masina. Ogroman posao i ludilo, ne moze da se managuje. Onda je Microsoft to ibacio kao krajnje nepopularno resenje za raju koja legitimno koristi Windows, ali je time otvorio vrata piratima. I od tada 'zive sa tim'. Nije lako zastititi svoj produkat bez neke intruzivne seme, i oni su odustali od toga u ime 'user friendly' pristupa.

 

 

Niking, molim te ko brata, obuzdaj se petljanja u stvari o kojima nemas pojma :pivopije:. Ili pitaj prvo, da ti neko objasni, kad porastes kasce ti se samo ali ja nemam bas toliko vremena da cekam.

 

 

 

 

Edit: "enkodiran je na poseban nacin da ga firmware CD-a uopste i ne cita".

 

Korekcija, mada ne verujem da bi iko i primetio, ali eto istini za volju, ili sto kaze nas narod "to set the record straight". Znaci nije firmware taj koji ne cita (to i nije posao firmware-a) vec konkretno stanardni ATAPI CD-rom drajveri ne citaju taj sektor, tojest citaju ga ali ne znaju da ga dekodiraju, to im je 'bogus' informacija. ALi tu sifrovanu 'bogus' informaciju je Windows znao da dekodira jer samo oni i znaju algoritam kojim je informacija kodirana. Prosto.

 

 

Edited by Kalif nad Kalifama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da ni on ni ti ne znate 'to' kao ja.

 

Jasno, mogu ali neće... Ne'am pojma ali pod firmom user friendly mi to nekako ne ide, možda money greedy, jer da su toliko sigurni u svoj proizvod, mislim da ne bi pravili nikak'e kompromise sa OEM bagrom, ili opet griješim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

User friendly, obojica. Kad imas firmu kao sto je Meryl Lynch recimo (sta vi deco kurac znate sta je zapad?) oni imaju 150 hiljada zaposlenih. Onda svakom treba instalirati novi OS. Aj, kako ces ti to jarane da uradis sa unikatnim diskovima, deder objasni nam? Znaci 150,000 diskova ces morati da gurnes u 150,000 CD drajvova od 150,000 kompjutera. Samo u jednoj firmi. E sad, Jel oces da ides okolo i guras jedan jedini disk 150,000 puta, ili hoces da guras 150,000 diskova 150,000 puta kao tvoj pametnjakovic drugar Niking? Think about it, i nemoj da se javljas dok ne skontas. Ispao bi Niking (glup) otherwise. On ne mari, on staaaaaalno ispada glup..l. A izdaje se za nekog tehnickog lika tu, sto je najcrnje. Zato propadosmo. Zbog takvih likova.

Edited by Kalif nad Kalifama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebeš ga ja sad tu upado' među vas dvojicu koji imate verovatno neke nesuglasice od ranije (ja sam doš'o iz Feromontinga, tamo sekretarica mrak), jedino što htedoh reći je da MS ne mož' da mi sjebe OS ajligal koji koristim već par godina dana ako mi cyber police ne upadne na gajbu, tj. prijavi me komšija, ili neko čita ovo sad što baljezgamo, te mi fizički sjebe piratske kopije, (što na hardu, što 'nako po cedejima). Kontam da su ranije koristili mnogo zajebanije načine zaštite a bogami si i objasnio kako su tu bitku izgubili, što me uopšte niti ne interesuje, ali lijepo je znati.

 

BTW u Srbiji je dosta firmi pod ilegalnim kopijama Windowsa, (firma u kojoj ja radim je jedna od malobrojnih koji imaju sve legalno, uključujući tu Office, Photoshop, Quark Xpress, na svaku mašinu, a ima ih 25, ide po jedan primjerak XP-a), uključujući SUP, MUP, bolnicu, pravosuđe, a bogami i općinske službe (pričam to zbog toga što znam ljude koji rade u pomenutim firmama i uverio sam se svojim očima kako se tu i šta radi), svi imaju pristup internetu i niko zbog toga što koristi piratske OS-ove (još uvek) nije nigde izašao pred sud na moju veliku žalost. Što se toga tiče, meni je savjest čista, imam legalan OS, koristim uglavnom freeware programe, a to što u podrumu imam instaliran pirat koji koristim za igranje je mali zločin u usporedbi sa ovdašnjom situacijom i sveopćim lopovlukom...

