Jump to content

Formula 1


kuruz

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=141981

 

Између 1:20 и 1:25 долеће комадић Барикеловог болида и погађа га у главу. Гледајте му у руке после тога, мрднуо их није. Ваљда ће бити добро.

 

Edited by Куруз

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мене страх да ће и њему да се деси неко срање (пу-пу-пу), шта је све преживео и завршио каријеру као велики шампион, а сад да се врати после пар година мировања.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auuuuu, kako je Masa najebao... Procitao sam da je taj komadic tezak oko 800 grama ali kad te udari u glavu pri brzini od 250 km/h, osecaj je kao da je tezak vise stotina kila...

 

Sto se tice Sumahera, jedva cekam da vidim kako ce da prodje. Najveci kralj :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pavlović trenutno 9. u generalnom plasmanu Formule 2. Šteta što nije imao jaču podršku sponzora i države tokom karijere, sada je već mator za F1...

 

 

1 Soucek, Andy 61pts

2 Wickens, Robert 39pts

3 Jousse, Julien 37pts

4 Hegewald, Tobias 34pts

5 Aleshin, Mikhail 33pts

6 Bortolotti, Mirko 31pts

7 Eng, Philipp 31pts

8 Vasiliauskas, Kazim 21pts

9 Pavlović , Miloš 20pts

10 Piscopo, Edoardo 18pts

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iju, ja ovde vodim monolog. :)

 

Daklem, malo priče o današnjoj trci...

 

Rubinjo hepi kao da ima 17 god a ne 37. :D

 

A Ferrari, Kimi pokazuje znake života, ali odakle bre iskopaše onog Luku Badoera, ne sećam se kada sam poslednji put video takvog antitalenta u F1! Kao neki test vozač, pa šta testira, bicikle? Ako su na osnovu njegovih testova pravili auto za ovu sezonu, nije ni čudo što su tako loši. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jebi ga, meni bilo glupo da ostavim 3 posta zaredom. :) Ovi svi pičke, niko ne komentariše otkad je Šumi rekao da se ipak ne vraća, a ovamo ga pljuvali i kenjaju kako je bolje bez njega. :P

 

Fiziko drugi, juče uz'o pol, ludilo. BMV takođe bio u vrhu, Hamilton i Baton se skucali u prvom krugu...

Vidi se da je ovaj Kimi alkos, obavezno prvo cugne malo šampanjca pa se onda uključi u prskanje. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Opeta ja vodim monolog.

Kako je lepo gledati trke na kultnim stazama poput Monce, jebao ih baš Herman Filke s njegovim buđavim "Miki Maus" stazama gde do preticanja može da dođe samo ako se neko zakuca ili mu rikne auto. Nadam se samo da ne planiraju i Moncu da upropaste poput Hokenhajma.

 

Force India FTW! Da Liuciju nije rikn'o motor, 'ladno bi obojica uzeli bodove, Sutil imao najbrži krug. Hamilton debilčina, ala mi bilo drago. :mhihi: Ovi talenti za strategiju iz Ferarija su opet bili na visini zadatka, opušteno je mogao Kimi da pobedi da su išli na 1 pit stop. Barikelo se opet gubio k'o da je debitant, a ne da vozi 100 godina, smešan je više.

Edited by crusader84

Share this post


Link to post
Share on other sites

не знам да ли сам икада гледао глупљу трку. али буквално је била ГЛУПА!!! много сам се разочарао, посебно зато јер се возила на мојој омиљеној стази. и треба повећати број кругова на Монци. најбржа стаза у сезони, а само 57 (ваљда) кругова. туга је било оно гледати.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Fetel na pol poziciji na "Suzuki"

 

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel startovaće sa pol pozicije na 15. trci u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, Velikoj nagradi Japana.

 

 

Mladi Nemac je do pol pozicije na stazi “Suzuka” došao krugom u vremenu od 1:32.160 minuta, i na startu trke, u nedelju od 7 časova po srednjeevropskom vremenu, pridružiće mu se Jarno Truli u Tojoti, dok će kao treći startovati aktuelni šampion Luis Hamilton.

