blondie Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 ma kuvanje nije ništa teško. i jako je interesantno! klasika: osnova srpske kujne je luk ispirjan na ulju sve drugo ide preko toga nije samo srpske..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Osnova svetske kuhinje, radije. Bez ulja (ili masti) i luka (u nekom njegovom obliku), ne mos' da zapocnes kuvanje. Eventualno neku klin corbicu. A i to bez luka, mrka kapa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 mada dosta puta samo izdinstam luk na vodi, bez ulja.... drugi metod - staviti luk u toku kuvanja. arome ostaju unutra, samo se istopi. njam. inače eliminisala sam skoro sasvim crni luk, sad sve kuvam na praziluku. ima mnogo lep ukus i ne oseća mi se kuća toliko. ako na vreme otvorim prozore&terasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
KazimKazim Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Ajlin, imas li sta da preporucis ali da je 'na vodi', nesto za sta je ne znam?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 na vodi može da bude i ona piletina u paradajzu koju sam već pisala, postiš, jel' da? dobra je i šarena čorba na vodi ako ti čorbi nije već dosta? luk/praziluk na vodi, posoliš, bućneš pola kesice graška, isto toliko šećerca, iseckanu šargarepu, krompir, možeš malo pirinča ili neku posnu taranu, i naravno biber& aleva paprika. to sve neka se krčka dok paprika ne uđe "u pore" povrću i luk se potpuno ne istopi... pazi da ti vatra ne bude velika da se povrće ne raspadne. paprika je ključ ima i varijanta red krompira - red oslića - red luka - samo ne zaboravi da posoliš. i limunov sok. pa sve udinstaš. preporučljivo je da koristiš začine da ti bude interesantnije... evo jedne tabele upotrebe začina Link to comment Share on other sites More sharing options...
KazimKazim Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 (edited) na vodi može da bude i ona piletina u paradajzu koju sam već pisala, postiš, jel' da? dobra je i šarena čorba na vodi ako ti čorbi nije već dosta? luk/praziluk na vodi, posoliš, bućneš pola kesice graška, isto toliko šećerca, iseckanu šargarepu, krompir, možeš malo pirinča ili neku posnu taranu, i naravno biber& aleva paprika. to sve neka se krčka dok paprika ne uđe "u pore" povrću i luk se potpuno ne istopi... pazi da ti vatra ne bude velika da se povrće ne raspadne. paprika je ključ ima i varijanta red krompira - red oslića - red luka - samo ne zaboravi da posoliš. i limunov sok. pa sve udinstaš. preporučljivo je da koristiš začine da ti bude interesantnije... evo jedne tabele upotrebe začina Pokusacu sa tom corbom, tnx Mada, kapiram da cu se kao i godinama unazad 'razbijati' od pasulja na vodi, to je prava hrana Edited April 10, 2009 by KazimKazim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 eh da imaš i ona moja sočiva iznad. bez kobaja naravno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Jel ima neko recept za napitak ili krem od rogacha? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav Sawyer Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Krknes rogach u blender sa slatkom pavlakom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Ovj, neki napitak koji iskljucuje mleko i mlecne proizvode :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Кркнеш рогач у блендер са слатком Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 :) Ok, shvatam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 jesi probala ovseno mleko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Elf Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 jesi probala ovseno mleko? Ne znam za nju, ali Oliver Tvist jeste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 kakvo je to (naziv ne obecava)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Zamena za životinjsko mleko. imaš i proseno mleko. Nije hrđavo. Liči. Mož' da se preživi, još ako ga s nečim umuljaš, i malo fruktoze.. iiihaaa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale B.C. Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 a zašto to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 jesi probala ovseno mleko? Kako se to muze? Btw, cuo sam da Ajlin kuva odlican pasulj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 (edited) od koga si čuo Sisuse. @Guzilla Ima ljudi koji su osetljivi na mleko životinjskog porekla tj na neke njegove sastojke (laktoza npr) Edited June 30, 2009 by Ајлин Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 od koga si čuo Sisuse. Ne znam, al' bih voleo da probam. A i Veroniki sam obecao par dobrih prdova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Kad bolje razmislim ja sam u povoljnijem položaju - kod mene jedeš, kod drugih prdiš. Praktično fantastično. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Jos da donese i dimljenu kolenicu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Elf Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denny Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Vegeta - u sve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 (edited) Ni u šta ni vegeta ni začin ce. Sranje do sranja. Samo pravi začini i prava 'rana edit: Elfe daj više taj gulaš obećavani sunce mu žarko. Taman sam počela da jedem normalno Edited June 30, 2009 by Ајлин Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts