Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_2813016

Da, Alpen je maznuo uvod od BBB svakako, kao i što je Yours is empty hope dosta sličan sa Ghost Love Score, ali ima i dosta novih momenata. Meni je lično favorit onaj Running Wild na Greatest Show :D

Svakako odličan album na prvo slušanje.

• Replies 6k
  • Views 495.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• lolololol ajmo jos 200 minusa da odem u los xDDDD

• Guest srbinpravoslavac
    Guest srbinpravoslavac

Nightwish je jedan od naj gorih bendova ikad! Stvarno, neznam zasto jos postoje, verovatno zato sto ih pozeri slusaju, a njih ima dosta. Stvarno glup bend. Jedino mi se svidja Bring Me To Life i to je

• Night Prowler
    Night Prowler

Sve je to lepo i krasno, ali Dark Passion Play je najbolji Nightwish album, i Anette je bolja od Tarje

comment_2813171

bez hajpovanja hrvatskog repa na ovoj temi, fala.

album je sjajan. prethodnom ništa nije falilo, pa ga opet ovaj šije za klasu, o dpp i once da ne pričamo jer su to ipak dva slabija pokušaja. već je "Shudder Before The Beautiful" toliko prelepa da imam problem da se sa nje maknem, Alpenglow je hit i podseća na stariji najtviš što je dobro, onih par pesama sa markom su takođe prezabavne... najveći je plus naravno pevačica kojoj konačno verujem, koja deluje kao da peva iz šale onako, opušteno, bez kompleksa.

minus? pa jedino tih par folk seltik momenata koji kao da su isti već nekoliko albuma unazad, no to je baš sitnica, a i fino su uklopljeni.

sve u svemu, dok za prethodni baš ništa nisam očekivao, pa ostao na kraju oduševljen, ovde sam se plašio da očekujem i rpeviše, a na kraju sam dobio baš sve čemu sam se nadao, možda čak i više. slušaće se samo tako, a i juriti ona pešta.

comment_2813174

Meni ovako posle 2 dana slušanja malo kad se slegne sve, koliko je to moguće za 2 dana, i dalje utisak da je sjajan album. Najbolji još od "Century Child". Jes Tuomas se tripuje da pravi filme epic soundtrackove i to, ali to nije ništa novo. A i ne ide mu loše. Ovako prvo što mi upada u oči je što ovde nema neke "hit" pesme. Hit u smislu nekog "Nemo" / "Wish I had an Anal" / "I Want My Tears Back" ono catchy, zarazno, skoro pa MTV da lako ulazi u uši.. sa druge strane, za razliku od "Once", "Imaginaerum" i posebno "Dark Passion Play" koji su imali 25-50% filler i nepotrebnih pesama, ovde nemam taj utisak, sve mi je nekako OK što je tu, ništa ne smeta i ne odskače, da imam želju da preskočim pesmu. Malo mi je žao što nema više nekih "operskih", osim nešto malo uglavnom na "the Greatest Show on Earth", deonica pošto Floor kida suvereno. Takođe rekao bih da se vidi koliko je Hietala "pokrivao" Anette, pošto ovde uopšte nema nešto puno njegovog vokala, što jeste malo šteta. Neka fazon "Bye Bye Beautiful / Islander / I Want My Tears Back" da pršti njegov glas na sve strane. Namerno napisah samo "loše" stvari, koje su mi pale na pamet, pošto mi je i dalje album predobar, fazon 9/10.

Floor Jansen - DO-MI-NA-CI-JA,

comment_2813295

Poslije cjelodnevnog slusanja, mogu da zakljucim da je album FANTASTICAN, i da nec vise da slusam kad se izbaci neki spot ili pjesma van konteksta. Album kao cjelina je bez ijedne dosadne pjesme, cak se i Elan uklopio. Floor sto puta uvjerljivija nego Anete, i nema puno Markovih vokala, sto je, naravno, plus cijelom albumu. Nightwish ispunio ocekivanja.

comment_2813397

Ajde sve, ali jel zna neko odakle je maznut ovaj intro za "The Eyes Of Sharbat Gula"?

Znam da je neki power/heavy bend, samo distorzirana gitara umesto klavirčića, ista jebena melodija, eventualno da piči neki hor epski u pozadini.

Vrtim već tri minuta nazad, ne mogu da se setim

aneks: Našao sam :D