June 19, 200520 yr comment_829896 svako ko iole zna da drzi djitru valjda zna da je najtanja prva, a najdeblja poslednja (6 ili 7-ma) razumeli smo se, bar koliko ja vidim... onaj vishi ton je A dulji je C#
June 19, 200520 yr comment_829954 svako ko iole zna da drzi djitru valjda zna da je najtanja prva, a najdeblja poslednja (6 ili 7-ma) ili osma
June 20, 200520 yr comment_830992 damn you meshuggah tagadadaada-dam tagadadaada-dam tagadagadagadadaada-dam pogodi koja pesma
June 21, 200520 yr comment_831206 new millennium cyanide christ? (nadam se da sam dobro napisao, a nisam)
June 21, 200520 yr comment_831210 nije off topic ako je chovek pitao gde se sviraju harmonici u Duality... a pretpostavljam da jeste new millenium cyanide christ Nju sviraju na sedmozichanim djitrama Edited June 21, 200520 yr by dRunken_munKy
June 21, 200520 yr comment_831224 dakle ako sam dobro razumeo ti tvrdish sledecje: kada ide prvi harmonic riffa, jedna gitara ide 5. prag 3. zica a druga 2. prag 6.?
June 21, 200520 yr comment_831575 new millennium cyanide christ? (nadam se da sam dobro napisao, a nisam) tacno! jedan bambi za tebe
June 21, 200520 yr comment_831583 dakle ako sam dobro razumeo ti tvrdish sledecje: kada ide prvi harmonic riffa, jedna gitara ide 5. prag 3. zica a druga 2. prag 6.? errr.. ne to su dva harmonika za jednu djitru druga prvi pokushava da uradi kao i prva, ali se razlikuju neznatno, dok je drugi na 5 pragu pete zice (akose hoce, moze i 4 prag, ali da se radi band) tako sam barem ja chuo mozda i greshim, ali dobijam identichne tonove
June 21, 200520 yr comment_831592 ja sam radio sledecje: 1. harmonik: 3. prag 5. zica 2. harmonik: 3. prag 6. zica za ovaj drugi sam 99% siguran da je to to, uostalom to je i uochljivo na live snimcima, dok me prvi buni
June 22, 200520 yr comment_832668 shta ti je? imao je savrsen odgovor na neciji post broj 555... inace, ja se slazem sa : 1. harmonik: 3. prag 5. zica 2. harmonik: 3. prag 6. zica
June 23, 200520 yr comment_832820 ne znam da li ste izvalili, ali se drugachije chuje harmonik u zavisnosti od toga gde okinete. Blize vratu ili kobilici uopshte nij eisti ton... ja se stvarno nisam jebavao da vidim gde tachno sviraju, ako sam uspeo da nadjem identichne tonove a inache - slazemo li se da je 3 prag 5 zice za oktavu nizi od 5 praga 3 zice?? ma bitno je da djitre vrishte !!! Edited June 23, 200520 yr by dRunken_munKy
June 23, 200520 yr comment_832928 pa naravno da se drugacije cuje. mrzi me sad da objasnjavam celu tu pricu sa harmonicima... objasnicu jednom, kad budem imao vremena...
June 23, 200520 yr comment_832972 to as zicama sam uchio na matematici a i dovoljno je uzreti djitru u ruke i testirati neka posle kazu da mata i muzika ne idu zajedno
June 23, 200520 yr comment_832996 neka posle kazu da mata i muzika ne idu zajedno Mata = muzika Pa gledaj sta je Bah radio... Moras tacno da znas gdew sta ide i kada i kolika je duzina trajanja... Jebale su me u mozak one njegove dvoglasne invencije u muzichkoj... A morala sam da ih driblam shto sam brze mogla... Tako da mata i zika idu itekako zajedno...
June 23, 200520 yr comment_833104 mata=muzika=jos mnogo toga ... Zapravo iza svake lepote (a mislim na onu "bozansku" lepotu, ne onu iskustvenu), se krije opazanje matematike i proporcije. Sto je reko chuveni arhitekta Andrea Paladio : "Ima necheg bozanskog u brojevima koji se medjusobno odnose" A toga ima u mnogo dimenzija u prirodi. 2 tona koja imaju odnos frekvencija 1:2 ce se uvek razlikovati za oktavu, 2:3 za kvintu i sta ti ja znam ... i tako; sto su lepse, jednostavnije brojke, to ce ta 2 tona skladnije da zvuce, s tim sto mi te odnose opazamo kao jednake odnose (pogledajte klavirske dirke), a u stvari svaka sledeca oktava se razlikuje za duplo vise od prethodne nego prethodna od njene prethodne. To je zato sto nase uho logaritmuje podatke dok slusamo a da toga nismo ni svesni (prema Veber-Fehner zakonu). Potpuno isti odnosi dimenzija postoje i u prostoru, pa nam je estetski lepo kad opazimo cist kvadrat ili pravougaonik 1:2 itd. I tako je sa josh mnogo toga ... Ima neke matematike iza svega, chini mi se kao da su sve stvari u stvari deo samo jedne istine koju opazamo na razlichite nachine ...
June 23, 200520 yr comment_833181 mata=muzika=jos mnogo toga ... Zapravo iza svake lepote (a mislim na onu "bozansku" lepotu, ne onu iskustvenu), se krije opazanje matematike i proporcije. Sto je reko chuveni arhitekta Andrea Paladio : "Ima necheg bozanskog u brojevima koji se medjusobno odnose" A toga ima u mnogo dimenzija u prirodi. 2 tona koja imaju odnos frekvencija 1:2 ce se uvek razlikovati za oktavu, 2:3 za kvintu i sta ti ja znam ... i tako; sto su lepse, jednostavnije brojke, to ce ta 2 tona skladnije da zvuce, s tim sto mi te odnose opazamo kao jednake odnose (pogledajte klavirske dirke), a u stvari svaka sledeca oktava se razlikuje za duplo vise od prethodne nego prethodna od njene prethodne. To je zato sto nase uho logaritmuje podatke dok slusamo a da toga nismo ni svesni (prema Veber-Fehner zakonu). Potpuno isti odnosi dimenzija postoje i u prostoru, pa nam je estetski lepo kad opazimo cist kvadrat ili pravougaonik 1:2 itd. I tako je sa josh mnogo toga ... Ima neke matematike iza svega, chini mi se kao da su sve stvari u stvari deo samo jedne istine koju opazamo na razlichite nachine ... Moj chovek
June 23, 200520 yr comment_833194 chini mi se kao da su sve stvari u stvari deo samo jedne istine koju opazamo na razlichite nachine ... tako je! All is ONE. Duality is an illusion of our mind. (nije off topic, spominje se duality.... )
June 23, 200520 yr comment_833368 kad smo vec kod dujalitija, nashi voljeni disciples imaju svirku u nedelju u studenjaku... valjda ce je biti (mislim na pesmu ) Edited June 23, 200520 yr by dRunken_munKy