Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• 2 weeks later...
  • Replies 214
  • Views 27.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Koliko sam upucena - slicna ekipa radi na oba casopisa? Ne?   Mada generalno jedina dva casopisa u Srbiji koji vrede ...

• Тинтин

• Hail Metal
    Hail Metal

Nigde da nadjem štivo tintin u kongu ,neki tamo crnci su kmečali zbog ovog stripa ima ko Tintinove stripove?

comment_2008986
Kod moje babe u beogradu stanovala je jedna dobra cica iz Rume koja je bila veliki fan politikinih i mikijevih zabavnika. Ja sam sasvim slucajno otkrio njenu velicanstvenu kolekciju. Devojka je imala politikine zabavnike iz 1910 i slicnih godina. Znaci od broja jedan pa sve do zadnjeg broja koji je tada bio izdat. Sve je to bilo slozeno i ukoriceno!!!

Cek, zar nije 1939. poceo da izlazi?

Inace, jos 3 broja i izlazi jubilarni-3000. broj. :cool:

comment_2009501
Hm. Lici majku mu. Nebi mogao sa sigurnoscu reci da li je to taj, ali sam video brojeve iz 1920 i neke. Sad moze da bude da je to neka preteca PZ-a. Uglavnom je bilo ukoriceno zajedno sa ostalim PZ-ima.

Mogu i ja nekad da pogresim.

Možda si video ''Kekec'', ''Vjesnik'', iako nisam siguran da li je to starije od Zabavnika.

comment_2010162

Sacekace te malo da obrisem ova vredjanja. Sutra vracam temu, bolje to nego da vam lupam warnove. Osetite se upozorenim

OCISCENO I EDITOVANO!

Molicu da u buduce nema svadji i vredjanja! Hvala na razumevanju!

Edited by Black Totem Lemur

• 2 weeks later...
comment_2022043
ja sam poceo da kupujem od 2005 ,imam oko 50 brojeva

Meni je to porodična tradicija, kod mene u kući ima skoro 4 decenije ''Politikinih Zabavnika''. :)

Doduše neke brojeve sam izgubio, ali opet police su mi prenatrpane ''zabavnicima''. Najbolje izdanje ''Politike'' ikad. :da:

Ovaj 3000 je ok, no, pored knjige, mogli su malo veći broj strana da ponude, i više napišu o kolektivu ''Zabavnika''.

Ali što se tiče ovih poklon knjiga, super potez.

Jedino što mi trenutno ne ide uz ''Zabavnik'' su ilustracije od Gorskog, previše zbrzano, i šablonski. Andrej je s druge strane ok.

Šteta je što više nema ''sf'' odeljka, no, može se i bez. :D

comment_2024895
Meni je to porodična tradicija, kod mene u kući ima skoro 4 decenije ''Politikinih Zabavnika''. :)

Doduše neke brojeve sam izgubio, ali opet police su mi prenatrpane ''zabavnicima''. Najbolje izdanje ''Politike'' ikad. :da:

Ovaj 3000 je ok, no, pored knjige, mogli su malo veći broj strana da ponude, i više napišu o kolektivu ''Zabavnika''.

Ali što se tiče ovih poklon knjiga, super potez.

Jedino što mi trenutno ne ide uz ''Zabavnik'' su ilustracije od Gorskog, previše zbrzano, i šablonski. Andrej je s druge strane ok.

Šteta je što više nema ''sf'' odeljka, no, može se i bez. :D

meni nije to tradicija nazalost ali kad mi je jedna rodjaka Novog Sada sjecam se dala par brojeva odmah sam ga zavolio,stvarno dobar izvor informacija i mozes dosta toga da se nauci

pardon :rodjaka iz Novog Sada

comment_2025060

Nekad je sredom izlazio ''Mikijev Zabavnik''...Nekad sam imao oko 200 brojeva, danas mi je ostalo svega nekoliko komada, ali mogu se pohvaliti sa par brojeva s kraja šezdesetih. :D

Što se tiče ''Politikinog Zabavnika'', sećam se kada je krajem osamdesetih na dve table izlazio strip ''He-Man'', posle su pojavljivali ''Beli Strelac'', ''Tunga'', ''Asterix'', ''Tin-Tin''...i sećam se jednog stripa, ali sad ne mogu da se setim imena, ali uglavnom neki plavušan u crnoj rolci i helankama, koji radi pri nekoj tajnoj organizaciji...francuski strip, veoma dobar, old school crtež i kolor. Je l' se seća neko?

comment_2025256
Nekad je sredom izlazio ''Mikijev Zabavnik''...Nekad sam imao oko 200 brojeva, danas mi je ostalo svega nekoliko komada, ali mogu se pohvaliti sa par brojeva s kraja šezdesetih. :D

Secam se da je bio i mali zabavnik (valjda se tako zvao), u fazonu bajke u stripu. Bilo Carevo novo odelo i svasta jos...

comment_2025266
Što se tiče ''Politikinog Zabavnika'', sećam se kada je krajem osamdesetih na dve table izlazio strip ''He-Man'', posle su pojavljivali ''Beli Strelac'', ''Tunga'', ''Asterix'', ''Tin-Tin''...i sećam se jednog stripa, ali sad ne mogu da se setim imena, ali uglavnom neki plavušan u crnoj rolci i helankama, koji radi pri nekoj tajnoj organizaciji...francuski strip, veoma dobar, old school crtež i kolor. Je l' se seća neko?

Secam se kao danas kad sam kupio prvi "Zabavnik"...bio je Tunga. To me je kupilo, pa sam uzimao gotovo svaki broj do 1994..Prestao sam da kupujem jer nije bilo para za "Zabavnik" Cena se menjala iz broja u broj..iflacija, sranja..Secam se i kad su davali He-man karte, pa ono..obucite Orka, He-mana itd. :) Bila su to lepa vremena. Beli strelac je bio neponovljiv..ne znam zasto su odjenom prestali da ga forsiraju.

Edited by Srbija Srbima