Jump to content

Recommended Posts

Posted

Au ljudi sad sam dosao kuci sa Rockmaratona i kakva je ono svirka King Diamond-a bila to je NEVIDJENO, NEVIDJENO!!!
🤣

Salu na stranu nazalost situacija se zavrsila tako da je King otkazao nastup zbog upale grla. Jasno mi je da je to nesto sto se desava ali ono sto se ne desava jeste da ti javis da otkazujes nastup u 5 poslepodne, a do tada cutis iako znas da nije dobro. Znam da je sranje ali radije bi da ni ne izadje na binu nego da izadje raspadnut i da ne izvlaci nista. 

Mi smo putovali nekih dva ipo sata sto je apsolutno nista koliko se ljudi iz Srbije cimalo sa mnogo daljih lokacija (dosta ljudi sa Juga Srbije, Makedonije), camili na granicama da bi dosli bukvalno tamo posle toliko sati putovanja na vest da je nastup otkazan. Moglo je to da se javi odmah to jutro, ili barem do podneva.
Stvar je u tome da je King tokom turneje kao i uobicajno imao Meet&Greet pakete koji se prodaju na Merch standu. Nije nam bilo jasno sto toga nije bilo i danas u Madjarskoj, a posle se razmisljam kako i da bude kada se najverovatnije nisu ni pojavili na festivalu. Najmanje sto su mogli da urade jeste Meet&Greet kratko slikanje i potpisi fanovima (naravno besplatno, a ne da naplacuju kao inace stotine eura kako to inace KD radi). Za to nije morao da prica i sacuvao bi grlo, a tu je bilo jako puno ljudi koji bi barem zeleli da ga vide kada vec nisu mogli da ga cuju.
Festival ce vratiti nazad 6000 Forinti, to je nekih 1750din. Mi smo spizdili nekih 90-100e tako da nam tih 15e bas nista ne znaci ali ajde i oni pokusavaju da nadoknade koliko-toliko stetu. Zao mi je i organizacije Rockmaratona jer oni su niti krivi, niti duzni najebali. Ljudi su popizdili i krenuli tamo da se raspravljaju sa devojkama koje prodaju karte kao da su one otkazale koncert 😆 

Drago mi je sto sam video toliki odaziv ljudi iz Srbije. Nadam se da su se vecini sama lokacija i festival svideli. Ja nisam bio tamo 6 godina i vec sam malo i zaboravio koliko je tamo dobro. Voleo bih da ubuduce imaju neki malo jaci line up koji bi me naterao da budem tamo sva 4 dana. Mesto je stvarno vrhunsko.

• Like 1
Posted (edited)

dan je izgledao tako dobro - prvo svratili u Suboticu na kafu i doručak sa Lemijem, pa bez problema stigli na festival, videli da je lokacija sjajna, kupili Kingove majice, utvrdili da su piće i hrana solidni i jeftini, odgledali Grave Digger... i onda oko čini mi se 17h izađe na binu ekipa i krene da skida zastavu Rhapsodyja koji je trebalo da počne u 18h i jedan sa mikrofonom priča nešto

reko otkazao Rhapsody, al koga zabole, kad ono narod odjednom zgranut, što smo i mi postali kad nam je jedan dečko rekao da je u stvari King ispalio zbog upale grla

e tu je dan postao sranje haha

uglavnom, posle toga smo večerali u osrednjem restoranu blizu glavnog ulaza, odgledali vrlo dobre Unto Others i počeli da gledamo Rhapsody koji je upao u Kingov termin od 22:45, ali to je bilo toliko loše da smo nas dvojica pobegli u kola i tamo sačekali Slobu koji je ostao do kraja tih ljubitelja zmajeva i ostalih budalaština

stvarno užasan bend

festival je na sjajnom mestu, ima izlaz na plažu i tamo možete da se kupate celog dana, tako da, ako vam upadne neko smeće ko ovaj Rhapsody između bendova koje hoćete da čujete, možete da se bućnete dok to ne prođe

