Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Author
comment_3037633

glupo reci, ali mozda im je ovo najslabiji album (ako ne racunamo prvi samoizdati) 

Dobar je, samo sto nema nikakvog progresa izmedju In Contact i ovog, stiliski je maltene skroz isti. 

Prva polovina dosta jaca od druge. Oceanrise je po riffovima prilican Leprous wanna be. Salt mi idalje najbolja. 

Sve u svemu je stvarno dobar album, kvalitet je tu, ali se nadam da ce malo da sacekaju sa sledecim albumom i da eksperimentisu sa zvukom malo. Mozda da puste druge da pisu pesme malo da ne bude samo Sam i Jim. 

• Replies 234
  • Views 21.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Haos sam ja
    Haos sam ja

Meni je recimo Haken dosta dosadan iako se paradoksalno svašta dešava u njihovim pesmama. Nema spora o tehničkom umeću ali su meni oni sa jedne strane suviše mlaki, bez ikakve agresije i oštrine, a sa

• Dobra je bila svirka. Nisam do sada nikada nesto gledao na krovu a38. Bilo je dosta mase, ali nije sve bilo popunjeno. Uveren sam da bi slican, ako ne i veci broj ljudi bio i kod nas uz ovu cenu

• Totamealand
    Totamealand

Jaka svirka sinoć. Nastavili su kao kvartet, i iako ne znam koliko je gruvalo pre neku godinu sa dve gitare, bio je dovoljno pun zvuk i ovako, matrica je radila deo posla ali je stvarno bilo korektno.

comment_3037640

Slažem se sa obojicom. Kvalitet svakako nije opao i dalje je to bolje od 99% muzike, ali lestvica nije pomerena naviše. Nekako je odigrano "na sigurno" bez obzira šta pričali po medijima.

Inače, mislim da album ima dosta uspona i padova, prve tri odlične, pa onda Resonate priličan smor, onda dve dobre, pa skromna balada za njihove standarde i na kraju closer koji je i sam kao album, sa usponima i padovima, al nije dovoljno jak za toliko trajanje.

Slušam novi Vulkan dosta više od ovoga, interesantnije mi i nekako "sa više slojeva".

• 2 weeks later...
comment_3038143

Posle nedelju i po dana, kod mene je nerešeno kada je u pitanju poređenje sa prethodnikom. In contact je imao zanimljivije highlightove, ali Rise radiant je manje prenatrpan i sluša se u cugu. The Tide je i dalje šampion, though.

Što se favorita tiče, izdvajaju se Valkyrie, Salt i The Tempest. Poslednja stvar je  malo antiklimaktična, mada poslednja dva, tri minuta su baš epic. Vidim da Resonate većini deluje suvišno, ali meni je super. :da: 

• Author
comment_3039213

dosta se slusao album i realno, prva polovina je bolja od prve polovine In Contacta, ne mnogo ali verovatno jeste meni sad.

Ali In Contact se zavrsava sa Graves, koja je bombetina od epic prog pesme, a ovaj album se zavrsava sa The Ascent koja je prosecna CH pesma koja traje malo duze nego sto treba. 

Tako da je pozitivan dozivljaj uvek malo jaci kad se In Contact zavrsi. Poslednja pesma na albumu je meni oduvek jako bitna bila sto se tice celokupnog utiska. 

edit: slusao sam In Contact danas, nisam dugo. Bolji je u svakom pogledu. 🙂

Ako ne racunamo cringy spoken word pesmu. 

Edited by azal

• 1 month later...
comment_3041962

Da se zapljunem i odje... sjajan album, pitak i tece... prosto ideja je tu, malo su eksperimentisali u aranzmanu pesama sto mi je simpa skroz... posle Vulkana prog lepotinja godine sto se mene tice 🙂

doduse nije da sam stigla da se naslusam mjuze kao sto znam, ali to su moja dva centa... 

slazem se sa Fleskom btw uvodna stvar kida, razradjuju album, meni licno jako lepo legla pesma Autumn- dobar mi je sentiment skroz. Zavrsnica albuma takodje sjajna, ne zelim da kompariram sa Graves sa prethodnika ali opet kompletira celinu. 

bonus trake su zabavne skroz haha

• 1 month later...
  • 9 months later...
  • 1 year later...