March 2, 200817 yr comment_1609704 `nako ... fino...pogledajte omote white skull-a il gardiana i odma bude jasno sta je domaci a sta strani power prog i sl. al ok Zar to nije generalno pravilo na relaciji domaci/strani bendovi? Bez obzira da li se radi o omotima, produkciji, tehnici, svirci, opremi, promo fotografijama, web sajtovima...
March 3, 200817 yr Author comment_1609777 pa jbg i jeste:p a sta da se radi:P realno ja neznam da pravim omote u PS ..samo da ih crtam al tuga sto se moze teko naci neko ko moze da boji u nekom programu a da nije samo entuzijasta i amater:P
March 3, 200817 yr comment_1609819 U principu mozhe, ali se retko ko kod nas odluchuje da za to da pare
March 5, 200817 yr Author comment_1612247 evo uradio sam jedan DM omot gotovo samo koristeci photoshop.... http://daggerspawn.deviantart.com/art/my-f...al-pen-79175988
March 9, 200817 yr Author comment_1615191 pa nadam se i da oce biti N.E.S. xsto sto bi to znacilo da ce na nasoj sceni uvek biti potrebe za dobrim omotima za dobre albume,,,hehe a ne ko do sad:P
March 9, 200817 yr comment_1615202 Nisam mislio na ovu (forumsku) temu, nego na temu omota Amon Din-a. Lici mi na onaj deo kad onaj mali treba da prodje pored one 2 sfinge. Ima i tamo peska i kostur, samo je gama zuta, a ne crvena kao na ovom omotu.
April 16, 200817 yr comment_1646400 ovaj u desnom cosku POLA TRULE GLAVE / GRUUTHAAGY omot. radio ja, logo takodje, malo je losija kompozicija omota, jer se radilo na brzinu, no sto je tu je
April 17, 200817 yr comment_1647234 ovaj u desnom cosku POLA TRULE GLAVE / GRUUTHAAGY omot. radio ja, logo takodje, malo je losija kompozicija omota, jer se radilo na brzinu, no sto je tu je Hehehe, pa originalniji nego prva 2 omota svakako, svaka cast !!!
April 17, 200817 yr comment_1647309 evo vam jos jedan cover: ovo iskreno izgleda kao jedan album iz metal blade classic reissues ponude gde mozes da kupis stare albume Helstara, Omena, i Hallow's Evea po promotivnim cenama. ako je ta mala retro populacija ciljna grupa, super. Ali ako hoces sa omotom da ukazes da je ovo bend na koji treba obratiti paznju u 2008 godini, ne znam bas.
April 17, 200817 yr comment_1647362 Не подсећа ли те помало на The Quite Room са овим скелетоом који вири из песка?
April 17, 200817 yr comment_1647381 ne bas. razlika je da ti omoti oldschool su kvalitetni za to vreme ali staromodni danas, dok ti progresivci svi su samo imali uzasne, jeftine i kicarske omote. Edited April 17, 200817 yr by azal
April 17, 200817 yr comment_1647391 Ма, не причам сад о квалитету, већ о фазону и мотиву. Мени је овај Амон Дин добар, само да има још мало детаља. А треба да буде олд скул, зар може другачије?
April 17, 200817 yr comment_1647408 pa to pricam, ako je to ciljna grupa, kao sto je space eateru, tako i treba da bude.
April 23, 200817 yr comment_1652520 Ма, не причам сад о квалитету, већ о фазону и мотиву. Мени је овај Амон Дин добар, само да има још мало детаља. А треба да буде олд скул, зар може другачије? Ali Space Eater omot nije old school, ako sa prilozenim na to aludiras...Ono sto rade Furnijer, Vervimp i Petanjo je old skul, a Gulbrandson koristi i komp...sto ovaj omot iskljucuje iz miljea old school.Ono sto vam je Jansen radio je old school... Elem, nije to poenta. Kod nas ima ilustratora za omote, i cene su realne, stim sto je najveci problem, sto veliki broj bendova ponudjene cene vidi kao nesto neprihvatljivo, i automatski se odlucuje za kicerajska resenja,sklepana u photoshopu za manje od pola sata...90% omota domacih bendova ne lici ni na sta...necu da imenujem bendove, ali u svim zanrovima je zastupljena minimalna ili nikakava paznja na vizuelni izgled izdanja,nebitno da li se radi o demou,live albumu,mini albumu ili full izdanju... Mada, ni u proslosti nasi metal bendovi nisu puno nade polagali u omote...
April 24, 200817 yr comment_1652568 Гулбрандсон на овој слици није користио комп, то је био један од услова да се ради с њим. Био је још један Швеђанин који је радио сјајно тушем, али све бојење радио на компу и нисам хтео њега. Да имаш 100% скен слике, видео би да се на овој слици види и текстура папира на ком је рађен.
April 24, 200817 yr comment_1653063 Гулбрандсон на овој слици није користио комп, то је био један од услова да се ради с њим. Био је још један Швеђанин који је радио сјајно тушем, али све бојење радио на компу и нисам хтео њега. Да имаш 100% скен слике, видео би да се на овој слици види и текстура папира на ком је рађен. priznajem, ove zgrade me zbunjuju, deluju kao da su retuširane sa pravih fotki...zbog toga sam potegao temu o kompu...imao sam prilike da vidim neke njegove druge radove...talentovan momak...
April 25, 200817 yr comment_1653563 Да су неким случајем праве, овакве зграде је могао наћи само у социјалистичким земљама.
April 25, 200817 yr comment_1653585 Omoti/coveri za albume na domacoj metal sceni Zanima me kvalitet,ko ih pravi?rucno ili photoshop i sl,dal se placaju itd zamolio bih bendove da prloze omote svojih albuma/demoa da ih ljudi prokomentarisu... opet molim bez spamova .. evo ja prilaze par omota mog benda... 1.ovaj sam ja radio Bas preterano... A ovo mi je interesantno: