Jump to content

'bem ti život


ManiaC

Recommended Posts

Nepravda naravno da postoji, ali reci ti meni koja to nacija(koja je imala moć) nije svoju silu koristila za osvajanja od kad postoji čovečanstvo?

Takodje smatram(a valjda je i očigledno) da u toj evropi već decenijama pokušava da se izgradi neko demokratsko društvo, gde se ne gleda toliko koje si vere, nacije i sex. pripadnosti! Ovi postupci fundamentalista, samo mogu doprineti usponu nacionalizma(ili bolje reći šovinizma) i mržnje, mada vidim da to većini ovde to i nije nikakav minus!

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato su Drogarito i Speedz Maniac i iznosili te cinjenice, da ukazu na nepravdu..

 

koje činjenice?

 

ovo:

 

Ali fora je u tome kad isti ti Francuzi seju bombe po Srbiji, Bliskom Istoku i Africi, pritom ubijajući bezbroj civila, E ONDA NIKOM NIŠTA.

 

?

 

čisto sumnjam da je neko od sinoć poginulih učestvovao u bombardovanju Srbije, Afrike, Bliskog Istoka...

 

koja nepravda? nepravda je što gine nedužan narod širom sveta

 

i ajde svi vi "oni su to zaslužili zato što su radili to i to" da kažete par stvari. prvo, sinoć sigurno nisu poginuli Francuzi. da je među mrtvima bilo Srba, da li biste isto pričali? drugo, da se, daleko bilo, nešto tako desi ovde, da li bi neko rekao "mi smo to zaslužili, jer su četnici klali te i te, ovi su klali one i one"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

još ovaj kreten Oland rekao kako je Francuska sad u ratu i kako će biti nemilosrdni prema neprijatelju. dakle, još više mrtvih nedužnih ljudi.

upravo

samo povod za još jedan krug divljanja po bliskom istoku

 

Takodje smatram(a valjda je i očigledno) da u toj evropi već decenijama pokušava da se izgradi neko demokratsko društvo, gde se ne gleda toliko koje si vere, nacije i sex. pripadnosti!

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

  • Upvote 3
  • Downvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Narod je nedužan, to je istina. Ali isti taj nedužni narod uživa benefite spoljne i unutrašnje politike francuske koja je uništila arapske države, prima emigrante iz istih tih uništenih država, daje im najprljavije poslove i praktično ih smešta u getoe.

 

Zar nije neki francuz onomad rekao da je rat u Libiji ulog za budućnost, investicija takoreći?

  • Upvote 1
  • Downvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda ispada kao da mi neki slavimo napad na Francuze ali to je daleko od istine barem sto se mene tice.

 

Pitanje je sta su ti Francuzi velike "demokrate i humanisti" uradili da sprece svoje vlade da intervenisu u arapskim zemljama zbog nafte i kradje?

 

I pusti te price o desnicarima,oni nisu nigde na vlasti i nisu oni razjebali Libiju i Siriju nego snage brastva,jednakosti i demokratije i snage ljudskih prava.. :no:]

 

O ovome ti pricam.

 

http://www.elephantj...ying-for-paris/

Edited by Speedz Maniac

Share this post


Link to post
Share on other sites

koje činjenice?

 

Ok priznajem da je bolje bilo da sam rekao 'svoja misljenja' umesto 'cinjenice'..

 

Civili nisu naravno zasluzili da umru jer su radili to i to, kao sto ni arapi nisu zasluzili da budu bombardovani jer je odredjeni deo njih uradio to i to, ali jebiga..

 

Treba naravno spreciti iskoriscavanje arapskih zemalja, ali to se radi vec odavno ne samo sa tim zemljama, valjda ce silna sranja koja se trenutno desevaju malo urazumiti vodece sile u tome kako da postupaju sa ostalim narodima, valjda..

 

Mozda deluje malo smesno to urazumljivanje, ali jebem li ga 2015. je valjda imamo i mi najmanji sad neku moc..

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alo bre, jel vi shvatate da pricate o nevinim zivotima? Jel mislite da je svaki Francuz zeleo da se bombarduje Srbija!? Naravno da nije, silni protesti 99e u Parizu to pokazuju. Takodje, zar stvarno mislite da kojim slucajem, Srbija postane kolonijalna sila, i da uzivate u blagodetima toga, mislite da bi pricali isto ovako, srali bi kako Srbi ubijaju silne crnce po africi i ostale gluposti? Naravno da ne bi. To sto smo mi kao narod prilicno fucked up, i sto zaboravljamo svaku mogucu pomoc koju dobijemo, a hvatamo se za najgluplju, to je nasa stvar.

 

Da nije Francuza u prvom svetskom ratu, vrv ne bi mi ovde na forumu ni bili rodjeni, ne bi ni bilo Srbije verovatno.

Proslogodisnje poplave kada su bile, ceo svet nam je pruzio podrsku kakvu mi sada treba da pruzimo Francuzima. Jel vi imate iole empatije u sebi? Ko sto neko rece, da je Srbin ubijen, ne bi ovako pricali. Al' posto nije, ko jebe Francuze ... Kakvih sve debilnih komentara ja necu da procitam, i kakva se zla gaje u ljudima, to nije normalno. Stidite se prozvani.

