January 30, 20178 yr comment_2942980 Какав је Теофил? Нисам читао ништа од њега ван колумни. U načelu je čak prilično zanimljiva knjiga, to su neki njegovi autobiografski zapisi i crtice iz različitih vremena... Recimo pola su neka njegova klasična kenjanja, a pola su vrlo zanimljivi zapisi o njegovom životu u Zagrebu neposredno pred rat kao i o samom početku rata, dolasku u BG i tako to... I još da dodam, ti dijelovi koji valjaju su jako toplo i životno napisani, vrlo lijep prozor u jedno drugo vrijeme. Pošto su to crtice i zapisi bez nekih naročitih pravila i strukture i kreću se od stranice-dvije pa do petnaestak strana dužine, različitog su kvaliteta i teme su različite. Neke su više puta pretresana razglabanja na poznate teme, a neke su krajnje lične i autobiografske i one su najbolji dio knjige. Preporuka, u svakom slučaju.
February 1, 20178 yr comment_2943128 E. A. Po - "Doživljaji Artura Gordona Prima" Neki Robinson Kruso fazon, zanimljivo, napisano u stilu nekog dnevnika, avantura na moru, lepo napisana, čini mi se, bez ijednog dijaloga.
February 4, 20178 yr comment_2943412 Коки попљувао, набављај. Нема грешке онда. За две године ће да ме моли да му дајем Теофилове колумне из колекције, а пљуваће Коштуницу. Џорџ Орвел - 1944
March 1, 20178 yr comment_2945611 Nisam čitao 3 nedelje , emotivno sam neuravnotežen, treba bi neko lako, poučno štivo.
March 12, 20178 yr comment_2947134 Zavrsavam price Alana Poa i cekam da mi stigne knjiga Cyberpunk prica u izdanju Siriusa,nasao na kupindu u odlicnom stanju za 300 dinara.
April 15, 20178 yr comment_2951552 Хеленска лирика Покушавам све да ми се свиди некаква поезија, ал' не иде. Мада су Гаталицини уводи и фусноте до јаја.
May 3, 20178 yr comment_2952951 To sam jednom počeo, nije mi se nešto dopalo, možda dam drugu šansu, zbog Amerike tog vremena.
May 3, 20178 yr comment_2952977 Laloviću čiju verziju čitaš? Ovu Laguninu ili Geopoetikinu? Mislim da Laguna nije obezbedila prava na full verziju knjige gde ima dosta dobrih priča i eseja i pravih imena likova, plus nema cenzure. Keruak i nije naročit pisac, dobar je da opiše te momente ludila kada ljudi ožive, ali generalno što je postajao stariji i ogorčeniji gubi se ta žiška i samo si u fazonu kome ovo treba. Šteta što nikada neće dobiti prikladnu ekranizaciju tog romana, onaj film je bio propuštena prilika. Od njega bih još preporučio Podzemnike (The Subterraneans) o zabranjenoj ljubavi sa jednom ludom crnkinjom.