Jump to content

Astrologija


Recommended Posts

Милим да је то објашњено на ранијим страницама ове теме. Имају израито сличан физички изглед, али карактеристике и не баш.

Уосталом, то је и једна од главнијих проблематика којом се астролози и баве када је реч о тренутним актуелностима у свету астрологије...

 

Иначе, четири минута је потребно најбржем аспекту да се помери, а не би требало и искључити опцију која се односи на померање кућа.

 

Хороскопи су готово индентични, али касније се успоставља евиденција о томе колико се нменталитет једног разликује од менталитета другог близанца.

Иначе, није та ставка нешто претерано важна у домену астрологије али ју је свакако потребно изучити јер представља проблем у тумачењу :)

 

елем, да појасним - погрешно је доводити у питање ''по астрологији'' јер то је претпоставка. ''По астролозима'' илити по логичном сагледавању хороскопских анализа добијамо дојам о томе да су два хороскопа готово индентична, али не би требало искључити и опцију тога да су се хороскопи мењали кроз историју тиме одстрањивали нетачности и проблеме који су се појављивали :] изучавање и време ће дати одређене резултате...

Edited by Onime no Kyo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herceg Novi:

42°27'11"N

18°32'15"E

 

vremenska zona +1 (u nekim astroloskim programima mora da se kuca -1 umesto +1 jer ustvari postoji i vise nacina podele vremenskih zona). onim vremenskim zonama cet, ced itd. nemoj da se zamaras (npr. za francusku ced +2 a ustvari bi trebalo da je vremsnka zona 0), vremenska zona +1 je od 15 stepeni istocno do 30 stepeni istocno, vremenska zona +2 od 30 do 45 stepeni istocno itd.

Edited by Dionis6

Share this post


Link to post
Share on other sites

znas li za neke primere? znam i ja jos neke ali te pitam cisto jer me interesuje koji su to mitovi.

 

Pa većina mitova. spomenuću npr. Oriona kao jedan od najlepših mitova. I sva suprotstavljanja Bogova oluja- zmajeva prisutna u većini indoevropskih religija ima podlogu u zvezdama :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

За змајеве се у кинеском хороскопу сматра да су то најјачи могући људи... елем, Кинески хороскоп ми се никада није показао довољно коректним.

 

Што се митова тиче, сматрам да су све желели да искористе јер су им Звезде представљале највећи степен мистерије.

 

 

Не знам сећа ли се неко овога из игрице Legacy of Kain : Defiance

 

Given the choice -

whether to rule a corrupt and failing empire

or to challenge the Fates for another throw,

a better throw against one's destiny -

what was a king to do?

 

But does one ever truly have a choice?

One can only match, move by move,

the machinations of Fate,

and thus defy the tyrannous stars.

 

Kain

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

interesantno stvarno, posebno prica o kralju krita i njegovoj cerci i period pre nego sto su ih grci osvojili (ako mislis na to), onda se stvarno svi mitski bogovi iz rata sa trojom i tu pojavljuju.

 

@Onime no Kyo:

o egiptu se malo zna a o kini jos manje, izgleda da je u tome problem...

Edited by Dionis6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Астрологија и хороскоп генерално су срање. Жив доказ: мој знак је стрелац а моје девојке јарац. Ајд сад ми објасните којом логиком смо ми заједно већ 4,5 године ако се та два знака не подносе? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I kod mene je valjda slično. Ja sam rođen 20. januara, što je granica Vodolija-Jarac a ona je Blizanac.

 

E da, pitanje za astrologe- koji je moj podznak? Jel se to gleda u koliko sati sam rođen (6:30 ujutru) ili?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Астрологија и хороскоп генерално су срање. Жив доказ: мој знак је стрелац а моје девојке јарац. Ајд сад ми објасните којом логиком смо ми заједно већ 4,5 године ако се та два знака не подносе? :)

Имаш добру стрелу и прецизан си?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Астрологија и хороскоп генерално су срање. Жив доказ: мој знак је стрелац а моје девојке јарац. Ајд сад ми објасните којом логиком смо ми заједно већ 4,5 године ако се та два знака не подносе? :)

 

ne treba te znakove da smatras previse ozbiljno a postoji vise nacina na koji se tumaci neciji horoskop, mozes npr. da vidis da li ce neko imati probleme sa autoritetima, osecati se diskriminisan i imati sukobe sa okolinom ali to trazi dosta vise od horoskopskog znaka. a koliko je astrologija sranje, tumacio sam nekoj zeni horoskop njenog preminulog muza koji je imao problema sa srcem. na srce najvise deluju mars i saturn koji su kod njega u povoljnom aspektu ali mars, saturn i jedan asteroid iz ovna su se nasli na pocetku znakova i u aspektima i taj covek je preminuo ostavivsi problem oko nasledstva iz prethodnog braka.

 

@Varg

 

u podznaku si jarac...

Edited by Dionis6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Када е реч о љубавној вези, узима се много што шта у обзир - превасходно, као што рече и Мачка наопачка, Марс и Венера. То је површина.

 

Примера различитих ''природа знакова'' (који се, углавном, не слажу) није пресудан када је реч о љубави илити љубавној вези. Свака љубав је уникатна, свако воли на свој начин - али увек постоји нешто што нас више привлачи код одређених особа више него ли код других.

