Kumodraski Vo Posted December 31, 2024 Report Posted December 31, 2024 Rusi i Cesi nasa braca u metalu.. Quote
vudun Posted December 31, 2024 Report Posted December 31, 2024 Oćeš da ti dovedem Behemotha u podrum...?! 2 Quote
Chicken Little 420 Posted April 28 Report Posted April 28 SATNICA: 18:00 Ulaz 19:00 Hiraes 19:45 Moonspell 21:15 Dark Tranquillity Quote
Haos sam ja Posted April 30 Report Posted April 30 Hiraes propustio, ne volim ni Arch Enemy a kamoli Arch Enemy sa buvljaka, mada kažu neki drugari da su bili dobri. Nisam nikad bio neki Moonspell fan, pa me tako ni ovom svirkom nisu ubedili da malo pročešljam diskografiju iako su neki moji saborci padali u sevdah i pitali se kako će DT izaći na binu posle njih. No mora se priznati da to što rade rade pošteno i sa mnogo strasti iako je meni njihova muzika previše neuzbudljiva i nema nijedan element koji me naročito dotiče na bilo kom planu. Zvuk na njima je bio super osim što su klavijature bile malo tiše, kapiram da im je i inače muzika tako malo odsečna, bez stvaranja zvučnog zida već svaki instrument u miksu za sebe. Fernando se dobro drži, ima vokal i harizmu i bilo mu je drago što vidi toliko fanova kojih u Srbiji kad je ovaj bend u pitanju očito ne manjka. Dark Tranquillity volim i pitam se gde su bili svi ovi ljudi pre nekoliko godina u NS kad su svirali u jako skromnim uslovima pred 300 ljudi i bez bilo kakvih fanfara. Ovog puta koncert u daleko raskošnijoj produkciji u svakom smislu i pred recimo 1000 ljudi, a ne bih rekao da je Rusa bilo previše procentualno. Ne znam šta je razlog tome jer im studijski rad, iako neloš, odavno nije uzbudljiv. Setlista sasvim ok, s obzirom da promovišu novi album. Što se zvuka tiče, nije mi se svideo. Kao da su sve vreme pod zvučnim zidom, sve nekako industrijalizovano i prigušeno iako se situacija kako je koncert odmicao popravljala. Međutim koncert je bio odličan, mnogo publike, mnogo baš pravih fanova benda i Mikaelu osmeh nije silazio s lica. Ako, jer u pitanju je jedan od najvećih gospodina u metalu, čovek koji drži nivo i pevanjem i ponašanjem celu karijeru koja traje sad već 35 godina. Ova nova postava je tehnički dosta namunjena tako da ima šanse i da izdaju nešto zanimljivo uskoro umesto štanca po proverenoj formuli. Sve u svemu, za 2 klase ozbiljniji događaj nego onmad u NS fabrici. Što se prostora tiče, prvi put sam bio u Hangaru i prijatno sam iznenađen. Veliki prostor sa solidnim zvukom i dobrom logistikom. Odmah su blizu Docker i Draft za zagrevanje. Nisam očekivao ovaj broj ljudi i time sam baš prijatno iznenađen tako da je celo veče bilo u skladu sa visokim standardima. 1 1 Quote
azal Posted April 30 Report Posted April 30 1 hour ago, Haos sam ja said: Dark Tranquillity volim i pitam se gde su bili svi ovi ljudi pre nekoliko godina u NS kad su svirali u jako skromnim uslovima pred 300 ljudi i bez bilo kakvih fanfara. u rusiji 1 Quote
Runner Posted April 30 Report Posted April 30 Bilo je Rusa, nesumnjivo, ali sam takođe vidio mnoštvo naših ljudi koje znam što lično, što iz viđenja, iz različitih koncertno-muzičkih krugova. Moguće da je žanrovska raznolikost dva glavna benda doprinijela dobroj posjeti. Ja sam išao zbog Moonspella i maestralni su bili. Prostor odličan, idealan za ovakve koncerte, odlična atmosfera. Zvuk na Moonspellu veoma dobar sa pozicije gdje sam bio, između miksete i bine. Dark Tranquility sam pogledao iz pozadine, sa strane, i ozvučenje je veoma osciliralo. Quote
Haos sam ja Posted April 30 Report Posted April 30 Nisam uopšte stekao utisak da je bilo više od 20% - max 30% Rusa sinoć tako da moje pitanje iz prethodnog posta stoji. U NS je bila svirka kao da je neki bend na izdisaju, a sinoć je sve pucalo što se produkcije koncerta tiče, a nije da su u međuvremenu izdali neku bombu od albuma, naprotiv. Quote
Косати Ћелавац Posted April 30 Report Posted April 30 ДТ + два анонимна бенда + НС - Руси = 2018 ДТ + Мунспел + БГ + Руси = 2025 Јасно је да су и анонимуси и НС овде велики минус. Увек је јако мали број људи вољан да се исцима ван БГа, што је и логично, нарочито док је пруга била каква је била (и каква ће ускоро поново постати). Сем тога, ове године сам заправо срео вагон људи који не да нису редовни на свиркама/концертима, него ко зна кад су последњи пут били негде + људе ван БГа + доста Руса + Мунспел воле и жене па је свака довукла ђувегију, што се на соло ДТ неће десити. Енивеј, после Мунспела, ДТ боље да нису ни изашли на сцену. Толико. Quote
Recommended Posts