Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 4/27/2025 at 4:52 PM, Dinarski Ratnik said:

Blagodarim na sugestiji

Evo sad sam baš pažljivo poslušo. 

Po mom skromnom mišljenju: 
Ni približno nema scream vokal kao legendarna Cadaveria iz Opera IX. Ovoj glas puca. I puca na način da ga nije prijatno čuti. 
Ali ajde nema veze. 
Problem mi je što 3 sekvence u pesmama jako liče na 3 sekvence dokazanih BM bendova. 
Evo konkrektno: 
1) 0:35 - 0:45 pokušava da bude Burzum 
2) 2:18 - 2:45 pokušava da bude Cradle of Filth (iz perioda Dusk and her embrase) 
3) 4:18 - 4:50 - kopiranje upravo Kadaverijinog (retardiranog) clean vokala 
4) Ono što sam već pomenuo.. njoj glas puca... ne sme da joj puca dok radi scream brate... može možda ako je live.. NE SME ako je snimano u studiju. 
5) NAJBITNIJE - last, but not least - bogatstvo pesme je na varijaciji. Prošla su vremena (još '96) kada je blekerica, nalikovala pankerici. Zašto imati 2-3 rifa koji se ponavljaju (kao u tvom primeru), kada možemo imati mnogo bogatiju, a isto surovu, varijantu iste pesme? Poslušaj prelaze između melodija  mog i tvog primera (premdva tvoj i nema prelaze, jer nema na šta da pređe) 

Ali ima tu i pohvalnih stvari: 
- Sviđa mi se što je produkcija RAW (zato najviše i volim prvi COF album... volim bre taj raw zvuk). 
Zatim, proguglao sam malo bend i shvatio da je to samo jedna snajka. 
Ona je one man band kao i Kvorton genijalac iz Bathory. 
Kad je čovek (ili žena (ili Kuruz)), one man band, mnoge stvari se opraštaju. 

Tako da.. suma sumarum.. svaka čast snajki za trud i sve, i samo neka nastavi tako. 
Ali još je rano upoređivati je sa bendovima koji imaju mnogo više iskustva. 

• Upvote 1
Posted (edited)

Od tih bivših fudbalera jedino Bobana i Prosinečkog cenim...

U stvari, Prosinečkog baš i ne cenim, jer se sav istetovirao pod stare dane...

Edited by vudun
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...