Jump to content

Artan Lili


Recommended Posts

Listam podforum i izgleda da nema tema, pored svega i svačega što ima ovde. :lol: Elem, meni trenutno najzanimljiviji ex-yu bend. Wikipedia kaže:

 

Artan Lili je muzički sastav iz Beograda. Jedni su od predstavnika nove srpske scene.

Istorija

 

Grupa Artan Lili postoji od 2013. godine. Nakon izvesnih personalnih promena ova noise­pop četvorka iz Beograda se ustalila u svojoj prepoznatljivoj postavi: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire; Marko Ajković – bubanj; Dragan Knežević – gitara. Bend je počeo kao eksperimentalni trio u sastavu Bojan Slačala – bas gitara i vokal, Marko Ajković – bubanj i Tanja Novaković ­ vokal. Snimaju prvi singl­spot za pesmu Džoni sa producentom Davorom Sopićem, a u svom prvom osvrtu na rad benda, novinar tadašnjeg webzina Popboks Aleksandar Pavlić klasifikuje zvuk grupe kao noise­pop. U to vreme spletom okolnosti se Bojanu i Marku priključuju gitarista Dragan Knežević i vokal Elena Šever. Grupa nastavlja sa snimanjem idućih 6 singlova koje u Skoplju producira Nenad Trifunovski Tripe. Završene pesme objavljuju sukcesivno, preko bandcamp platforme benda kao prvi istoimeni album u formi singlova. Ovakav sukcesivni metod ­ singl po singl u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko pre njih to nije uradio. Time osavremenjuju zastareli vid izdavanja albuma. Nakon nove personalne promene i dolaska Romane Slačale u bend, snimaju preostalih 5 singlova za prvi album sa producentom Petrom Rudićem. Fizičko izdanje albuma (LP vinil) se očekuje krajem 2015. godine.

 

Članovi

  • Bojan Slačala – bas i glas
  • Romana Slačala – glas
  • Dragan Knežević - gitara
  • Marko Ajković - bubanj

 

 

Ono što je pored muzike i prepoznatljivog zvuka karakteristično za grupu je i vizuelni identitet o kom se itekako vodi računa (prepoznatljivi logotip grupe i video spotovi). Naime, za 6 od 12 pesama sa prvog albuma, uspešno su snimljeni video spotovi u režiji Željke Veljković, Miloša Gojkovića, Marine Uzelac i Staše Tomića, koji verno prezentuju sliku benda. Svojim singlovima osvajaju prva mesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je debi singla Ako stanemo tu na prvom mestu legendarnog Diskomera Studija B, što je do tada pre njih pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini velikoj i grupi Kal.

 

A ja kažem da je prvi album odličan, a izašla su dva singla sa novog od kojih je Ono što te neće možda i najbolja njihova pjesma, a ova što su je danas izbacili bi se mogla svidjeti ekipi sa politike :haha:

 

http://www.youtube.com/watch?v=IT4kPLIboRg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otvaram teme samo za bendove u kojima vidim i čujem nešto interesantno. :wub:

 

njima ne treba tema jer su se već dovoljno izreklamirali gde stignu, pa mi izađu na kraju dana na nos. Ako ih neko voli i to je ok, ali nemojte da se lažemo, nisu otkrili toplu vodu i definitivno bi mogli da dobijemo bolji "mejnstrim" bend. :P:bigblue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itekako, pomogla je i reklama za Telenor i naravno hajp od par domaćih novinara i web portala. I dalje mi je smešna priča kada su zvali njih i Repetitor da nastupe u Zagrebu i ovi se pobunili da ne žele da dele mesto sa "predgrupom". Repetitori otpali, a ovi sami svirali. Ne znam da li su uspeli da napune prostor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...