Jump to content

2015.09.21. *Dom omladine, Beograd* Machine Head


Talvi

Recommended Posts

Волим овај бенд и пратим њихов рад скоро од самих почетака али морам да констатујем да је концерт био СРАЊЕ!!!

Пуно сам очекивао од овог концерта али сам врло разочаран целим догађајем и организацијом из неколико разлога.

 

1. Звук није био онакав какав је требао да буде. Чини ми се да је био прегласан и да су могли за нијансу да га "утишају" и сматрам да би доживљај (бар за мене) био много бољи. Рецимо,на песми ten ton hammer на моменте нисам могао да дешифрујем мелодију коју свирају у том моменту иако сам ту песму чуо најмање 1000 пута и знам напамет каква је музика песме.

 

2. Премало,ужасно премало песама са прва 2 албума!!! Ма ћао. Да нема та 2 албума никада не бих ни почео да пратим њихов рад као и вероватно 90% људи који их слушају. Схватам да овом турнејом промовишу нови албум али чињеница је (признали то неки ли не) да је "камење и дијаманти" говно од албума и да су пукли са тим албумом.Могу слободно да кажем да им је можда и најслабији албум у каријери. Предугачак,без идејни и испеглан до те мере да је досадан за слушање. Кад год су синоћ свирали неку песму са новог албума једва сам чекао кад ће се заврши јер су све песме (изузев 2-3) ужасно досадне. Нема више те енергије која је пратила овај бенд,некако је овај концерт синоћ превише рутински одрађен. Трудили су се они,били добро расположени,дали све од себе али недостаје ту нешто велико због чега је цео синоћни наступ био досадан и разводњен. Вероватно више старих песама. И јебо их више хало кад њоме затварају концерт. Не кажем да је нешто лоша песма али у односу на блок је голо говно. Блок је химна којом МОРАЈУ да затварају концерте јер песма убија својом енергијом али `оће људи да прате нове трендове,неће да живе у прошлости.

 

3.Одем ја око 2-3 послеподне тамо и питам чисто реда ради ове из организације као и неке ликове који су били у екипи самог бенда,да ли ће бити дозвољено да се унесе фотоапарат унутра и да се фотка!? - "Може наравно,нема фрке под условом ако није неки професионални (а мој неко говно од 5 `иљада динара,нема ни п од професионалности)"!! ОК. Увече ја тамо на степеништу кад оне гориле - "Е момак не може да се унесе фотоапарат унутра,забрањено,бла,бла пичке материне"!! Ја гледам и питам се дал` ме ови завитлавају. За тих 10ак секунди колико је трајала моја збуњеност целом ситуацијом мислим се шта да радим сад са апаратом? Да бацим 5000 динара у контиш да би ушао да гледам вашљиви машин хед за који сам већ дао близу 3000??? У том моменту један од оних неандерталаца ми добацује -" Е можеш да уђеш ал под условом да оставиш апарат на гардероби и узмеш га тек након церта јер нема фоткања за време наступа... и остала срања". ОК. Прогутах и то и дам то говно од апарата да окаче тамо а за то време ме један павијан све време прати да ли ћу стварно да дам тамо или ћу унети унутра.

Како сам ушо у ону Американу тако су људи почели да ваде оне таблете,телефоне,андроиде и остале пичке материне од пар стотина евра чија камера може да зумира са Петловог брда кад неко дрка на Авалском торњу и истим почели да фоткају и снимају бину и све остало. А и за време концерта као што су сви и видели. Нећу ни да спомињем,јер се то подразумева,да је квалитет фотке или видео записа који је направљен тим чудима бар 10 пута бољи од онога што би ја оним мојим срањем од фотоапарата направио у сновима! И они ретарди из обезбеђења мени серу за нека правила а људи су најопуштеније уносили "чудовишта" чији квалитет видео снимка може да се употреби за снимање порнаја за ону Прајват порнографску кућу. Брука и срамота.

 

4. Многи можда не знају за ову чињеницу али концерт је врло лако могао да буде прекинут после неких 4-5 песама.

Стајао сам непосредно иза миксете на оној огради и на песми from this day нека пијана,ретардирана будала је шибнула ону чашу са пивом и исполивала све нас ту около укључујући и оног лика за миксетом ко и наравно,саму миксету. Лик је у том моменту толико пуко и испиздео да је толико псовао и драо се да смо га чули упркос грувању са бине. У том моменту је панично скинуо кошуљу и почео да брише оно проливено пиво по оној контролној/инструмент табли (или како се већ зове) са оним силним дугмићима и потенциометрима и да што је могуће пре спречи штету јер очигледно је шта би се десило да течност доспе до елктронике у самом уређају. Трајало је то његово панично цимање и брисање целу ту песму и већ на следећој ten ton hammer негде на средини-иста ситуација само што је овог пута количина проливеног пива била још већа. Овај мученик за моменат стаје са оним брисањем и не може да верује да се опет дешава ово исто и просто се види да је црвен од беса и да једино фали да почне ватра да му избија из очију,ушију итд. У том моменту зове неког преко оне мотороле и долази неки тип из организације и двојица горила из обезбеђења са намером да ухвате имбецила који просипа пиво и вероватно му промене лични опис тамо испред дома. Наравно,од тог момента лик се више није експонирао јер му је било и самом јасно да би мого да остави кости на концерту. Ове гориле су остале до краја церта ту зевајући около не би ли случајно провалили ко је тај што купује пиво да би га проливао по нама (уместо да понуди неког да попије ако се већ њему не пије :bigblue: ). Овај за миксетом у том моменту вади неки најлон димензија 2х2 и пребацује преко оне миксете за случај да се то деси и 3. пут јер је и сам био свестан да ће концерт бити прекинут ако се то деси и тај 3. пут. Наравно,до краја концерта је провео под оним најлоном бришући оно лепљиво пиво и при том подешавајући звук. Тачно се видело олакшање на његовом лицу кад се завршио церт.

Лик је без проблема већ после 2. пута могао да дојави овима из бенда шта се ту дешавало и врло вероватно да би дошло до неког упозорења ако не и до прекида церта. Наравно,да је нешто цркло у миксети,сви бисмо се вратили кућама још око 22 сата а онда бисмо и званично били број 1 на свим црним листама што се тиче концерата.

Раније сам био по концертима али никада није био обичај да се бацају чаше с пивом по маси и не знам зашто је тај идиотски обичај толико устаљен на нашим концертима. Ако је неко пичка и не може да попије цело пиво онда боље да га не купује а не да баца по људима и прави општи свињац глумећи неког мангупа па још то да ради око миксете-мислим да би му стварно требало поизбијати све зубе из вилице. Али то је опет питање и за наше организаторе којима је циљ да зараде што је више пара како на картама тако и на том шугавом пиву које је пресело како мени тако и неколицини људи око мене укључујући и типа који је био за миксетом. Зашто се дозвољава продаја било какве течности у концертном простору кад ће пре или касније доћи до неког срања као рецимо синоћ и организатор ће прати руке преко некултурних и ретардираних фанова (а они који на тај начин поливају народ то заиста и јесу) а фанови ће бити револтирани рецимо прекидом церта па би све комплет отишло у курац.

 

Све у свему,концерт је био баш срање укључујући и саму организацију. Ако упоредим концерт из 2004. и ово синоћ разлика је као небо и земља. Оно пре 11 година је било бар 100 пута боље него ово синоћ упркос чињеници да је бенд стварно био тотално сјебан због Дареловог убиства и да су цео наступ одрадили готово на силу.Не верујем да ће мене овај бенд више видети на својим наступима.

 

Оцена концерта и целокупног доживљаја од синоћ од 1 до 5 била би 2+ (и то једва)!!!

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Зашто се дозвољава продаја било какве течности у концертном простору

 

:haha:

 

ne, najbolje da svi stoje 3 sata u zagušljivoj sali gužvajući se u znojavoj masi bez mogućnosti da popiju išta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sale ne znam da li si bio na koncertu Metallice na ušću, tada je predgrupa bila MH, mislim da je to jedan od razloga što sad nisam išao na koncert, jer mi je to bio jedan od najgorih nastupa velikih bendova(mislim na Machine Head) ikada! Tada nisu svirali čak ni jednu jedinu pesmu sa prva dva albuma(alo nema ni DAVIDIANA!!!) to je definitivno bio najsmorniji nastup nekog benda koji sam nekada voleo!

A što se tiče ovih budala, uvek će ih biti jbg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sale ne znam da li si bio na koncertu Metallice na ušću, tada je predgrupa bila MH, mislim da je to jedan od razloga što sad nisam išao na koncert, jer mi je to bio jedan od najgorih nastupa velikih bendova(mislim na Machine Head) ikada! Tada nisu svirali čak ni jednu jedinu pesmu sa prva dva albuma(alo nema ni DAVIDIANA!!!) to je definitivno bio najsmorniji nastup nekog benda koji sam nekada voleo!

A što se tiče ovih budala, uvek će ih biti jbg.

 

Slazem se sa tobom Humane, uzasan koncert, bio sam se razocarao. Doduse jesmo divljali u masi i bila je dobra atmosfera ali losa setlista i los zvuk.

Posle sam ih gledao na Brutal Assaultu i to je bilo totalno drugi bend, svirali Davidian, Old i Block, pa ti vidi.

Na Blocku sam poludeo, napravio se ogroman circle pit, ljudi vristali od sreće jer niko nije ocekivao tu pesmu i onda HAOS!

 

Zao mi je sto nisam bio sinoc, ali nadam se da ce jednog dana biti neke turneja sa vecinom starih stvari pa da ih uhvatim treci put.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...