Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najbolji Morbid Angel album? 92 members have voted

1. 1. Najbolji Morbid Angel album?

• Altars of Madness
    • Blessed Are the Sick
    • Covenant
    • Domination
    • Formulas Fatal to the Flesh
    • Gateways to Annihilation
    • Heretic
    • Illud Divinum Insanus

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Replies 3k
  • Views 232.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čekanje na ovaj album je kao čekanje da vidiš oca mrtvog pijanog kako se valja po ulici i sramoti i tebe i sebe.

• Intro - 'ajde, intro k'o intro. Too extreme! - možda bi nešto i bilo od pesme da se nije insistiralo na onim imbecilnim bubnjevima, rifovi kao i nisu loši ali od bubnjeva mi se jaja uvukla u abdomen,

• Blacenje Morbid Angel je vec pocelo da smara.   Pokusaji da se bude duhovit, pisu zajebane recenzije i prave smesni filmovi na tu temu jednostavno smaraju vise. Kao i nekontrolisana svrsavanja na t

comment_2260946

Blessed are the sick. Prvi death metal koji sam cuo u zivotu, jako davno bese... uz Nile i Cannibal Corpse nesveto trojstvo death metala, po meni.

Ja bih uz Morbide dodao i Obućare sa Cause of Death albumom, Death se kao što reče podrazumeva u ovu kategoriju

comment_2260986

Ja bih uz Morbide dodao i Obućare sa Cause of Death albumom, Death se kao što reče podrazumeva u ovu kategoriju

:da:

comment_2261048

Ja bih na sve ovo dodao i Krisiun-Black force domain. Brazilci i njihov bestijalni stil.

edit: o jebote, ja mislio ovo tema sa preporukama, kad ono tema o najvecem death metal bendu ikad.

Samo Morbid Angel, lektira. A onda ostalo.

Edited by morbid god

comment_2261070

иммолатион

edit: o jebote, ja mislio ovo tema sa preporukama, kad ono tema o najvecem death metal bendu ikad.

Samo Morbid Angel, lektira. A onda ostalo.

:haha::haha::haha:

comment_2261418

Nema trigera na bubnju, jedino se na basu ne vidi da li ima triger ili ne, a to teško da će snimiti bez trigera ili sound replacementa, što se u principu svodi na isto.

Zasto je tesko zato sto moras da vezbas? Uostalom Trey pre nije dozvoljavao da mu se meshaju u produkciju al verovatno se propichkario pa ce da pristane zbog para sve :)

comment_2261457

Zato što je bas bubanj muljara na nekih 230+ bpma.

Uostalom, i do sada su koristili trigere. Ako je već toliko dosledan samom sebi, biće ih i na novom albumu.

Edited by Sisus

comment_2261561

Ne znam da li ih je izumeo, ali je Pit prvi bubnjar koji je uveo trigere u metal. Ne znam samo što su ljudi toliko osetljivi po pitanju trigera, mogu odlično da zvuče, ne bi ih ni prepoznali.

Tačno je to, ali se ja opet malo smorim kad ga vidim kako pipka onaj bubanj:

http://www.youtube.com/watch?v=FL0JZb0sW6w

Mislim jbg, da mu nije trigera ni čuo se ne bi. Za razliku od, recimo, Mike-a iz Suffocation koji i pored svega ubi onaj bubanj kako udara:

http://www.youtube.com/watch?v=_uoEJJ-7nMk

Jeste ono da na albumu to nema nikakve razlike kada slušaš, ali mi je nekako lame kad ga vidim. :D Hardcore u duši. :haha:

Edited by Talvi

comment_2261576

Tačno je to, ali se ja opet malo smorim kad ga vidim kako pipka onaj bubanj:

http://www.youtube.com/watch?v=FL0JZb0sW6w

Mislim jbg, da mu nije trigera ni čuo se ne bi. Za razliku od, recimo, Mike-a iz Suffocation koji i pored svega ubi onaj bubanj kako udara:

http://www.youtube.com/watch?v=_uoEJJ-7nMk

Jeste ono da na albumu to nema nikakve razlike kada slušaš, ali mi je nekako lame kad ga vidim. :D Hardcore u duši. :haha:

Dobro, sve to stoji, mnogo ljudi zloupotrebljava trigere, verovatno su zato i na lošem glasu. Ja lično više volim prirodan zvuk bubnja, ali bez trigera na bas bubnju se praktično ne može u ekstremnom metalu. Prvo što je jako teško udarati jako i brzo, a čak i da možeš, dobiješ samo zid zvuka bez ikakve definicije. Probali ljudi, pa se opet vratili na trigere.

comment_2261588

triger na bas bubnju mi je ok ali mi sve ostalo dođe kao prevara u neku ruku

Ma i to opet zavisi od toga ko svira, imaš bubnjara koji udaraju sasvim dovoljno, pa opet radi triger ili sound replacement zbog praktičnih razloga. Recimo KoK je Armadu svirao tako što su pravili semplove od akustičnog bubnja na kome je album i sniman, pa posle radili sound replacement, zato što je bilo previše bleed-a prelaza u overhead-e. Meni je to bolje, nego da insistiraju na akustičnom zvuku, pa nema nigde tomova u miksu.

comment_2261622

Ne znam da li ih je izumeo, ali je Pit prvi bubnjar koji je uveo trigere u metal. Ne znam samo što su ljudi toliko osetljivi po pitanju trigera, mogu odlično da zvuče, ne bi ih ni prepoznali.

on i jim morris iz morrisound-a.imas na google-u i yt o tome dosta.

comment_2261686

To zapravo nije tacno,makar ne u toj meri jer su lepili na traku jache udarce samo zato sto standard mastera nije bio tolko napucan(citaj svi su imali ljudski zvucnike pa su mogli da pojacaju snimak kuci)Fora je u tome sto kad stanes ispred bas bubnja na 250 bpm on se i cuje kao grmljavina a ne kao artikulisani udarci u dobos i to je ono sto najvishe smeta ljudima(zamisli rapture da ima bubnjeve ko keep of kalesin),trigeri imaju dosta do jaja primena ali u danasnje vreme glavni je to sto su bubnjari lenje picke i tacka :)Usotalom svi znate onu pricu da su nalazili Peta onesvescenog od vezbanja duple za album !!!Ocemo flanger!!! Ocemo reverb na dobosh !!! Ocemo Morbid angel!! :)