Jump to content

Izbori


Talvi

Izbori 2023.  

35 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Izvesna Jelena Nedeljković, koja se nalazi na 7. mestu na listi, rođena je 1992. godine, Katarima Minić 1994. godine, Lazar Mijić 1992. godine, Marko Đokić 1992. godine, Strahinja Erac 1994. godine, Ana Popović 1990. godine, Teodora Miković 1990. godine, Srđan Ristić 1992. godine, Marija Havrolov 1993. godine, Stefan Aleksić 1992. godine, Jelena Jocić 1993. godine, Radivoj Radivojević 1991. godine, Nikola Stojanović1992. godine, Andrea Raičević 1992. godine, Anđela Mijailović je najmlađa “Zavetnica” rođena 1995. godine!

 

To im je veliki plus, to ogromno iskustvo u upravljanju državom i velikim sistemima. Ozbiljna priča, nema šta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije mi jasno kako neko može da bude protiv ukidanja carine kada imamo (tj. trebalo bi da imamo) mogućnost da pravimo jeftiniji proizvod u istom kvalitetu kao i razvijene EU zemlje. Ti ako radiš kao freelancer, stoli te bojko jer imaš paypal ili šta već, a prodaješ "robu" koja stane u jedan e-mail. A ako bi npr. hteo da praviš alate za brizganje plastike za LEGO, i izvoziš ih u Mađarsku ili Dansku, morao bi da se oteliš. Još ako hoćeš neke delova alata da uvezeš (skoro je nemoguće naći kod nas kvalitetan tvrdi metal), onda ti 2/3 vremena ode na zajebavanciju sa našom birokratijom. Pod uslovom da firma iz EU hoće da uveze/izveze robu iz Srbije pošto ni oni nemaju volju da se zajebavaju s tim glupostima i ako smo duplo povoljniji.

cela tvoja ideja se zasniva na jeftinoj radnoj snazi koja bi trebala da nadoknadi sve ostalo što u ovom trenutku ne valja.

 

da smo mogli, mi bi izvozili ovih desetak godina.

 

moraju se razvijati domaći proizvođači, podsticati domaći investitori samo na tim osnovama jedna država može se razvijati. domaći proizvođači se ne mogu razvijati u okruženju gde imamo jeftinu robu iz uvoza - od mesa, pa do bilo čega drugog, čak i ako je naša radna snaga tužno jeftina, stranci na samu veličinu posla ili savremene mašine i proizvodne trake koje smanjuju broj zaposlenih lako pobeđuju, da ne spominjemo subvencije u poljoprivredi.

kada se naša privreda razvije u meri da budu zaista konkurentna na svetstkom tržištu, onda tek ukinuti carine.

 

nije naš neuspeh samo u pristupu globalnom slobodnom tržištu i jurenju stranih investitora, ali uz nepostojanje volje da se uvede red i pošteni uslovi za rad, jesu ključni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i DSS/Dveri imaju 10 studenata na listi

Zukorlić 17

 

Grupa građana Za preporod Srbije - prof. dr Slobodan Komazec

prvi na listi - Jovan Deretić :haha: :haha: :haha: :haha:

 

Ja mislim da je i Dejan Lucic u toj grupi gradjana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

P.S. Sad će da dođe Elf da objasni kako to sve zapravo vrlo ima smisla.

 

Ma zabole me da bilo koga ubeđujem, pogotovo vas ostrašćene, koji upijate sve što vam Kurir, ili slične novine serviraju.

Ne vidim razliku između vas i SNS-ovaca, koji čitaju Informer.

 

Meni lično puca kurac i za Zavetnike, i za Radulovića. Nit' mislim da su Zavetnici rešenje, nit' sam 100% ubeđen da Radulovićev program može da se sprovede tako lako kao što on priča.

Ali lakše je gleati crno belo.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slušam baš na youtube-u juče nekog Borkovog koalicionog partnera, bio je u emisiji Pravac, sa Draganom Todorovićem, i nekim pacerom iz Vulinove partije.

Ono bio hit sa izjavama:

- pobili smo 10.000 šiptara za vreme bonbardovanja na KOsovu.

- UN su dale sankcije Rusiji

.. i još bezbroj lupetanja... Todorović ga je lepo opravio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...