  • Upvote 7
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cela poenta price je da stradaju nevini ljudi..Sa obe strane.Zbog rata koji su zapoceli zapadne sile i islamski teroristi ciji su pokrovitelji te iste zapadne sile.Obe strane su zlo a ne mi koji realno gledamo na stvari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi jesmo kao narod porilicno sjebani,pogotovo kad glumimo vece Francuze od njih samih,vece katolike i od samog pape.Ginu nevini.Ne nego ce da ginu oni koji vedre i oblace.Bas ce oni da ginu.Desio se uzas u Parizu i odjednom svet je kao poludeo.Ovakva sranja se desavaju na nedeljnom nivou sirom sveta.I sad kao treba da glumim zaprepascenje i da se molim i za zive i za mrtve,samo zato sto se sranje desilo u Parizu.Zao mi je ljudi,a za Francusku me iskreno zabole,kao sto i random Francuze zabole za tamo neku raspad zemlju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pazi ti njega, da se stidim.

 

mnogo će bliskima nastradalih da znače šinigamijeva sranja po jumu i što brdo kretena kreče svoje fejs profilne u trikolorku.

 

nije mi drago zbog smrti civila

ali zbog straha koji osećaju francuzi, a uskoro i britanci i ostali zapadnjaci jeste.

kada shvate da nisu nedodirljivi, možda shvate da nisu ni bogom dani.

  • Downvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niti sam ja svoj sranja uputio bilo kome u Francuskoj, niti sta. Nemoj da lupas. I to za trikolorku, takodje smatram da je debilno, jer prave stvar viralnom a trebalo bi suprotno.

 

Druga stvar, ja sam svoj komentar usmerio ka onima koji komentarisu kako su Francuzi to zasluzili da im se desi i ostalo. Da Vucic pravi kojekakve vojne akcije po celom svetu, jel smo mi neduzan narod krivi za to sto on jede govna na nacionalnom nivou? I sto se neko sveti njemu tako sto ubija neduzan narod? Jel ti kontas tako neke stvari? Takodje pricas o nekim exploatacijama istocnih zemalja, a ne kontas da te iste istocne zemlje exploatisu zajedno sa zapadnim. Isti ti muslimani exploatisu inferiornije muslimane. I sta sad, ovi su govna, a ovi nisu? Ovi treba da osecaju strah, a ovi ne?

Edited by ShinigаmY
  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanje je sta su ti Francuzi velike "demokrate i humanisti" uradili da sprece svoje vlade da intervenisu u arapskim zemljama zbog nafte i kradje?

 

ti misliš da to tako jednostavno funkcioniše? Francuzi će da izađu na ulice i onda će odjednom njihova vlada da kaže "jao 'ajde nećemo da pravimo sranja". ili Englezi. ili Ameri. ili Nemci. ili bilo koji drugi kurci.

 

 

normalno je da se u Evropi i Americi više izveštava o sranjima koja se dešavaju u Evropi i Americi. isto tako se u Aziji više izveštava o sinoćnjem Libanu, nego o Parizu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A najveći paradox je, što kad bi sad počeo verski rat na globalnom nivou isti ovi što su sad tako srećni što je zapad došao na "naplatu duga", prvi pozivali da koljemo "muslimančine" nebitno da li su to teroristi ili ne!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Цитирам студенте ФФ у Бг одсек историја :

 

 

- 1809. приликом покушаја преношења устанка на српске крајеве западно од Дрине, устанике су у источној Босни зауставиле турске трупе и француска артиљерија (Наполеон је ратовао против Русије, па је стога подржавао Турску против ње и њене савезнице - устаничке Србије)

- Наполеонове трупе су се сукобиле са Србима из Црне Горе, приликом заузимања Далмације

- све до друге половине 19. века, Француска се залаже за опстанак Османског царства (а самим тим и останак Србије унутар њега)

- током Првог светског рата, Француска, а ни остале земље Антанте, никада нису Србији признале званичан статус савезника (што је додатно отежало њену позицију), а чак су тајном дипломатијом радиле против њених интереса (Лондонски уговор са Италијом; нуђење Бугарској делова Краљевине Србије како би се увукла у рат против Централних сила)

- 1916. француска и италијанска морнарица најпре евакуишу аустро-угарске заробљенике из албанског приморја, али не и српску војску – евакуисали су је тек након ултиматума руског цара Николаја, који је запретио изласком Русије из рата ако то не учине

- пре формирања Солунског фронта, Енглези и Французи су разматрали могућност слања остатака српске војске, да ратује (и гине) за туђе интересе на Западном фронту

- након Првог светског рата, Краљевина СХС је сву „савезничку помоћ“ од Француске морала да плати – сваки топ, шлем, униформу, завој... све до последњег метка. Ту „савезничку помоћ“ Југославија је отплаћивала до 1970-их година

- крајем 1920-их француска влада је изричито захтевала да се у Београду постави Споменик захвалности Француској, чак је и сама сносила већи део трошкова изградње

- у међуратном периоду, Краљевине СХС/Југославија је остала без свог традиционалног савезника (Царске Русије) па је стваран мит и култ о Француској као заштитници и традиционалном савезнику – Француска је то користила да Југославији намеће тзв. „уговоре о савезништву“ који су од ње стварале економски зависну државу

- приликом распада СФРЈ, Француска подржава сепаратистичке покрете и учествује у медијској сатанизацији Срба и санкцијама против СРЈ

- 1995. француска авијација, у саставу НАТО бомбардује српске положаје у Републици Српској (том приликом су оборена и заробљена 2 француска пилота)

- 1999. француска авијација учествује у бомбардовању СРЈ, а припадници француске Легије учествују и у копненим борбама, као подршка ОВК

- 2004. француски војници у саставу КФОР-а нису испунили свој основни задатак – заштита Срба на КиМ и њиховог културног наслеђа

- 2008. Француска признаје једнострану независност тзв. Републике Косово

- 2015. Француска гласа за пријем Косова у УНЕСКО

  • Upvote 3
  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...