Jump to content

Recommended Posts

Posted

Reći ću još ovo i više se ne javljam na ovu temu do posta na "najboljim albumima 2024" - ovaj album je dokaz da ne postoji nikakva magija, eksperiment, inovativnost, tehnika ili bilo šta drugo što može u muzici da zameni sposobnost da napišeš memorabilne pesme koje voze, a ovaj album je jednostavno neverovatno memorabilan, svaka deonica ostaje u glavi. Nebitan je hajp, šta se piše po medijima i ostalo, audio zapis ne laže, bitna je muzika, a način na koji su ovi sve spojili u jednu toliko pitku celinu je zaista impresivan, iako pojedinačni delovi nisu ništa posebno novo i inovativno. Nebitne su i žanrovske odrednice, predubeđenja kako bi nešto trebalo da zvuči i ostalo palamuđenje.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted (edited)

Dok slusah album, imam osecaj da sam 10ak ovakvih rifova sa albuma bukvalno snimio i obrisao za novi Asymmetry. Mozda treba da opeglam one-man space-death metal album iz zajebancije, jer ovo sve sto je odsvirano ja sviram svakog dana, a plus realno znam da sviram klavijature u odnosu na ove likove :haha: Ako ima neko sa skulet da se pridruzi, evo sledece godine da krenemo da radimo, spicimo ovako nesto ko iz picke. Laza ce bass.

Slucajno okacih post bez da zavrsim pisanija.

Elem >

Bukvalno useless ovi neki space ambiental momenti, ne kapiram sta su hteli da postignu osim minutaze. Nit je vibe za temu, osim sto su space-ey klavijature, a ovamo cepaju neku bluz skalu sa prvim wave patch na moog-u i tremolom. 

6/10 za mene. Upola krace mogao album da traje, i sazetije. Vokalne deonice solidne. Neke deonice instrumentalne preteruju sa repeticijama.

Edited by ShinigamY
  • Upvote 2
  • Downvote 3
  • 4 months later...
Posted

Osećaj gledanja Blood Incantation u 2025. uživo je kao kad se na faksu prvi put sretneš sa drugarom iz grada koga nisi video od srednje i od nekog random koncerta, i onda se on kod njega iz peta trudi da ti pokaže kako nije više u metalu i odrastao je ili štagod. Znači neki japanski krautrok za predgrupu, Kraftwerk i Goblin u plejlisti između bendova, random keyboard/gong solo između pesama, sve mi smrdi na silovanu eklektiku. A onda se pomenuti malo napije, vidi da si se smoro, uzme gitaru i kaže ti, e bratić kako beše ide onaj riff od Deatha... sa te, druge strane, samoj svirci nema šta mnogo da se prigovori, zvuk je možda bio malo prenapanjen nego što sam navikao, u inače fenomenalnom Tivoliju, ali bend na vrhuncu svojih mogućnosti, živ da življe ne može za death metal. Ali kad god krenu oni neki Tangerine Floyd delovi, uživo su mi ti prelazi nekako još gori nego kući kad slušam. Istovremeno i sjajno i iritantno veče. I za kraj još ide outro "Wind of Change", da pokaže gradski da još zna kako da se zabavi, iako ima gong.

• Like 1
  • Upvote 3
Posted
49 minutes ago, Angelystor said:

sve mi smrdi na silovanu eklektiku

Pa da, metal za hipstere i turiste..

A koji japanski kraut je bio, da nije Minami Deutsch? Jer bih to i voleo da gledam..

• 4 weeks later...
Posted

ovo je izgleda euro turneja:

Oct. 6, 2025 Bristol, United Kingdom
Oct. 7, 2025 Dublin 1, Ireland
Oct. 8, 2025 Manchester, United Kingdom
Oct. 9, 2025 Glasgow, United Kingdom
Oct. 10, 2025 London, United Kingdom
Oct. 11, 2025 Nijmegen, Netherlands
Oct. 12, 2025 Frankfurt Am Main, Germany
Oct. 14, 2025 Beşiktaş, Turkey
Oct. 16, 2025 Athina, Greece