Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najgori metal omoti

Featured Replies

Taj nas malo bolji od kantora ali isto sve slicno..

50 minutes ago, Angelystor said:

Ne pratim novitete kao vi ostali eto od nečeg skorijeg što sam slušao volim one Autopsy covere. Svakako je bolje i 100 Kantora nego 90e i neka Sega Genesis grafika

Jesu gotivni..

U stvari i ova zadnja dva Autopsyja su mi dosada, sad proverih. Macabre Eternal i Tourniquets su mi bili do jaja zato..

• Replies 1k
  • Views 167.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Pre bih nosio "Morbidity Triumphant" majicu nego bilo koji Kantorov omot. Ono, ima tu lepih radova, može se turi u neku galeriju i sl., ali ne znam da l sam mu video jedan omot da bih voleo da imam majicu sa tim coverom.

Gorgorothov Ottakringer sličan problem koliko se sećam...

def je to tako poslednjih 20 godina, ne znam da li je do toga sto su ti trentuno popularni likovi manje kreativni ili to sto bendovi nemaju nikakve ideje pa su u fazon "napravi da izgleda kao ovo sto si radio za X"

jbg ne moze svako da ima ovakvu viziju

a1480204982_10.jpg

Ima i danas naravno mnogo dobrih omota koji su i kreativni i tehnički izvedeni besprekorno, al najlakše je prdeti da je sve nekad bilo bolje. Nije Kantor jedini koji radi metal omote.

Još jedan bend koji je imho uvek imao katastrofične omote, a što se nastavlja i sa najnovijim albumom, je Evergrey.

9 minutes ago, azal said:

def je to tako poslednjih 20 godina, ne znam da li je do toga sto su ti trentuno popularni likovi manje kreativni ili to sto bendovi nemaju nikakve ideje pa su u fazon "napravi da izgleda kao ovo sto si radio za X"

Ni meni nije skroz jasno jer su i nekadasnji dobri ilustratori npr. Seagrave isto postali dosadni..

Super su Kantorovi omoti, čovek ima stil svoj jednostavno. Ali svakako svi omoti sa dosta boja i motiva nisu za majice, kako Kantor tako i Seagrave ili Necrolord npr. In the nightside Eclipse božanski omot, nikako tema za majicu.

Slažem se sa Slobom, meni je potpuno druga estetika dobra za same omote/artwork u odnosu na majice koje volim da su dosta suptilnije i manje šarene.

Kao proud power metalac, nemam ništa protiv šarenih omota, pa ni za majice. Što me podseti koliko su mi krš Kantorovi Helloween omoti.

Dobro za majice su drugi kriterijumi. Za ITNE sta znam, jeste da nema neki centralni motiv koji odma upada na oko na majici, ali mi je ok ilustracija i boja za majicu, jos na neki longsleeve bombona..

13 minutes ago, Angelystor said:

Kao proud power metalac, nemam ništa protiv šarenih omota, pa ni za majice. Što me podseti koliko su mi krš Kantorovi Helloween omoti.

ovo je bio promasaj zato sto nije uopste u duhu benda, to kao kad bi Tankard narucio omot od njega

E Tankard je super primer za sjajne "šarene" omote.

Meni su svi Emperor omoti vazda bili brljavi i nepamtljivi. Jedini passable je onaj za EP, a i to je jelte uzeta slika.

Kad već pišamo po klasicima, Black Sabbath ima jedan stvarno dobar omot (prvi), a ostali su ili meh ili, a ima ih 5-6, kandidati za ovu temu.

In the nightside je vrhunski omot za tu vrstu muzike ali da, ostali Emperor LPevi su uglavnom očaj, imam te albume i fizički i još uvek ne mogu da razaznam šta je umetnik hteo da postigne.

Unpopular opinion: power metal i estetika ne idu u istu rečenicu. Imate vaše solaže na klavijaturama, brza gitarska arpeđa i operske vokale ali ne možete imati pretenzije na estetiku sa tim ako ste stariji od 15 godina.

Omot Anthemsa je opisan u prvom stihu With strenght I Burn, fantastičan.

I nije za majicu nikako.

Equilibrium zadnja strana bukleta je trebalo da bude omot, bolje bi bilo.

11 minutes ago, Haos sam ja said:

Unpopular opinion: power metal i estetika ne idu u istu rečenicu. Imate vaše solaže na klavijaturama, brza gitarska arpeđa i operske vokale ali ne možete imati pretenzije na estetiku sa tim ako ste stariji od 15 godina.

Mislim da je loše tako da generalizuješ. Eto na temu 90ih, aj reci mi da Blind Guardian omoti iz te decenije nisu lepo, "estetski", skockani. Doduše, nit je arpeđo nit operski bend, tako da možda o različitim powerima pričamo...

Pa nadam se da ne moram ovde da pišem u rukavicama, fuckin yu metal, znamo se. Ne, meni se ništa od toga estetski ne sviđa i po mom mišljenju u pitanju je najklasičniji kičeraj. I uopšte ceo taj fantasy epic shit na koji se lože metalci te provenijencije mi je kičeraj, do te mere da mislim da je to i objektivno kičerica a ne samo po mojim standardima.

A i koga briga, smešno mi kad se ljudi tako vređaju na te stvari. Ja npr objektivno navijam za najluzerskije sportske kolektive kao što su KKCZ ili Arsenal pa šta me briga, volim šta volim. Isto slušam dosta neke muzike koja je objektivno njanjava ili ovakva ili onakva, jebe mi se.

Ma nikakva vređanja, samo smo uzeli na ponedeljak da glumimo objektivnost za slikarstvo umesto za muziku, malo promene na yumu, što da ne haha

Sa druge strane, mislim da je pominjanje kičeraja za bilo koji metal žanr otvaranje jedne teške pandorine kutije.