Jump to content

Kada ste počeli da slušate metal?


Recommended Posts

Moj muzicki, odnosno slusalacki, razvoj je poceo '90-91 sa gutanjem svega zanimljivog i hiticnog sto se emitovalo sa MTVa i satelitske televizije, zanrovski kalambur svega i svacega, od Heavy D and the Boyz, preko Pet Shop Boys, pa do Extreme.

Par godina kasnije, u srednjoj skoli, se definitvno okrecem gitarskoj muzici, najvise rock i punk muzici, i to prvenstveno domacoj, a onda preko piratske Maidenove kasete "Best of the Beast" koju je imao jedan drug 1996. pocinjem ozbiljno da se zanimam za ovaj bend, a kasnije i sebi nabavljam album "Seventh Son...". Iako sam vec do tada gotovo apsolvirao klasike domaceg rocka, moje interesovanje za rock i njemu srodne zanrove nije prestalo ni do danas, mada mi je vec tada, sa otkrivanjem Maidena bilo jasno da je metal najbolja muzika na svijetu, i ne samo muzika, nego citav taj heavy metal zivotni stil i stav, odnosno da je "metal muzika u kojoj je satkana moc", kako svojevremeno neko napisa na jednom crnogorskom forumu :haha::D

 

Off topic: Citajuci ovaj Faprilov istorijat upoznavanja metala, budi mi se crv sumnje da se mozda cak i doticni nalazio iza (nazalost) nepostojeceg Razbijacevog lika, a ne samo Vudu Nele. :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ni konfucije ne bi napisao ovako produhovljeno i istinito.. :da:

 

'96-a, drug mi dao Black album i TGST od Pantere. Nijesam mogao da ih svarim, a onda sam nabasao na SSoaSS od Mejdena i sve je pošlo po kurcu.

 

Sad bih bio ekstrovertan, nasmijan, manje sarkastičan, a više fensi. Vozio bih bolja kola, imao bolji telefon ili tri, manje tuča zbog duge kose, žene bi me više voljele i ne bih tražio da svaka jebena pjesma mora da bude jebena Stairway to Heaven da bi me jebeno "takla", no bi mi jebena pjesma od Aca Pejovića bila dovoljna da padnem u sevdah i nađem jebenu satisfakciju u banalnim stvarima.

 

Jebeni metal propasti moje.

 

----

 

inace, pantera je tipican bend za zene...

Edited by imaginos

Share this post


Link to post
Share on other sites

приче о металом уништеним животима :(

 

да ли је вам је метал икад помогао у нечему? нпр. да завршите серију пропадања, или да узнапредујете у некој сфери духа (лол)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidim da su mnogi ovde počeli da slušaju metal još kao deca, u prepubertetskom dobu. Pokušavam da zamislim sebe sa 10 godina kako slušam i razumem neke stvari koje slušam sada i ne uspeva mi. ;) Počev od poznavanja engleskog jezika, pa do svega ostalog. Takođe, ne kapiram kako neko u tim godinama uopšte može da ima sposobnost da savršeno razlikuje muzičke žanrove, da bi se opredelio za jedan konkretan, ali dobro. Ja sam u tom dobu slušao sve što mi se sviđa, ne opterećujući se razlikama u zvuku. Riblja čorba je bila jedan od prvih rock bendova koje sam zavoleo, ali sam tek kasnije, krajem osnovne i početkom srednje, skontao da volim da ih slušam zato što su rock bend, a ne zbog nečeg drugog, zanimljivih tekstova ili Borinog glasa, na primer. Onda sam se postepeno bacio i na druge domaće i ex yu rock bendove, uključujući i neke sa tvrđim zvukom (Vatreni poljubac), pa se i deklarisao kao rocker. Zašto u srednjoj nisam krenuo i metal da slušam, iako sam dolazio u kontakt s njim, pa mislim da su dva razloga glavna. Prvi je da sam generalno slabo bio u stranoj muzici, a drugi je da sam imao određene predrasude prema metalu, koje mi je okruženje usadilo. Između ostalog, bio sam religiozan tada, pa znate već šta hoću da kažem. ;)

 

Elem, tek negde na drugoj godini faksa sam se okrenuo metalu. Za to su zaslužni početak "sviranja" gitare, kad sam skontao da me privlači baš tvrd zvuk i došao u dodir sa pesmama iz tog žanra koje se mogu svirati, da bi stvari bile zapečaćene nakon koncerta Metallice 2004, kad sam naglo krenuo da nabavljam mp3 diskove i širim krug bendova koji me zanimaju. Eto. :)

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidim da su mnogi ovde počeli da slušaju metal još kao deca, u prepubertetskom dobu. Pokušavam da zamislim sebe sa 10 godina kako slušam i razumem neke stvari koje slušam sada i ne uspeva mi. :wink: Počev od poznavanja engleskog jezika, pa do svega ostalog

 

mene uvek privalcila melodija,za teksteve me bol'o kurac....to je mozda mana sto sam rano poceo da slusam muziku pa mi je melodija uvek bila bitnija,a pevanje samo mumlanje uz istu,mada s obzirom da se gitarska muzika oduvek u kuci slusala,delovalo mi prirodno da cujem nesto zesce.u srednjoj sam tek poceo da se zanimam sta pevaju i kad sam poceo da kupujem diskove., mada i danas malo refren upamtim ali cisto mehanicki,nemam nekog interesovanja za tekstove,sem u drugim zanrovima muzike,gde mozda nadjem kakvu psluku za porati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...