vrlo lako se stiže, s tim da ne preporučujem da se ide na Kečkemet, jer na toj ruti postoji put od pravolinijskih 50km na kojem noću nema nikoga, pa je ekstremno dosadan za vožnju, a i asfalt na toj deonici je loš

treba ići i sledeće godine ako bude dobrih imena

sad imam majicu sa koncerta koji se nije desio

Edited by kuruz
  • Like 2
Posted

dan je izgledao tako dobro

"Све је почело овако а..." Заправо, не. Нама је превоз каснио, сели смо на пиво и добили прокис'о Нектар, ишли до Панчестера да возач истовари неку опрему,.. Углавном, кренули смо 4 сата касније од планираног. И онда кад смо прешли грану, ладан туш и рац у буљу. Одлучили да наставимо тако да сам, ни крив ни дужан, поново гледао Unto Others и Rhapsody. Да ми је неко рекао да ћу у животу путовати и платити да гледам Rhapsody, тудли-дудли "метал"... које смеће лебе мекани, које смеће, која 'урчина од замене, да прости оно женско дијете горе. Плус заиста не могу ту количину среће која избија из певача... Углавном, отишао сам у неком моменту на неки мађарски бенд са певачем а ла Мумин Лав Хантерс. За крај су свирали Iggy Pop, The Passenger НА МАЂАРСКОМ, што је и даље за миљу боље од Репсодија.

sad imam majicu sa koncerta koji se nije desio

Чак сам и мислио да купим мајицу, јер је била добра, али да имам стални подсетник епског фејла и да носим мајицу церта који нисам гледао, баш тугица, па сам одустао. Кад су већ отказали и знали да ће да откажу, могли су јебени мрч да склоне.

Salu na stranu nazalost situacija se zavrsila tako da je King otkazao nastup zbog upale grla. Jasno mi je da je to nesto sto se desava ali ono sto se ne desava jeste da ti javis da otkazujes nastup u 5 poslepodne, a do tada cutis iako znas da nije dobro. Znam da je sranje ali radije bi da ni ne izadje na binu nego da izadje raspadnut i da ne izvlaci nista.

Јебеш сатанисту који откаже на фору "боли ме грло и др ми је рекао да не смем", фазон "поштеда". Каки си ти курац сатаниста?! Још ако буде свирао вечерас биће да је брат отишао у Бирмингем да изблеји са екипом.

Najmanje sto su mogli da urade jeste Meet&Greet kratko slikanje i potpisi fanovima (naravno besplatno, a ne da naplacuju kao inace stotine eura kako to inace KD radi). Za to nije morao da prica i sacuvao bi grlo, a tu je bilo jako puno ljudi koji bi barem zeleli da ga vide kada vec nisu mogli da ga cuju.

Апсолутно!

Festival ce vratiti nazad 6000 Forinti, to je nekih 1750din. Mi smo spizdili nekih 90-100e tako da nam tih 15e bas nista ne znaci ali ajde i oni pokusavaju da nadoknade koliko-toliko stetu. Zao mi je i organizacije Rockmaratona jer oni su niti krivi, niti duzni najebali.

Риспект за фестивал јер су бар понудили неку компензацију иако капирам да нису морали. Велики плус код мене.

Drago mi je sto sam video toliki odaziv ljudi iz Srbije.

Најјаче кад је певач Репсодија питао лика из масе како се каже "тенк ју" на мађарском и онда се продрао "Хвала!"

Nadam se da su se vecini sama lokacija i festival svideli.

Нажалост, касно смо дошли, па нисам видео околину. Сам фестивалски простор ме подсетио на мини бир фест, не на добар начин, не знам, можда сам само био сморен. Другар који је био и на претходним данима, каже да су бендови на оној малој бини јако лоше звучали, нарочито МДБ. Чини ми се и да је доста скупа улазница. Додаш још мало и идеш на Брутал. Али ок су цене пива, маса је шаренолика, било је лепих жена, релативно је близу и лако се стиже, било је ок мрча, лајнап је био окејиш, камп је близу. Да живим у Мађарској, или на северу Војводине, вероватно бих отишао још који пут у зависности од лајнапа.

