June 3Jun 3 comment_3113732 seven sisters mu je hevijana bend, mada i tu ima proga, ali PS je vise prog i neki proto HM 70ih
June 21Jun 21 comment_3114561 https://helmsdeep666.bandcamp.com/album/chasing-the-dragon novi Helms Deep sjajan
July 9Jul 9 comment_3115286 Novi Wytch Hazel standardno lep album. Ko je voleo prethodnike, nek overi i ovaj:
July 11Jul 11 comment_3115420 jos jedna bomba. jes da ne menjaju zvuk nimalo ali bas znaju pesmetine da pisu. hvaljen isus
July 21Jul 21 comment_3115851 Brko je stvarno ozbiljna glava, prvo odlični Seven Sisters album pa sad ovo u razmaku od koji mesec. Doduše ovde zamastiš malo distorziju i eto ga matični bend no nema veze, ima čovek autorski pečat što se kaže. I super što neko još uvek zna da napravi kratak album kako valja.
8 hours ago8 hr comment_3117572 Lep novi WHazel, i dalje ih nekako nosi Pentecost talas čini mi se, ali takođe i ponajmanje hitičan od tog rekao bih. No zvuk i dalje med i mleko, baš serotonin heavy metal. A sad kad bi mogli i na ljudsku turneju nekad, a ne samo neke random festivale da biraju...Obrnuo malo i Phantom Spell, pristojan kao i prvi, ali, kao i SS radovi, sve mi je neki middling 6.5-7/10 kvalitet, može KIT slot od 4h popodne ili Tanith predgrupa ili sl. Dal kad bi nabavio malo bolji vokal pored sebe, ili podelio malo songwriting sa nekim...ne znam dal što sam ih slušao u paketu, ali imam osećaj on kad bi se udružio sa WH likom da bi nešto mega ispalo.
4 hours ago4 hr comment_3117579 meni je sve sto Kyle radi za klasu bolje od WH. Mada su dobri drugari i imaju zajednici split tako da mozda i bude neke kolaboracije. meni njegov vokal do jaja jer je originalan, netipican i prepoznatljiv. PS album novi mi je dosta bolji od prvog, stvarno ne znam da li postoji bend koji tako lepo mesa retro prog i oldschool HM, ako ima, saljite. jos je na ovom ubacio i malo tok folk/pastoral zvuka engleskog. bombona. jako dobar i novi SS, ali mi je prosli bolji. verovatno jer ima vise pesama pa samim time vise hitova i raznovrsnijih ideja. nista protiv WH naravno, ali stvarno je sve na isti kalup. dok slusam novi album, cesto moram da proverim da nisam slucajno pustio prosli, ima neki introa, melodija, i akusticnih delova koji su malo previse slicni. IV mi je ipak favorit iako je III hiticniji, niz na kraju albuma Gold Light, Endless Battle, Future is Gold, Digging Deeper je toliko dobar da mi se odmah pusta album iz pocetka nakon toga. I DO BATTLE WITH THE SWORD BUT THE BATTLE IS THE LORD'S
4 hours ago4 hr comment_3117585 Hällas meni mnogo više skrečuje taj ič što se tiče proto-heavy/retro-proga. PSpell ima više NWOBHMa iz očiglednih razloga (i jedna na novom koja je skroz Rainbow), i tu me isto vokal podseća na te pabske NWOBHM bendove sa početka 80ih, ono, zadovoljavajuće, ali zamišljaš da može i nešto bolje da uleti. WH brat je npr. prva liga vokal, čak i kad je osrednja pesma uživanje ti da ga slušaš.
3 hours ago3 hr comment_3117586 meni je Hallas jedva heavy metal i jedva prog. kul zvuk, ali nit imaju riffove, nit svirku neku. vise mi kao neki hard rock gen z Eloy, kul retro klavijature i produkcija, zanimljiva atmosfera i celokupan dozivljaj. a za tog vokala je Kyle jebeni Pavaroti, lik je bas limitiran vokalno. mene Kyle podseca na onog bratica iz Ultravox po tonu, samo, naravno, ne toliko dobar. ali boja mu slicna. i veliki plus je sto ne forsira neku retro produkciju ni u PS i SS, muzika sama po sebi dovoljno dobro pokriva oldschool duh, ne mora da se dodatno sminka retro produkcijom.
1 hour ago1 hr comment_3117593 Dobar nov Phantom Spell, znatno razigranija svirka nego Wytch Hazel. Ali WH znaju da ubodu pesmu da se pamti.