Share this post


Link to post
Share on other sites

...ja sam doš'o iz Feromontinga, tamo sekretarica mrak...

 

Deco, ajmo sada svi u najvecoj tisini, dva po dva...stigao je cumur...

 

 

"Sto bi rekao Arsla....", "...joj Arsla je Bog...".................."nema zime dok je cumur ne ogrije".

 

 

 

 

E da. MS moze da ti radi sta hoce. Jok, ti ces da im dohakas. Nego, fin svet je to.

Edited by Kalif nad Kalifama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da ni on ni ti ne znate 'to' kao ja. Naravno da mogu da lock-uju iz mesta masinu koja ne koristi propisnu licencu cak i bez interneta. Sad ce cika da ti objasni ukratko o cemu se tu radi. Kad su svojevremeno krenule prve verzije Windows 95 na trziste, putem CD-a a ne vise floppy diskova, nije se vrsila 'aktivacija' (to su naknadno smislili da ne smaraju ljude) vec si morao da ukucas uredno onaj Product key (isto sranje ko i danas) koji je tada bio mapiran jedan Product Key <-> jedan CD, i taj drugi broj je bio izbusen na doticni CD (sto ih je kostalo extra) ali nije bio kopiran prilikom disk-copy operacije jer se nalazi na skrivenom nultom sistemskom sektoru i enkodiran je na poseban nacin da ga firmware CD-a uopste i ne cita. Ali ga cita Windows.

 

Sto je prakticno znacilo da moras da instaliras produkt sa CD-a koji dolazi direktno od MS-a i to bas sa tog unikatnog medija. Onda se postavio problem oko distribucije tog istog CD-a okolo, ali originalnog, nikako kopija, jer kopije nemaju taj mapirani skriveni ID koji odgovara bas tom CD medijumu na kom je snimljen bas tvoj Windows sa tvojim Product Key-em. U praksi, posto kopiranja nema, tojest neuspesno je, iako su u startu imali zastitu i za to (a to je posebna prica, naucna fantastika) nije im bilo bitno, jer koliko ljudi ce legalno kupiti OS i onda taj fizicki disk distribuirati dalje. Znaci ako ga ja kupim, pa instaliram OS pa napravim kopiju CD-a i dam tebi CD, pa ti to uradis i tako dalje, prvo lanac se verovatno zavrsava tamo negde kod pete seste primopredaje, ali ono sto je jos bitnije, kad nam sada ponovo zatreba taj disk zbog drajvera ili reinstalacije, sad je disk kod nekog sestog lika koga ja ni ne znam (zna ga onaj peti kome ga je predao onaj cetvrti, kome ga je predao onaj treci kome si ga predao ti kom sam predao ja). Kopije diska ne funkcionisu u ludilu. Onda sam ja kao licencirani kupac i korisnik sjeban u startu, pa naravno necu dati disk nikom ili eventualno ortaku ali da mi ga odmah vrati. Tako je bila sprecena propagacija OS-a. Onda su se likovi iz OEM (Original Equipment Manufacturers) kao COmpaq, Dell, HP i ta ekipa koja instalira OS na svaku masinu fabricki, i velike firme koje kupuju volume licensing pa u firmi instaliraju 15,000 kopija svojim radnicima, bunili da nece da drze u rukama 15,000 razlicitih fizickih CD-a jer jedan CD = jedna masina. Ogroman posao i ludilo, ne moze da se managuje. Onda je Microsoft to ibacio kao krajnje nepopularno resenje za raju koja legitimno koristi Windows, ali je time otvorio vrata piratima. I od tada 'zive sa tim'. Nije lako zastititi svoj produkat bez neke intruzivne seme, i oni su odustali od toga u ime 'user friendly' pristupa.