Posted

ma mi uzeli majice čim smo došli, pre nego što je stigao info o otkazivanju, inače ne bismo

"hvala" je bio odličan momenat haha

• Like 1
Posted
5 minutes ago, Косати Ћелавац said:

Јебеш сатанисту који откаже на фору "боли ме грло и др ми је рекао да не смем", фазон "поштеда". Каки си ти курац сатаниста?! Још ако буде свирао вечерас биће да је брат отишао у Бирмингем да изблеји са екипом.

Нажалост, касно смо дошли, па нисам видео околину. Сам фестивалски простор ме подсетио на мини бир фест, не на добар начин, не знам, можда сам само био сморен. Другар који је био и на претходним данима, каже да су бендови на оној малој бини јако лоше звучали, нарочито МДБ. Чини ми се и да је доста скупа улазница. Додаш још мало и идеш на Брутал. Али ок су цене пива, маса је шаренолика, било је лепих жена, релативно је близу и лако се стиже, било је ок мрча, лајнап је био окејиш, камп је близу. Да живим у Мађарској, или на северу Војводине, вероватно бих отишао још који пут у зависности од лајнапа.

Pa ne znam kakve veze ima Satanizam sa tim i da izadje na binu, raspada se i ne moze nista da izvuce? Nije to fazon da ga boli noga ili ruka pa da je pickica i da ne moze da izgura koncert. Veceras je otkazano i u Becu sto je bilo sasvim logicno. Jer grlo se ne oporavlja magicno preko noci. Njima je barem javljeno na vreme i imace full ticket refund ako nista.

Verovatno si bio smoren jer je prostor odlican i imas sve sto ti treba za jedan festival.
Na onoj najmanjoj bini gde su uglavnom Madjarski bendovi mesani sa nekim inostranim glupostima je zvuk bio tako otpanjen (doduse cist i jasan ali opet bas glasan), a na Sveps i glavnoj bini skroz ok. Cak sam se i iznenadio koliko je na glavnoj bini odlican zvuk. Posle Rockstadta, Kaltena i BA ono mi je bio melem za usi. Niti je bilo otpanjeno, niti bubnja bas, bas onako kako treba.
Sto se tice cene karte 150e za sve dane mislim da je skroz ok cena za tu lokaciju. Da je line up bolji vredelo bi svaki Euro, a nazalost kako stvari stoje vec godinama verujem da je najbolje ici samo na jedan dan. Oni prave tematske dane te ko ne slusa bukvalno sve i svasta ne moze ti biti zanimljiv festival svakog dana.
Pivo je bilo recimo skuplje za neke festivalske standarde (440din), hrana takodje. Oni Kebabi koji su stvarno bili velikih porcija pakovanje je bilo skoro 1500din. Ok najeli smo se, bilo je stvarno ukusno ali 1500din za jedan obrok pa ti gledaj (bila je opcija za 1200din u onom prolazu do bina ali za 300din vise vredi uzeti ovo jer je stvarno mnogo vise mesa, priloga i pomfrita). Ako vec poredimo sa BA da se ne lazemo tamo moze da se jede za 2-3x manje pare, a pivo je ako se dobro secam i duplo jeftinije. Sokovi su jedino bili ok cenjeni i kao i u ostalim klubovima u Budimpesti. 205din za Pepsi, Canada Dry, Doctor Peper i Sveps. 

Mi smo posle objave sa bine sedeli nekih sat vremena i sprdali se sa ljudima koje smo sreli iz Srbije, oko 19h se pokupili i otisli kuci. Da me interesuje jos neki bend i ajde ne bi bile bacene pare, a ovako sam isao samo zbog King Diamond-a.
Valjda ce biti neke druge prilike da se vidi King, dok jos ima vremena i zdravlja.

Posted

Pa ne znam kakve veze ima Satanizam sa tim i da izadje na binu, raspada se i ne moze nista da izvuce? Nije to fazon da ga boli noga ili ruka pa da je pickica i da ne moze da izgura koncert.

