Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 15.4k
  • Views 1.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dead Man Walking
    Dead Man Walking

Ja nisam gledao, odličan sam.

• Napravio sam ja extenziju za Chrome, ako hoces poslacu ti je, blokira samo njega, tj brise njegove postove. Uradicu kasnije da mozes da uneses na kojoj temi da ga ne brise, za sada radi samo za ceo fo

• u usta ti ga metnem

comment_2735127

a od stranih filmova, moze da se pomene pola x

od klasicnih holivudskih, gattaca ima masnu opresivnu atmosferu

sto se tice filmova tipa morvern callar, 9 songs i sl, to ni nisu pravi filmovi nego plejliste sa pokretnim slikama.

od azijskih najopresivniju i najklaustrofobicniju atmosferu iako se isto nista fizicki strasno ne desava ima seom.

u stvari meni su jedino klaustrofobicni filmovi atmosfericni, ove ostale mood-ove ni ne prepoznajem kao filmsku atmosferu.

comment_2735129

eo ovog s Nikolićem, totalno simpa filmić mada definitivno najgori od svih spomenutih

http://www.imdb.com/title/tt0074741

jovana lukina je meni nas najatmosfericniji film, i nema nista posebno u sebi osim atmosfere i dobrog para sisa.

da, ja sam krenuo od ovih mračnih intelektualnih, ali Srbi imaju još takvih filmova, npr TREN s Batom Životinjom je meni drag, ali npr mogu da razumem da neko ne gleda domaće filmove

ove gore domaće što sam nabrojao u stvari ne mogu da svrstam u tipične domaće

Bato, posto vidim da si poznavalac filmografie susieda...e si gledao http://www.imdb.com/title/tt0250445/ I kako ti se cini?

nisam gledao, gledam kad negde čujem da se film hvali, a ovaj niko nije hvalio, možda to može da ti znači nešto :)

al komentator na imdb ga dobro prodaje, kao hrvatsko Bekstvo iz Šošenka :)

comment_2735132

Kopolina Apokalipsa, što ne i Tenant Polanskog (mislim da mnogi prošuštaju ovaj njegov film)

kad vec pominjes ovu dvojicu onda da dodam da je Kopolin "Conversations" film sa brutalno dobrom i nategnutom atmosferom,plus sjajno gradi pricu. i "Repulsion" Polanskog, aj ovako ofrlje da kazem da je kao neka kombinacija Tenanta i Psiha

a ovako za svoj gros, da dodam Bella Tarr "The turin Horse", ako se lozite na tu sporost sto Jarmusch sad fura, Tarr je majstor u dugim kadrovima

Edited by Uruk

comment_2735133

Pitam zasto sto sam se setio da su te mnogi pljuvali kaci govorio da Hrvati prave bolje filmove od nasih autora...nisam neki poznavalac i strucnjak - ali tvrdim da ovai sto sam linkovao - lagano sie sve nase filmove koi su se poiavili u trecem mileniumu, bez ikakvih predrasuda (a valjda to i nie tako tesko, ne secam se kace kod nas poiavio neki iole smislen scenario i film)

comment_2735151

Pitam zasto sto sam se setio da su te mnogi pljuvali kaci govorio da Hrvati prave bolje filmove od nasih autora...nisam neki poznavalac i strucnjak - ali tvrdim da ovai sto sam linkovao - lagano sie sve nase filmove koi su se poiavili u trecem mileniumu, bez ikakvih predrasuda (a valjda to i nie tako tesko, ne secam se kace kod nas poiavio neki iole smislen scenario i film)

da, pogotovo u zadnjih 15 godina Hrvati su vidno bolji, imamo mi tu i tamo nešto zanimljivo ali više je prosek

pa jbt, onaj Ljudožder vegetarijanac je morao biti srpski film, ono je čisto srbstvo

Hrvati iz sedamdesetih i osamdesetih su doduše bolji nego danas

po meni, Srbi su snimili 5 puta više filmova od Hrvata a većina je duplo golo, tamo neke Žikine dinastije i Sekule. Hrvati su sa manje filmova dobili dosta dobrih, ponekad i mnogo boljih

oni doduše nemaju Žiku Mitrovića, mislim da je on među retkim Srbima koji je stvarno superioran u odnosu na hrvatsku kinematografiju, kao i Krvavac, ako ga računamo u Srbe

onda ću da pogledam i taj hrvatski film, realno gotovo nikad nisam zažalio kad sam pogledao nešto hrvatsko, ljudi imaju stila

realo, lupio sam samo tako za ovo poredjenje Jarmsucha i Tarr-a, no, zanemarivsi to,i dalje ostaje da je Tarr majstor atmosfere

gledao sam Karhozat od Tarra, pa samo da dodam da se slažem da je tip majstor atmosfere

nije to baš moja šolja čaja, što bi se reklo, ali atmosferičnost mora da mu se prizna

Edited by Bata Životinja

comment_2735162

jbg, iskilavio bih se kad bih tražio imdb za sve što sam spomenuo

zar ne može da se izgugla prema naslovu filma ili imenu reditelja?

comment_2737747

najjači Kopolin film, savršenstvo

najjače kad mi je jedan lik rekao nekad da ga je film smorio

streljati sve nevernike