 

Kvalifikacije za Veliku nagradu Japana obeležili su brojni brojni prekidi zbog udesa, a sigurno najteži je imao vozač Tojote Timo Glok, koji je tokom drugog dela izleteo sa staze u poslednjoj krivini zbog očiglednog kvara na bolidu. Iako se u prvi mah činilo da je ozbiljnije povređen iz Tojote je stigla informacija da je Glok posekao nogu i da se žali na bolove u leđima i da je iz predostrožnosti je helikopterom prebačen u bolnicu.

 

Prvi deo kvalifikacija protekao je bez većih incidentata, uz povremene izlete vozača van staze, dok Mark Veber nije ni izašao iz boksa pošto je uništio bolid tokom poslednjeg slobodnog treninga, koji je vožen u subotu ujutru. Veber će zato biti poslednji na startu 15. trke u sezoni, a kvalifikacije su u prvih 15 minuta bile gotove i za vozača Ferarija Đankarla Fizikelu, miljenika domaćih navijača Kazukija Nakađimu, Romana Grožana u Renou i vozača Fors Indije Vitantonija Liucija.

 

Pored pomenutog udesa Gloka tokom drugog dela kvalifikacije su prekinute i zbog izletanja mladog Haimea Algersuarija, koji je u Japanu prvi put u karijeri uspeo da se plasira među prvih 15 na startu. Kvalifikacije su tada, osim za Gloka i Algersuarija, bile gotove i za Nika Rozberga u Vilijamsu, dvostrukog svetskog šampiona Fernanda Alonsa i vozača BMW Zaubera, koje je u poslednjem brzom krugu omeo udes vozača ekipe Toro Roso Sebastijana Buemija. Pošto se udes desio na samom kraju drugog dela crvena zastavica nije istaknut , ali je odložen početak borbe za pol poziciju.

 

U poslednjem delu se nekolicina vozača smenjivala na prvom mestu, ali je Fetel uspeo sve da nadmaši, i iza njega, Trulija i Hamiltona na startu u Japanu će biti Adrian Zutil u bolidu Fors Indije, ispred vozača ekipe Bron GP Rubensa Barikela, Nika Hajdfelda u BMW Zauberu, vodećeg u generalnom plasmanu Džensona Batona, vozača Ferarija Kimija Raikonena, dok će prvu desetoricu kompletirati Heiki Kovalainen, koji je izleteo tokom poslednjih deset minuta, zbog čega su ponovo kvalifikacije prekinute na kratko, pa nije uspeo da kompletira nijedan krug, i Buemi, koji posle udesa nije ni izlazio na stazu.

 

Rezultati kvalifikacija za VN Japana:

1. Sebastijan Fetel (Nemačka) Red Bul 1:32.160

2. Jarno Truli (Italija) Tojota 1:32.220

3. Luis Hamilton (Velika Britanija) Meklaren Mercedes 1:32.395

4. Adrian Zutil (Nemačka) Fors Indija 1:32.466

5. Rubens Barikelo (Brazil) Bron GP 1:32.660

6. Nik Hajdfeld (Nemačka) BMW Zauber 1:32.945

7. Dženson Baton (Velika Britanija) Bron GP 1:32.962

8. Kimi Raikonen (Finska) Ferari 1:32.980

9. Heiki Kovalainen (Finska) Meklaren Mercedes vez vremena

10. Sebastijan Buemi (Švajcarska) Toro Roso bez vremena

...

11. Niko Rozberg (Nemačka) Vilijams 1:31.482

12. Fernando Alonso (Španija) Reno 1:31.638

13. Robert Kubica (Poljska) BMW Zauber 1:32.341

14. Timo Glok (Nemačka) Tojota bez vremena

15. Haime Algersuari (Španija) Toro Roso bez vremena

...

16. Đankarlo Fizikela (Italija) Ferari 1:31.704

17. Kazuki Nakađima (Japan) Vilijams 1:31.718

18. Roman Grožan (Francuska) Reno 1:32.073

19. Vitantonio Liuci (Italija) Fors Indija 1:32.087

20. Mark Veber (Australija) Red Bul bez vremena

* težine bolida pred start trke za Veliku nagradu Japana će biti poznate naknadno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Počelo... Ako se po jutru dan poznaje, u ovoj sezoni će trke biti još grđi smor. Ukidanjem dolivanja goriva su nam oduzeli još ono malo neizvesnosti pri pit stopovima.

A da, pičke nisu dozvolile našem timu da učestvuje. A vidim kakvi su ovi ostali novi timovi, 1 samo završio trku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...