Jump to content

Vaterpolo


Angelystor

Recommended Posts

Их, бре и ти га претера. Бићемо 2. и играћемо са неким индијанцима који су били 3. у групи.

Нема бриге...један пораз, па шта.

 

Pa, kako se zakuvalo u toj grupi pobedom žabara nad Crnogorcima, nisam baš siguran da će nam se pasti neki indijanci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

 

pala je Hrvatska, sljedeci.

 

Denis Šefik!

 

 

mene samo zanima kako su sve krštene ekipe sem mađarske dospjele u našu grupu.

hrvati, španci, italijani.

sam sebi uskaces u stomak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaterpolisti Crne Gore upisali su drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Zagrebu – izabranici Petra Porobića savladali su Španiju 8:7 (3:2, 2:2, 2:2, 1:1), u meču trećeg kola grupe A. Ovom pobjedom "crvene ajkule" su ostale u trci za prvo mjesto u grupi.

 

Crna Gora je na startu pobijedila Hrvatsku, dok je u drugom kolu Italija bila bolja od naše selekcije.

 

Sjutra je na šampionatu slobodan dan, a naši vaterpolisti u petak, od 11.30 časova, igraju protiv Turske.

 

 

Meč sa Špancima bio je psihološki težak, posebno nakon poraza od Italije. Vidjelo se da Crna Gora igra u grču, da nema igru iz prvog kola i duela sa Hrvatskom, ali je najvažnije da je ostvarena pobjeda. Denis Šefik je na početku meča odbranio peterac Havijeru Garsiji, Vladimir Gojković i Nikola Vukčević su sredinom prve četvrtine donijeli vođstvo od 2:0, ali je Španija vrlo brzo izjednačila na 2:2. Ipak, Predrag Jokić je 29 sekundi prije kraja prve četvrtine vratio prednost. Početkom druge četvrtine Boris Zloković je vratio na „plus dva“, ali je Španija ponovo stigla do izjednačenja. Jokić je, međutim, ponovo pogodio za minimalnu prednost na odmoru.

 

U posljednje dvije četvrtine igralo se gol za gol. Kod 6:5, naša selekcija je imala priliku da ponovo povede sa dva gola razlike, ali je Aleksandar Ivović promaši peterac (Agilar je odbranio). Crna Gora je u posljednju četvrtinu ušla sa golom prednost, a nakon nepuna dva minuta sudije nijesu priznale gol Nikole Janovića (sa sudijama nemamo sreće na ovom šampionatu), iako se čini da je uputio šut prije isteka vremena za napad. Vales je potom izjednačio na 7:7, a gol za 8:7, za koji će se kasnije ispostaviti da je bio posljednji i odlučujući na meču, postigao je Nikola Janović, pet minuta i devet sekundi prije kraja....

 

Crna Gora – Španija 8:7 (3:2, 2:2, 2:2, 1:1)

 

Zagreb - Bazen na Savi. Gledalaca: 500. Sudije: Naumov (Rusija), Bervets (Holandija). Peterci: Crna Gora 0/1, Španija 1/2.

 

Crna Gora: Radić, Petrović, Pasković, Danilović, Vukčević 1, Tičić, M. Janović, N. Janović 2, Ivović, Zloković 2, Gojković 1, Jokić 2, Šefik. Selektor: Petar Porobić

 

Španija: Agilar, Garsija, Martin, Siranji, Molina 2, Mingel 1, Galjego, Espanjol, Vales 2, Perone 2, Malarah, H. Garsija, Lopes. Selektor: Rafael Agilar

 

 

 

 

 

 

  • Upvote 3
  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nakon tri teška i neizvjesna meča, Crna Gora je odigrala jedan očekivano lak meč na Evropskom prvenstvu – izabranici Petra Porobića savladali su danas Tursku 22:2 (5:1, 6:0, 5:0, 6:1), u utakmici četvrtog kola grupe A.

 

Ovom pobjedom, trećom na šampionatu, “crvene ajkule” ostale su u trci za prvo mjesto u grupi koje vodi direktno u polufinale. Turska je i dalje bez osvojenog boda.

 

Sjutra je na šampionatu slobodan dan, a Crna Gora u nedjelju, od 18 časova, igra protiv Rumunije.

 

- Važno je da sačuvamo nivo, jer smo igrali odlično protiv Hrvatske, a nakon toga sa Italijom potpuno suprotno. Moramo da na ovom takmičenju, koje je jako dugo, sačuvamo snagu i mobilnost za utakmice koje nam predstoje. Kada imamo pravi pristup, kada dišemo kao ekipa, onda i eventualne greške možemo da ispravljamo. Jako je bitno u ovom trenutku što je i Paskovićevo stanje sve bolje. Procjena je da neće igrati u meču sa Rumunijom, a za kasnije postoje veliki izgledi da bude sa nama - rekao je selektor Porobić.

 

Crna Gora - Turska 22:2 (5:1, 6:0, 5:0, 6:1)

 

 

Zagreb - Bazen SRC „Mladost“. Gledalaca: 100. Sudije: Borel (Italija), Dreval (Rusija). Igrač više: Crna Gora 10 (7), Turska 5 (-). Peterci: Turska 1 (1).

 

Crna Gora: Radić (11 odbrana), Petrović 1, Danilović 3, Vukčević 2, Tičić, M. Janović 4, N. Janović 2, Ivović 4, Zloković 4, Gojković, Jokić 2, Šefik (dvije odbrane).

 

Turska: Šezer (jedna odbrana), Gozusulu, Balta, Okman, Gunkut 1 (1), Čoškun, Akjemez, Cagataj, Hantal, Sonmez, Beškardešler, Guven 1, Guveli (četiri odbrane).

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako je krenulo, biće baraž za ulazak u polufinale Crna Gora - Srbija.

 

Ovo sam napisao pre nekoliko dana i izgleda da će biti tako, ako Hrvati večeras pobede Italiju, što se očekuje. Crna Gora odigrala nerešeno protiv Rumunije i može do drugog mesta samo ako žabari ostanu neporaženi. U tom slučaju bismo mi igrali sa Hrvatskom, tako da će nam svejedno biti zajebano. Sami smo sebi iskomplikovali stvari ležernom igrom protiv posrnule Mađarske, koja se i sa Makedonijom mučila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...