Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_3117515

OK već ste sve rekli i manje više se slažem.. najveća mana celog festa definitivno mizerna poseta, nisam očekivao baš tako bedan odziv, mada sam već na prvim stranicama ovde pisao o tome i nažalost se tako i obistinilo. Takodje mi nije jasno da čak i oni koji su već tu nisu voljni da isprate bendove koji sviraju, npr Fleshless koji je razvalio nije ispratilo ni 15ak ljudi, čak i na onom prethodnom grok, grok austrijskom bendu bilo nešto više ljudi!

Elem, na samom ulazu nas je sačekala porazna vest da Mercyless ne dolazi, a mahom smo zbog njih i došli.. Kad se to stavi na stranu sve ostalo bilo i više nego dobro, zvuk odličan, sve se jasno i moćno čulo, odavno nisam doživeo tako dobar zvuk, svaka čast toncima ali i organizatoru na jakoj opremi! Sam prostor takodje adekvatan za ovakvu priliku i lepo izolovan, ravan teren, i čak nas je i vreme dobro poslužilo tako da je kiša samo 15min padala te nije bilo neke kaljuge.. hahahha

Što se bendova tiče takodje sam bio pozitivno iznenadjen jer ovo što sam gajbi puštao i nije i delovalo bog zna šta, ali i Hypnos i Puteraeon zvučali fenomenalno, stara dm škola prošarana i malo nekim modernijim momentima (Hypnos), ali zaista moćni nastupi oba benda. Fleshless sam već pomenuo da je pokidao njihovu čuvenu brutal dm/grind svirku, ali i sa malo melodičnijim momentima.. Sear Bliss definitivno nije moja šoljica čaja, te sam na početku nastupa stukao jednu pljesku (takodje skroz dobra), ali sa tako dobrim zvukom su me čak i oni privukli da se približim stejdžu i ispratim taj njihov bućkuriš sa sve trombonom.. (ko bi rekao da ću u razmaku od mesec dana gledati dva metal benda sa ovim instrumentom.. hahaha, mada ovima to bolje leži nego Riversu..). Naravno za kraj (barem što se mene tiče) su ostavljene zvezde ovog festa, luda švapska satanik družina Desaster, i pokidali su samo tako, puni energije i entuzijazma i ako su došli bukvalno 15 min pre nastupa! Konačno da i publika na njima da malo živne, ali sve to ostavlja gorak ukus kad se vidi kako je malo ljudi došlo na festival.. Nadam se i ja da organizator nije bankrotirao totalno i da će se nastaviti ovaj dogadjaj i sl. god, ali sa više značajnih imena i daleko većom posetom, u suprotnom opet ostajemo bez jedinog metal festivala.. a možda ga ni ne zaslužujemo!

IMG-20250831-115055.jpg

• Replies 277
  • Views 20.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Meni je praznoglavi neoliberal, nevezano za nacionalnu pripadnost, veći neprijatelj ćak i od prljavog svpskog vadikala. Jebi ga... Takve treba klati uvek i svuda... Moja malenkost već ima neke likvida

• Haos sam ja
    Haos sam ja

Napuše mi se kurca podjednako svi srpski i svi hrvatski nacionalisti i radikalčine, isti je to šljam. Dokle ćete se ložiti na otvrovnu radikalštinu pitam se? Fora je mnogo loša jer je ovaj čovek/bend

• Haos sam ja
    Haos sam ja

Jebo te bog, kao da mi priča neko o Madagaskaru a ne o Hrvatskoj u kojoj sam bio 100 puta od kad je rat završen. Naravno da ima mentola svuda, pa i ova poseta Tompsonovim koncertima nešto govori i o

comment_3117520

Sve u svemu, dobro je prošlo, kako je moglo biti. Nadam se da ekipu neće obeshrabriti skromna poseta, osim ako su pukli po svim šavovima. Pouke su jasne, samo se treba prilagoditi za sledeću priliku.

Neću da kukam, ali opet me ujebao posao, po ko zna koji put. Još jedan neopravdani. 🙃

Edited by HellAwaits

comment_3117583

da da, bemliga izgleda da sam se smorio kopajući kod Rakića pa nisam ni išao dalje.. Mada mene inače odavde retko šta zanima nego ortak rekao da mu uzmem neku brutal dm majicu.. jbg saće ispadne da sam slagao da nije bilo niša tog tipa.. hahahha

hvala u svakom slučaju

• 2 weeks later...
comment_3117900

Cemu sada promena lokacije posle toliko pozitivnih utisaka? 🤔
Bio je i ove godine plan da se odjednom promeni na 3 dana zbog kolicine bendova, sva sreca pa nije posle toliko otkazivanja. Mozda je bolje da ostane dva dana ali da je tu kvalitet, a ne kvantitet.

comment_3117912

To ti je isto kao da Cesi kazu lokacija Brutal Assault-a je manje bitna, bolje da je sto blize Pragu. A ono lokacija vrhunska kao izmisljena za taj Festival, a udaljena bogu iza nogu.
Ne znam sta vam je sa tim lozenjem da vam je sve na kucnom pragu. Realno gledano ljudi iz Beograda uvek imaju neki izgovor sto nece doci, tako ce biti i za Pancevo. Lokacija u Srbobranu je bila vrhunska za ovakav festival. Sa bilo kog juznijeg dela Srbije da je neko dolazio odes autoputem do Novog Sada, izadjes sa istog i imas 25min voznje do festivala. Kome je to mnogo neka ostane kuci da gleda koncerte na Jutjubu, za drugo nije.

comment_3117914

mislim da je malo nepravedno prema ostatku svih koji isto nece mrdnu dupe da su samo beogradjani takvi

novi sad ima svoju scenu, ima ih do 15 koji dolaze na svirke u beogradu, i nas 15 ide kod njih i to je to

ima i svaka selendra svoju scenu, ali oni izbijaju samo do glavnog grada opstine

ja mislim da nema veze sa time da ljudi ne zele da se cimaju, nego sa time da ako odes dalje od 50km od gajbe, vece su sanse da posle koncerta ne mozes da se vratis, nego da mozes da se vratis

koja je jebena logika da posle ponoci nema voza uopste? hladno ne ide po sinama

lakse smislim kako cu da krenem i vratim se iz druge drzave istog dana nego iz trstenika jbt

ako hoces da se pomeras po srbiji, bez automobila je objektivno jako teško

na to dodaj ekonomsku bedu i dobijes situaciju takvu da je za mnoge ljude jedini nacin da se pomere iz zapizdine 1 u zapizdinu 2 (bez uvrede za zapizdine 🖤) da se spakuju u sns konvoj

isto mislim da kako se radi marketing je božemesačuvaj, koliko puta pricam sa ljudima van bga o koncertima i cujem "jaooooo na to sam hteo ici, al' sam sazno tek nedelju dana posle"

na istim koncertima vidjam samo jedne te iste face, i sigurna sam da je to slucaj i van zanrova koje slusam, i mislim da se u slaboj posecenosti ogleda stepen nemastine, pre nego neki dignut nos 🤷‍♀️

comment_3117916
3 hours ago, dimmu1 said:

To ti je isto kao da Cesi kazu lokacija Brutal Assault-a je manje bitna, bolje da je sto blize Pragu. A ono lokacija vrhunska kao izmisljena za taj Festival, a udaljena bogu iza nogu.
Ne znam sta vam je sa tim lozenjem da vam je sve na kucnom pragu. Realno gledano ljudi iz Beograda uvek imaju neki izgovor sto nece doci, tako ce biti i za Pancevo. Lokacija u Srbobranu je bila vrhunska za ovakav festival. Sa bilo kog juznijeg dela Srbije da je neko dolazio odes autoputem do Novog Sada, izadjes sa istog i imas 25min voznje do festivala. Kome je to mnogo neka ostane kuci da gleda koncerte na Jutjubu, za drugo nije.

