Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Author
comment_1969938

Naslov teme je promenjen, nadam se da je sad sve u redu. :D

Jbg, desi se svekome da pogresi.

E to ubacivanje brojeva umesto slova me jako zivcira, u sustini ni ne cita mi se onda.

Ako si pismena inače, zašto na netu ne bi bila?

Slazem se, zasto je tesko staviti razmak iza tacke ili zareza, i slicno.

• Replies 567
  • Views 50.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Guest HEFEST
    Guest HEFEST

Pola voditelja i spikera je mutavo. Svako ko ima neku govornu manu i slucaj je za logopeda ima velike sanse da se zaposli.

• salebghouse
    salebghouse

jos kad ljudi nepravilno kazu HLADNO PIVO umesto LADNO PIVO...

• Dead Man Drinking
    Dead Man Drinking

Facebook molitva   Fejsu nas, koji si na netu, da se sweti ime twoje ,da bude wolja twoja na Operi kao i na Guglu. Chat nas nasusni daj nam danas i oprosti nam notifikejsne nase, kao sto i mi oprast

comment_1970183
To menjanje na "š, ć, ž..." nije mi uopšte toliko teško palo kao to što su zamenjani Z i Y. :)

Mislim, jebo ih ja baš, znam da su neke prastare tastature to imale zamenjeno, ali zar su baš morali da simuliraju? :)

Nema to veze sa prastarim tastaturama, imaš QWERTY tastature koje se koriste uglavnom na engleskom govornom području i QWERTZ na ostalim (pre svega nemačkom) gde je Z na pravom mestu...

comment_1970218

Ja sam se navikao na zamenjene Y i Z, mada ko koristi linux može da ostavi QWERTY i na latinici. Ali nije mi jasno zašto je teško pritisnuti Alt+Shift i prebaciti na latinicu/engleski/ćirilicu. Jesu neki znakovi zamenjeni, ali posle nekoliko dana sve ide lagano, a tu su Alt+Num kombinacije.

comment_1970309

ma kakvi, ja više meseci kucam latinicom a i dalje se mučim kada treba da iskucam "@", "/" ili neke druge znake koje ređe koristim...

na primer, ovo je treći put da kucam ovaj post jer sam tržeći "@" prvo naleteo na ctr+shift+w... što je zatvorilo operu...

u drugom pokušaju nisam ni shvatio šta se desilo... treća sreća...

:D :D :D

comment_1970339
sta ber ko ima kome da se pravda jeli pismen ili nije

monogo me bre zabole kako cu da napisam neku rec

zato i postoji forum da mlati ko koliko oce

nisam u ucionici da mi neko drzi predavanje!

cepaj kako stignes

Mislis, "Nisam u ucionici da NEKOME drzim predavanje"? :P

comment_1970388
Pored internet idiotarija kao sto su +1,LOL,WUB,picke materine...tesko se pise srpskom jeziku.

Слажем се. ROFLMAO, LOL...

Ja sam se navikao na zamenjene Y i Z, mada ko koristi linux može da ostavi QWERTY i na latinici. Ali nije mi jasno zašto je teško pritisnuti Alt+Shift i prebaciti na latinicu/engleski/ćirilicu. Jesu neki znakovi zamenjeni, ali posle nekoliko dana sve ide lagano, a tu su Alt+Num kombinacije.

Ни ја не разумем. Једноставна команда левом руком, кад тражим нешто само пребацим на латиницу и цепам.

comment_1970407

Za qwerty tastaturu sa instaliranom latinicom ili ćirilicom na operativnom sistemu:

desni alt + q = \

desni alt + w = |

desni alt + f = [

desni alt + g = ]

desni alt + v = @

desni alt + b = {

desni alt + n = }

desni alt +

desni alt + > = > (isto kao i za prethodni keystroke samo što je tačka i dvotačka)

shift + 7 = /

shift + - = ?

? = -

shift + 0 = =

Ne znam da li sam još nešto bitno zaboravio... Pitajte ako vas nešto zanima.

comment_1970425
sta ber ko ima kome da se pravda jeli pismen ili nije

monogo me bre zabole kako cu da napisam neku rec

zato i postoji forum da mlati ko koliko oce

nisam u ucionici da mi neko drzi predavanje!

cepaj kako stignes

To profesore. Recta linea brevissima. Ko 'be gramatiku bre.