Зависи од угла гледања. Размена мишљења на ту тему би овде била сувишна и прикладнија за уз пиво.

Sto se tice cene karte 150e za sve dane mislim da je skroz ok cena za tu lokaciju. Da je line up bolji vredelo bi svaki Euro

Да баба има точкове, била би трамвај. Шта знам, мени је за овакав лајнап пуно, јер би ме занимало 5-6 бендова макс. Осим Кинга, гледао бих МДБ, Аркону, Ранинг Вајлд, Грејв Дигер и можда Соулфлај, Моби Дик и Поколгеп, врло можда. За 50 евара више, на БА бар 20 бендова би ме занимало. Можда само нисам реалан у поређењу јбг.

Pivo je bilo recimo skuplje za neke festivalske standarde (440din), hrana takodje. Oni Kebabi koji su stvarno bili velikih porcija pakovanje je bilo skoro 1500din. Ok najeli smo se, bilo je stvarno ukusno ali 1500din za jedan obrok pa ti gledaj (bila je opcija za 1200din u onom prolazu do bina ali za 300din vise vredi uzeti ovo jer je stvarno mnogo vise mesa, priloga i pomfrita). Ako vec poredimo sa BA da se ne lazemo tamo moze da se jede za 2-3x manje pare, a pivo je ako se dobro secam i duplo jeftinije. Sokovi su jedino bili ok cenjeni i kao i u ostalim klubovima u Budimpesti. 205din za Pepsi, Canada Dry, Doctor Peper i Sveps. 

Не знам, поредим са Београдом, свиркама и фестивалима у нас и 440 је заиста ок. Нисам јео, али да, јесте прескупо. Са БА сам поредио само цену карте вс лајнап, остало се ни не сећам колико је било, мада знам да је пиво било џабе.

Posted

Ništa ne javljaju za Sofiju, event nije promenjen, u sredu bi trebalo da se održi koncert, ne verujem da će Kingu biti bolje do tada, čudno je što nije otkazan događaj 

Posted (edited)

Rhapsody najbolji bend. Svaka čast i za Digere i Unto others 

Što se tiče Kinga neka tišina govori 

Samo ne znam koji će mi kurac Meet and greet zaista. 

Edited by Grobodan
Posted

Не треба теби, не треба мени, али можда неком значи. Не треба ми ни 15 евра назад од улазнице, јер сам потрошио доста више, али ценим гест. Више бих ценио било ког извођача који било какав потез направи ка публици, јер схвата да је маса дошла претежно или само због њега, уместо да као пичка остави мрч да људи купују и пре и после отказивања, знајући да неће наступити. Капирам да је ту менаџмент ту блејм, али оно...

Posted

515602585_18515795362031769_683529391077

Lepo od njega sto je znao kakva je situacija, a javili su Madjarima tek oko 17h 😆
Najveci mi je fazon sto su se Madjari usrali od izvinjavanja, jebu ih svi zivi kako su namerno cutali da prodaju sto vise karata. Ne znaju na koju ce pre stranu da udare, a King samo objavi 'nema nista od danas, stay heavy' ,dobije stotine komentara da sto pre ozdravi i kako ga svi vole 🤣
Apsolutni bol u kurcu za publiku. Samo neka se prodaje merch, ne bi se uopste zacudio da mi neko kaze da je poslao merch u Austriju i Bugarsku sa Unto Others..

• Upvote 1
Posted (edited)

Ne bi ni prihvatio poziv. Menadzmentu bi se zatresle gace, a kao da se on mnogo pita gde ce svirati, a gde nece.
Ista situacija kao i za Marduk i Vader kada su otkazali kod nas koncert jer Srbija nije udarila sankcije Rusiji. Bendovi se tu nista nisu ni pitali, umesao se MM promotions (njihovi buking menadzeri) sa svojim pravednim vrednostima. Oni ako hoce i dalje da turuju kao i dalje sa toliko datuma i da se bukira sve zivo po svetu mora da bude cuti dok te karam.

Edited by dimmu1