Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_1716766

Zadnji put sam ih gledao 93'e godine u Budimpesti ..... od tada sam imao prilike da ih vidim par puta ovde u Kanadi ali

nisam isao na koncert .

Prvi put sam ih gledao 1988 e godine u Budimpesti na MTK stadionu pun stadion (45000) Ljudi ..Moram reci da je to bio jedan od mojih najboljih koncerta koji cu pamtiti dok sam ziv . Koja thrash ludnica . Tada smo prvi put culi ONE i , justice for..

Zadnji album koji sam kupio je black album kada je izasao kod nas ,Da i box set live shit sam uzeo jer mi znaci nesto .

to je to Met88.jpg

Metalica2.jpg

Edited by RNA

• Replies 17.9k
  • Views 1.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• lemmy sixx
    lemmy sixx

Ili je trol ili je nevin. Nema trece. Pre bih rekao da je nevin.     Dok si ti recimo klasicni profil coveka koji ne slusa metaliku 2016. i misli da su smece.   Nosis kacket, 90% fejsbuk statusa

• Mjetal.

• Mena13Suvari
    Mena13Suvari

Металика је бенд са најгорим фановима на свету. Гледам овај нови спот, слушам нову песму и буквално ми их је жао. Звуче исто као на прва три албума, набацани генерички рифови, Кирк врти solo 101, али

comment_1716999
Pa šta, ja sam ih gledao 31 avgusta 1985 godine u Kaliforniji. :razz:

A uskoro ću postovati i deo snimka sa tog koncerta, samo da ga iskopam - tu mi je negde, na nekom od DvD-jeva.

Ti si tada jos srao u pelene !

comment_1717019
ono što sam čuo na njihovom sajtu, vuče na stare dane, ali osećam da će tako zvučati samo jedna ili dve pesme, a ostalo...verovatno neki trivium,slipknot,avenged sevenfold-like shit. ionako je lars pričao kako su ga ti bendovi očarali svojim zvukom i stavovima...

Američka posla.

comment_1717281
Pa jebem ga, 'oce li ovaj novi album opet da bude neki shit kao prosli?

Krljanje u nu metal stilu i to...

Ja sam čitao neke najave da se "vraćaju korenima", tj da je ovaj novi album naslednij "And justice for all", i sve mi nesto miriše na to, ali sam skeptik po tom pitanju....

comment_1717805

metadm.jpg

Američki metal veterani Metallica obelodanili su izgled naslovne strane budućeg albuma Death Magnetic, čiji je izlazak najavljen za septembar.

Očigledno, iskusni rokeri su se pri izboru likovnog rešenja rukovodili direktnom slikovitošću, ali nije isključeno da su imali još neke asocijacije na umu.

Među onima koje su pale na pamet redakciji Popboksa prilikom posmatranja slike je i ključaonica.

Frontmen James Hetfield rekao je kako je inicijalna ideja za naslov nastala kao posveta ljudima koji su "pali" baveći se rokenrolom, poput lidera grupe Alice in Chains Laynea Staleyja, dugogodišnjeg narkomana koji je preminuo pre šest godina.

Prema Hetfiledovoj izjavi jednoj norveškoj televiziji, neke ljude smrt privlači poput magneta, dok je se drugi plaše i protive joj se.

Podsetimo, Death Magnetic je producirao Rick Rubin.

Biće to prvi album Metallice na kom je svirao basista Robert Trujillo.

http://popboks.com/vest.php?ID=7846

• Author
comment_1717982
Ja sam čitao neke najave da se "vraćaju korenima", tj da je ovaj novi album naslednij "And justice for all", i sve mi nesto miriše na to, ali sam skeptik po tom pitanju....

Nece to biti povratak korenima...ali ce biti mnogo thrasherskiji od Svetog Sranja i Load/ReLoad blizanaca.

comment_1718026

To povratak korenima ja podrazumevam da ce pesme opet imati raniju formu: klasicne solaze, da ce biti kompleksnije i duze (nece se bazirati na jednom rifu trajanja 4-5 minuta), bez (ili barem manje) "blues" elemenata, tvrdjom produkcijom...E sad koliko ce to biti opet "thrash", ne bi bas ulazio u to. Pretpostavljam (po vidjenim fragmentima) da ce biti tezih (heavy) rifova i sirovijih pesama...

Hammett je album opisao kao "missed link between Justice and Black album"

comment_1718063

Е, јесте, то ће бити сигурно. Ја нешто нисам ни сигуран да постоји недостајућа веза између та два албума. Некако су били логичан след.