• 3 weeks later...
comment_1990024

Da, koristimo previshe stranih rechi, ali ja nemam nishta protiv toga. Engleski jezik se koristi shirom sveta I gotovo da nepostoi osoba koja ne zna barem nekoliko rechi na tom jeziku I koristi ih. Zbog toga se engleski jezik smatra jezikom budutjnosti I jezikom koji tje uskoro govoriti svi stanovnici planete Zemlje. Ukoliko izbacimo rechi engleskog naroda iz uptrebe smatratje nas glupim I staromodnim ali ipak netjemo koristiti pravi srpski jezik zato shto je jezik nashih predaka skoro nestao I mnoge rechi su zamenjene stranim rechima chije poreklo ne znamo. A glavnim krivcima se smatraju ratovi, okupacije I migracije raznih naroda. Mnogi nisu svestni toga da nash jezik nestaje. Po mom mishljenju treba da nastavimo sa korishtjenjem stranih rechi ali da ne zaboravimo nash jezik. Za neke rechi koje koristimo je vetj odavno zaboravljen prevod na nash jezik I zato treba svi da se potrudimo da zapamtimo one rechi koje su nam ostale da I sachuvamo ih od zaborava. Zato je moj odgovor na pitanje " Umemo li da govorimo srpski jezik?" : NEMAMO POJMA!!! :mrtav:

Edited by _AxY_

comment_1990181

Da, koristimo previshe stranih rechi, ali ja nemam nishta protiv toga. Engleski jezik se koristi shirom sveta I gotovo da nepostoi osoba koja ne zna barem nekoliko rechi na tom jeziku I koristi ih. Zbog toga se engleski jezik smatra jezikom budutjnosti I jezikom koji tje uskoro govoriti svi stanovnici planete Zemlje. Ukoliko izbacimo rechi engleskog naroda iz uptrebe smatratje nas glupim I staromodnim ali ipak netjemo koristiti pravi srpski jezik zato shto je jezik nashih predaka skoro nestao I mnoge rechi su zamenjene stranim rechima chije poreklo ne znamo. A glavnim krivcima se smatraju ratovi, okupacije I migracije raznih naroda. Mnogi nisu svestni toga da nash jezik nestaje. Po mom mishljenju treba da nastavimo sa korishtjenjem stranih rechi ali da ne zaboravimo nash jezik. Za neke rechi koje koristimo je vetj odavno zaboravljen prevod na nash jezik I zato treba svi da se potrudimo da zapamtimo one rechi koje su nam ostale da I sachuvamo ih od zaborava. Zato je moj odgovor na pitanje " Umemo li da govorimo srpski jezik?" : NEMAMO POJMA!!! :mrtav:

Ti si ozbiljna???

comment_1990350

Pakao! Boja fonta je vrh, verovatno je devojcica u toj nekoj prolaznoj fazi treba je razumeti...

comment_1990382

Da, koristimo previshe stranih rechi, ali ja nemam nishta protiv toga. Engleski jezik se koristi shirom sveta I gotovo da nepostoi osoba koja ne zna barem nekoliko rechi na tom jeziku I koristi ih. Zbog toga se engleski jezik smatra jezikom budutjnosti I jezikom koji tje uskoro govoriti svi stanovnici planete Zemlje. Ukoliko izbacimo rechi engleskog naroda iz upotrebe smatratje nas glupim I staromodnim ali ipak netjemo koristiti pravi srpski jezik zato shto je jezik nashih predaka skoro nestao I mnoge rechi su zamenjene stranim rechima chije poreklo ne znamo. A glavnim krivcima se smatraju ratovi, okupacije I migracije raznih naroda. Mnogi nisu svestni toga da nash jezik nestaje. Po mom mishljenju treba da nastavimo sa korishtjenjem stranih rechi, ali da ne zaboravimo nash jezik. Za neke rechi koje koristimo je vetj odavno zaboravljen prevod na nash jezik I zato treba svi da se potrudimo da zapamtimo one rechi koje su nam ostale da I sachuvamo ih od zaborava. Zato je moj odgovor na pitanje:"_Umemo li da govorimo srpski jezik?"_: NEMAMO POJMA!!! :mrtav: