Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_2149362

Meni je najbolji Savage Poetry,ali onaj originalni,ne ovaj re-record iz 2000.

Moj čovek. :rockdevil:

Originalna verzija je mnogo bolja jer pesme zvuče sirovije. Nekako mi takav zvuk više leži na tim pesmama.

Mnogo dobar album, "Key To My Fate", "Hallowed", "Misguding Your Life", "Sacred Hell" i "Power And Majesty" su najbolje pesme.

Edited by Divlji Tigar

• Replies 1.1k
  • Views 91.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Po meni je ovo skroz ok snimak koncerta:   Avantasia - Live In Mexico City 2008 01. Twisted mind 02. The scarecrow 03. Another angel down 04. Prelude + Reach out for the light 05. Inside 06.

• evo konacno 320 verzija sa bonus pesmama:   Edguy - Age of the Joker (Limited Edition) (2011)   1. Robin Hood 2. Nobody's Hero 3. Rock of Cashel 4. Pandora's Box 5. Breathe 6. Two Out of Seve

• FëanorSonOfFinwë
    FëanorSonOfFinwë

TALE - IS TALE!!!   Jedva cekam novi album... samo da bude neka pesma vesela kao ova gore navedena

comment_2149549

i meni su to najbolje pesme, mada ceo album je perfektan, prava bomba !!

Ipak volim remasterovanu verziju, jer je ipak ozbiljnije uradjena (i prva verzija je uradjena dobro za to vreme ali vidi se nedostatak kesha za bolji studio i produkciju...).

Mislim da je i na remasteru zadrzana sirovost koju su kasnije uspesno zamenili sa power/epskim stilom na Theater of Salvation i Vain Glory Opera...

u svakom slucaju fantastican album !

:pivopije:

comment_2149613

to mi je bio i prvi album od Edguy, posle sam nabavio ostatak i Avantasiu...

Kad sam dobio Savage Poetry slusao sam ga 2 nedelje po ceo dan :haha: u danasnje vreme kad nabavim neki album, slusam ga 2-3 dana i to je to...

• 1 month later...
comment_2173596

Edguy je moj omiljeni bend sa metal scene (Avantasia ne racunam kao full time bend), uz Judas Priest.

Omiljeni albumi su mi Hellfire Club, Tinnitus Sanctus i Mandrake, i to bas tim redosledom kojim sam napisao! :mhihi:

Meni iskreno ne smeta promena zvuka i vise volim ovaj hard rockerski zvuk nego Theater Of Salvation/Vain Glory Opera cist power. Ovako su vise unikatni.

U junu krecu da rade na novom albumu, nadam se da ce nesto dobro da naprave!

• 2 weeks later...
comment_2183641

Hellfire Club je najbolji Edguy album.

Mysteria im je najjaca brutalna heavy pesma, We Don't Need A Hero jedna od najboljih power metal brzih pesama, Piper jedan od najboljih epica, King Of Fools i Lavatory Love Machine odlicne hard rock pesme, a Forever i The Spirit Will Remain su 2 najbolje balade Edguya.

Od svih live snimaka koje sam gledao, ovaj mi je definitivno najjaci, Tobijev glas je neverovatan.

comment_2185001
znaci odusevio sam se koji je Tobias kralj!!!

Mislis zbog glasa ili zbog odvala?

Glas mu je prilicno los na Fucking With Fire (mislim, los za njegove standarde), ali na Los Angelesu je vec bolji.

Imam ja dosta bootlega ako je neko zainteresovan.

Burning Down The Opera je fantastican live album!