Jump to content

'bem ti život


ManiaC

Recommended Posts

Veruje se da je Hakl seksualno iskoristio 200 dece iz siromašnih porodica u Kuala Lumpuru.

 

On se predstavljao kao hrišćanski misionar i prvi put je posetio Maleziju kad je imao 18 ili 19 godina.

Nauk: budi pravi hrišćanski misionar, tako te ne osude.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakao je postao nova droga. Lekari pozoravaju da je ušmrkavanje glavnog sastojka čokolade na plesnim podijumima noćnih klubova postalo pravi hit.

Mladi su počeli da koriste kakao kao zamenu za dogu kako bi se „podigli“ bez kršenja zakona ili unošenja opasnih psihoaktivnih supstanci u organizam. Trend je započeo u Berlinu, gde se na nekim zabavama umesto alkohola služio sirov kakao. Trend se proširio širom Evrope i SAD, gde se na žurkama kakao konzumira u vidu praha, tableta ili pića.

Kakao su nekada koristile i civilizacije poput Maja i Asteka, a u pretkolumbovskoj Americi koristio se kao opijat. Ekstrakt kakaa i danas dovodi u stanje ekstaze - sadrži endorfine, kao i hemikaliju tirozin, koja je preteča dopamina.

Endorfin i dopamin iz kaka prirodni su neurotransmeri, koji stvaraju osećaj uživanja, zbog čega nije čudno da ljudi priznaju da im ušmrkivanje, kako kažu čokolade, popravlja raspoloženje.

Kakao je bogat antioksidansima, poput epikatehina, koji poboljšavaju protok krvi u mozak i mišiće, što "podiže" ljude i fizički i emocionalno i omogućava im da duže ostanu na nogama na plesnom podijumu.

Naučnici upozoravaju da ušmrkavanje kakaa može biti štetno. Iako još nema konkretnih dokaza u vezi sa štetnošću kakaa konzumiranog na ovaj način, stručnjaci napominju da slanje bilo čega u drugom pravcu, direktno prema mozgu, nije najpametniji potez.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam problema sa golubovima, dosta njih se nakupilo na simsu ispred moje sobe, tj. jedan je omladinac retardirani i ne može da leti. Pokušao sam da ga oteram, ali se uvek odalji na kraj kod komšije i vrati se posle. Ne mogu da spavam od njegovog gugutanja i hodanja noćima i jutrima. Ne želim da ga ubijem, žao mi ga iako je pacov sa krilima, šta biste preporučili kao najbolji način za rešavanje problema?

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...