E jebiga sad ti porediš babe i žabe.. taj BA ima već odavno svetsku reputaciju i dovodi najveće i najaktuelnije metal bendove današnjice! Ja verujem da dobar deo publike nije došao na ovogodišnji HH baš zbog daljine i što kaže Havočka očajne logistike tj ko nije mogao kolima mogao je da se jebe ako želi da isprati sve bendove.. Mislim da je ovo u startu dobar potez za naredni HH festival koji je u ostalom i krenuo u Pančevu!

comment_3117935
8 hours ago, Havočka said:

ja mislim da nema veze sa time da ljudi ne zele da se cimaju, nego sa time da ako odes dalje od 50km od gajbe, vece su sanse da posle koncerta ne mozes da se vratis, nego da mozes da se vratis

na to dodaj ekonomsku bedu i dobijes situaciju takvu da je za mnoge ljude jedini nacin da se pomere iz zapizdine 1 u zapizdinu 2 (bez uvrede za zapizdine 🖤) da se spakuju u sns konvoj

na istim koncertima vidjam samo jedne te iste face, i sigurna sam da je to slucaj i van zanrova koje slusam, i mislim da se u slaboj posecenosti ogleda stepen nemastine, pre nego neki dignut nos 🤷‍♀️

U samom Beogradu toliko automobila vrvi po ulicama, parking je cesto ne moguce naci. Toliko ljudi se voze sami ili sa jos jednom osobom u kolima (kao da svako ima svoj automobil). Jako mi je tesko da poverujem da preko 90% ljudi iz Beograda koji posecuju koncerte/svirke u istom gradu nemaju svoj auto sa kojim bi otisli van grada ili eventualno nekoga iz svoje ekipe ko bi vozio svoj automobil.
Problem broj 2 sto su ljudi danas nesposobni da se organizuju i izgubilo se to druzenje na putu do koncerta. Ide se samo ako imas neku svoju ekipu, a ako ces ici sam onda verovatno neces ni ici jer te mrzi i glupo ti je.
Sto se tice nemastine teska je to prica jer ima ljudi koji stvarno nemaju love, a opet sa druge strane ima po mom misljenju dosta vise ljudi koji su totalno nezainteresovani ili lagano ispadaju sa ove scene. Ja sam isao na svirke i koncerte kada sam radio i sa platom ispod minimalca. Uzimale su se karte na vreme, za gorivo se skupljalo par meseci unapred, vozom tek da ne pricam kako se islo u periodu od 2006-2011.

6 hours ago, HUMAN said:

E jebiga sad ti porediš babe i žabe.. taj BA ima već odavno svetsku reputaciju i dovodi najveće i najaktuelnije metal bendove današnjice! Ja verujem da dobar deo publike nije došao na ovogodišnji HH baš zbog daljine i što kaže Havočka očajne logistike tj ko nije mogao kolima mogao je da se jebe ako želi da isprati sve bendove.. Mislim da je ovo u startu dobar potez za naredni HH festival koji je u ostalom i krenuo u Pančevu!

Ne znam da li citas sta pisem ili uzimas samo neke svoje zakljucke jer vec koji put pisem jedno, a ti shvatas to totalno drugacije.
Apsolutno nije bitan lajnap u ovoj prici oko BA, pricamo o lokaciji i daljini festivala od njihove prestonice.
Znas ko se tamo zali sto mora ici u Jaromer na sam istok Ceske? Niko, jer je uzivanje da ides na takvu lokaciju. Ljudi dolaze sa razlicitih delova planete jer uzivaju tu da borave. Cak i kada im je lajnap sranje, a u Srbiji se ljudi zale sto moraju iz Beograda putovati 80min do Srbobrana. Jeben problem..

comment_3117936

Srbija nije Beograd 🙄 ima tu ljudi koji prvo treba da dođu do Beograda pa tek onda dalje...

Ali ajde da se svađamo zabadava ovde, umesto da svi budu srećni što je festival već zakazan za sledeću godinu pa ima vremena da se bukvalno sve organizuje (ulaznica, prevoz, smeštaj....) ovde svako tera svoju priču...

