Jump to content

Svinjokolj


Talvi

  

51 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Klao nisam, pomagao jesam godinama kad god se klalo :) Pihtije se krkaju kad god se pojave naravno, jedem ih od svoje 10e godine kontam :haha: Glas cvarcima. Evo za 10 dana mene u Srbistanu, prvo sto ima da uradim da navalim na cvarke, tast pribavio neke odlicne sa Zlatibora.

 

Btw, ispeces par ljutih na plot, izmrvis po pitijama, malo luka, i udri, fantazija

Share this post


Link to post
Share on other sites

Btw, ispeces par ljutih na plot, izmrvis po pitijama, malo luka, i udri, fantazija

 

Apsolutno. Pihtije su hrana bogova!

 

Uz mozak i jezik, naravno.

 

sledeći poll: duvan čvarci ili obični

 

Obični svjetlosnu godinu ispred.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vala, ovde u Nemackoj i Svajcarskoj se tradicionalno isto vrse svinjokolji, samo sto to nije toliko "prezentativno" kao sto nas pokusavaju da naprave na varvarima, ovi se samo skupe jedan dan svi dzumle kod nekoga u dvoriste ko ima tu neku masineriju za masovna klanja, i svi kolju kod njega najednom. Isto sve kao kod nas, samo sto oni bacaju iznutrice (neznalice ...). Al' eto, mi smo u svetu najgori jer koljemo prasice, a ovi kad kolju nikom nista :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

jednom sam kao mali gledao klanje i pripala mi je muka :/

 

nije me doduše sprečilo da uživam u produktima...

 

Ja sam kao klinac pomogao prasetu da pobegne od čoveka koji je došao da kolje (turio me na vrata svinjca da ne dam prasetu da utekne).

Uh kako mi je slatko bilo, kako se valjao po blatu (znate ona seoska zemljana dvorišta užasna) dok je jurio prase, jbg morao je da završi pos'o.

 

Al' jeo sam mozak na žaru posle kad ga je stigao, jbg.

 

 

Pihtije i škembići nikad.

 

 

Ala ste napravili glasanje bez svinjskog pečenja, 90% ponuđenih opcija je da Hejl obraduje kera. :D

 

 

I šta kenjate za duvan čvarke, bolje pet puta nego oni debeli mrsni čvarci. Zapravo nisam do pre neku godinu ni znao razliku duvan-obični čvarci, mislio sam da su duvan čvarci jedini čvarci, prvi put sam probao 'obične' kad sam ih kupio ovde u Beogradu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

duvan čvarci su oni najmanje masni, vlaknasti mesnati ukusni i nema da ti se oseća GNJEC GNJEC mast pod zubima kad ih jedeš, kao kod ovih standardnih.

LELE idem da jedem nešto

 

Kako sam razumeo, prave se tako što se krčkaju do iznemoglosti a mas' se propušta, nisu baš unosni za pravljenje, dobiješ fazon 50g duvan čvaraka od kila sala

 

al' jebiga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cudi me da je malo ljudi glasalo za svarglu.

Kulen bukvalno obozavam, sunku isto tako.

 

Nikad nisam volio nogice, jezik, dzigerice, bubrege, mozak... oduvijek mi je to bilo previse raw gore, cak i onda kada nisam slusao metal.

 

Cvarci naravno su opste mjesto, srpski kikiriki sto bi se reklo. Mogu ih jesti nemilice i bez icega uz prilog.

 

Posljednji put sam ucestvovao u svinjokolju prije 12-13 godina otprilike. Iskreno, nikad nisam volio taj dogadjaj, jer se moralo bas rano ustajati, a uvijek je bilo puno posla. Krenes od rane zore i zavrsis kasno uvece. Plus se isprljas k'o stoka, umoris se, usmrdis od dima. Jbga, nikad nisam volio te fizicke poslove, pa jos ako je losa organizacija, uvijek fali nesto, pa dodaj ovo, idi kupi ono.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...