Када се генерално помињу односи, све се своди на међусобне привлачности, надопуњивање прецизније речено. Такође, улогу играју не само знакови већ и аспекти који су распоређени како у наталу тако и у соларном хороскопу. Такође, када је веза тек на почетку потребно је посматрати и одређене транзите - у сваком случају, компликовано је када је реч о љубави (Лично, не волим да посматрам љубав илити љубавни однос кроз хороскоп)

 

Љубавну везу је могуће објаснити Синастријом. То је хороскоп који се односи на заједнички живот, упоређивање међусобних односа како код једне тако и код друге особе. Љубавна веза је субјективно посматрање, а као таква се мора узети субјективно - не генерално, како неки сматрају па на конту тога доносе преурањене закључке. синастрија се односи на упоређивање планетарних енергија како у хороскопу једне тако и у хороскопу друге особе. Код кинеза је ово најуобичајен процес, иначе, уколико желе да ступе у брак (по мени, глупост)

 

Елем, Варг, подзнак можеш одредити путем одређеног програма (најлачки начин). Напамет ти ништа не могу рећи, а да отварам књиге и табеле сада бог тога у ово време не могу :]

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

čovjek ne može ni pirinač da pojede.... :)

Тако је. Имам Уставом загарантована права и користим их како ми је воља. :)

 

 

Него, Ониме, какве везе би њен Марс имао са мојом Венером. Нису ли мушкарци са Марса, а жене са Венере, како рече неки писац.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тамо где се ''њој'' налази Марс у хороскопу, па...може да означава много тога - тип мушкарца ког жели, начин на који доживљава оргазам, тип мушкарца који јој сексуално одговара.

Тамо где се ''њему'' налази Венера, ту имамо жену какву прижељкује, однос с мајком или женама, шта за њега представља ''лепо'' када је реч о жен или на који начин доживљава жену, тип жене која му одговара.

 

Али да би то сагледавање било јасно и коректно (јер глупо је само један аспект посматрати и на конту истог доносити рационалне закључке у домену астрологије) потребно је упоредити два хороскопа, сагледати око чега се ''он и она'' заправо слажу и сагледати који су то аспекти који им везу ремете, а који су то аспекти помоћу којих се надопуњују. Углавном се своди на физичку (анималну) привлачност и одличну хемију, тј. надопуњивање у физичком смислу - мале, пролазне везе које, углавном код млађих генерација, имају проблем због Урана или неког негативнијег аспекта због ког имају потешкоћа да разумеју дојам љубави и међусобног пружања илити несебичног давања...

 

Марс је одраз мушкости, а Венера одраз женствености. :] и, постоји доста варијација...заправо пар милијарди варијација xD :)

 

Елем, занимљиво је то да се и пре неких четири хиљаде година знало за то да је Марс ''узрок ратовањима'' (отуда припадницима зодијачког знака Ован борбеност), а Венера узрок плодности (мајчинство илити лепота, дојам жене у општем смислу). На конту тих старих знања илити сазнања су се многе елигије окористиле када је реч о њиховим божанствима - типичан пример, Римса митологија (Марс - бог рата, Венера - Богиња лепоте, Јупитер - Врховно божанство итд).

Када је реч о планети Јупитер (преко дана влада Стрелчевима, а преко ноћи особама у знаку Риба) - доноси филозофију и однос према животу који је сразмеран силним осмесима и вољом за напредак... Када се неке од теорија тих стаааарих религија сагледају, донекле се добија појам о томе због чега одређене планете су заправо патрони одређеним Зодијачким знаковима.

 

Типа - Уран, ребел, не прихвата било какав ауторитет, поставља се изнад било какве ситуације, воли да контрира и има филозофију ''нико као ја'' - Пример за Водолије.

Типа - Сатурн, спор, успорен, чврст и темељан, обавља своје послове радикално и труди се да чврсто остане ''на врху планине'' - пример за Јарца.

Типа - Нептун - Сањив, магичан, воли да луња и истражује своје најдубље дубине осећања, трага за својим срећним сном, не воли претерано реалан свет али свим својим снагама остаје ''романтична душа'' - пример за Рибе.

Како и Јупитер, а и нептун наизменично владају знацима Стрелца и Риба - истим знаковима дају осећај за уметност. стога је МНОГО стрелчева који су једноставно заљубљени у гитаре и путовања, а с друге стране МНОГО особа рођених у знаку Риба које просто обожавају фотографије и свој смисао религиозности илити дојма религије. Девојке стрелчеви се много пута окрећу највише к књижевности јер им импонује. Итд.

Edited by Onime no Kyo

Share this post


Link to post
Share on other sites

A dekade? ili kako se to zove? Šta znate o tome?

 

Pronašao sam da je meni Venera, tj. da je ona ''vladajuća'' onih 10 dana među kojima sam rođen. A planeta mi je Saturn.

 

EDIT: A mislim da osobine Marsa mogu da važe i za žene, a ne samo da određuju tip muškarca kakvog priželjkuju. Mars je jednostavno borben ratnički, agresivan duh. A ima takvih devojaka.

Edited by Varg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имам право да живим како хоћу, јебите се фашисти.

 

Ooo, rasplakala sam malog pesovana ;)

 

Varg

 

M, da jeste, i to dodaje taj duh u horoskop, ali mars predstavlja u nekom drugom smislu ljubavnika, sunce oca i muza. Tako da ne moze mars da predstavlja oca ili majku. Hocu da kazem da svaki simbol obuhvata puno znacenja. I horoskop se tumaci na puno planova pa tako biras znacenja.

 

 

Ne znam o dekadama nita, sorry :)

Edited by Machka Naopachka

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...