U septembru je objavljeno da će festival biti u Pančevu pa svi imaju dovoljno vremena da se organizuju, organizatori sigurno imaju svoje razloge i računicu zašto je to tako i tu nema više diskusije - ili ćeš doći ili ne 🤷

comment_3117940
43 minutes ago, dimmu1 said:

U samom Beogradu toliko automobila vrvi po ulicama, parking je cesto ne moguce naci. Toliko ljudi se voze sami ili sa jos jednom osobom u kolima (kao da svako ima svoj automobil). Jako mi je tesko da poverujem da preko 90% ljudi iz Beograda koji posecuju koncerte/svirke u istom gradu nemaju svoj auto sa kojim bi otisli van grada ili eventualno nekoga iz svoje ekipe ko bi vozio svoj automobil.
Problem broj 2 sto su ljudi danas nesposobni da se organizuju i izgubilo se to druzenje na putu do koncerta. Ide se samo ako imas neku svoju ekipu, a ako ces ici sam onda verovatno neces ni ici jer te mrzi i glupo ti je.
Sto se tice nemastine teska je to prica jer ima ljudi koji stvarno nemaju love, a opet sa druge strane ima po mom misljenju dosta vise ljudi koji su totalno nezainteresovani ili lagano ispadaju sa ove scene. Ja sam isao na svirke i koncerte kada sam radio i sa platom ispod minimalca. Uzimale su se karte na vreme, za gorivo se skupljalo par meseci unapred, vozom tek da ne pricam kako se islo u periodu od 2006-2011.

Ne znam da li citas sta pisem ili uzimas samo neke svoje zakljucke jer vec koji put pisem jedno, a ti shvatas to totalno drugacije.
Apsolutno nije bitan lajnap u ovoj prici oko BA, pricamo o lokaciji i daljini festivala od njihove prestonice.
Znas ko se tamo zali sto mora ici u Jaromer na sam istok Ceske? Niko, jer je uzivanje da ides na takvu lokaciju. Ljudi dolaze sa razlicitih delova planete jer uzivaju tu da borave. Cak i kada im je lajnap sranje, a u Srbiji se ljudi zale sto moraju iz Beograda putovati 80min do Srbobrana. Jeben problem..

Редован на свиркама у БГ и НС, одем и у друга места ако могу да се организујем. Немам кола, нити ћу икад имати акобогда. На свирке 90% идем сам, јер се углавном не дружим с металцима а и они са којима се дружим не иду на концерте, јер их не занима, немају пара, прерасли су, инсерт генерички болимеђон разлог. Јебе ми се да се цимам негде где има два буса дневно, последњи у 16. Џабе ми све паре кад немам чиме да се вратим, нити где да спавам као човек. Јебе ми се да ми локални таксиста одере кожу с леђа само јер сам из БГа. Јебе ми се да блејим на ж станици до јутра као да имам 17 година због неког буђавог бенда па да се на послу распадам после. Такође, јебе ми се да за нешто дам више него што ми вреди. Рецимо, хтео сам прошле године да се исцимам на Онслот на Гитаријаду, али су Зајечарци смештај наплаћивали као на Корчули - проценио сам да не вреди да потрошим цца 80е на тај бенд. Прилично је једноставно. Е сад још додај на то међусобну повезаност наших места - железница у курцу, бусеви ограничени ако ниси из НС и БГ. Па додај на то да нека публика заиста не може да макне из свог места без озбиљне додатне своте за бензин, храну, пиће. А и оно што је Хавочка рекла, буквално сам Х пута чуо од људи "касно сам сазнао", "нисам знао", "кад су били? да сам знао, ишао бих", јер има и публике која на друштвеним мрежама не прати посвећено опскурне профиле још опскурнијих промотера. Свака част за Хенгтајм, рецимо, они искачу и ћаци бабама као спонзорд, рекло би се.

Србобран-Панчестер, мени миндеђ, оба су ми лака мета, али заиста разумем да има доста масе којима нису, поготово за неке бендове који су им случајан нојз на радару, ако и то.

Коначно - чешка метал маса/концертна култура/сцена >>> ове наше илирске, да не кажем ексју гологузије, није за поређење.