 

 

Niking, molim te ko brata, obuzdaj se petljanja u stvari o kojima nemas pojma :pivopije:. Ili pitaj prvo, da ti neko objasni, kad porastes kasce ti se samo ali ja nemam bas toliko vremena da cekam.

 

 

 

 

Edit: "enkodiran je na poseban nacin da ga firmware CD-a uopste i ne cita".

 

Korekcija, mada ne verujem da bi iko i primetio, ali eto istini za volju, ili sto kaze nas narod "to set the record straight". Znaci nije firmware taj koji ne cita (to i nije posao firmware-a) vec konkretno stanardni ATAPI CD-rom drajveri ne citaju taj sektor, tojest citaju ga ali ne znaju da ga dekodiraju, to im je 'bogus' informacija. ALi tu sifrovanu 'bogus' informaciju je Windows znao da dekodira jer samo oni i znaju algoritam kojim je informacija kodirana. Prosto.

 

hah, samo zbog ovoga vredi dolaziti na ovu temu... bacis buvu i covek potrosi 5-6 minuta (oko 2000 dolara) svog vremena da ti objasni nesto sto nikog nije zanimalo xD

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prosto mi je toplo oko srca što ste svi vi zadovoljni beta testeri novog Windozeta.

 

Mislite da ste doakali MS-u jer ste koristili ilegalnu kopiju Viste?

 

 

MS did it for the luls.

 

U neku ruku je interesanto da u zemljama koje su potpisale sporazum sa MS-om(medju njima i Srbija,nazalost)ljudi i dalje misle da su zajebali MS jer koriste npr piratsku verziju Windoze

Medjutim fora je sto se za opremanje javnih ustanova i skola koriste(uglavnom :))legalne kopije koje cu placene naravno drzavnim parama-dakle pare koje se ubiraju od poreza,pare poreskih obveznika

I tako ovcica misli da je zajebala Velikog Mekanog jer kod kuce koristi piratski Windows a ne zna ustvari da su pare koje je on platio za porez utrosene(izmedju ostalog)i na legalne kopije Windows-a :)

Uostalom i cika Biliju piraterija odgovara bar do neke mere-bilo besplatno ili ne koriste se ipak proizvodi njihove kompanije(kanda nije losa reklama e?)a lako moze da se plati na cupriji ako vec ne na mostu ako se neko odluci na legalizaciju svog softvera

Mislite o tome ;)

Edited by Full_Metal_Yakuza

Share this post


Link to post
Share on other sites

hah, samo zbog ovoga vredi dolaziti na ovu temu... bacis buvu i covek potrosi 5-6 minuta (oko 2000 dolara) svog vremena da ti objasni nesto sto nikog nije zanimalo xD

 

Pomalo bedan pokusaj da nekako izvuces trunku ponosa posto si spljosten gore. S sruge strane, nisam potrosio nista, diktirao sam sekretarici za vreme njene pauze. Ha!

Share this post


Link to post
Share on other sites

to Yakuza: E moj druže, pare bi neko utalio na ovaj ili onaj način: da niej kupovien legalnog OS-a kupili bi rentgen za bolnicu 10 000 e skuplje ngo što košta, skrcali bi u neki bzvz trg 100 000 e više nego što treba, kupovali bi monitore za kanc (koji se svaki plati 2000 e) ... ideje su nepresušne. Jbg, ko nam kriv pa nismo u toj priči ...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

imam kolegu, okoreli linuxas, expert na kvadrat. kad ga pitam sto ne instalira windows, kaze bil gjets se asshole, hoce slobodu softvera, linux je boljji i stabilniji, bla bla bla...

 

tragedija je sto vecinu vremena na poslu (dakle, kad zaradjuje) provodi u XP-u u virtuelnoj masini pod linuxom. :) :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...