Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 1.9k
  • Views 152.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dead Man Walking
    Dead Man Walking

Nema teme za WWI pa ću ovde       I ovo je mnogo dobra rstva.

• рогозуб
    рогозуб

Pa i Hriscanstvo sa hodanjem po vodi i devichanskim rodjenjem Isusa je blizhe raciu i logici od kvantne fizike, a otprilike je na istom odstojanju od logike kao relativistichka.   edit: vidim da mi

• Alkoholna pića/kokteli pod mikroskopom.   Irsko svetlo pivo     Šampanjac     Tekila     Belo vino     Češki Pilsner     Margarita     Votka  

comment_2484918

Увек су ми била импресивна та рушења већих објеката. Како се готово у секунди једна толика грађевина претвори у прах.

А ово на другој слици је? Неко чудо које се креће изузетно брзо и само "прогута" ауто?

comment_2485035

Aokigahara (Sea of Trees), lies at the base of Mount Fuji in Japan. The forest, which has a historic association with demons in Japanese mythology, is a popular place for suicides; in 2002, 78 bodies were found, despite numerous signs, in Japanese and English, urging people to reconsider their actions. Due to the wind-blocking density of the trees, and an absence of wildlife, the forest is known for being eerily quiet.

Guglajte naziv i videćete dosta slika šume sa leševima. Najčešće se ljudi vešaju. Veoma jezivo mesto koje većina turista izbegava, verujem. Ja bih iskreno voleo da odem tamo i prošetam, uz kameru.

comment_2485252

Aziju ću morati da posetim kad-tad, pre svega Japan, a voleo bih da odem i na Tibet. Nešto me vuče da odem tamo već godinama. Upoznao sam nedavno devojku sa Tibeta pa mi je pričala kako je tamo, ja sam fasciniran njihovom kulturom, prirodom... Možda iskombinujem nešto u budućnosti. Tu je i Kambodža, pre svega zbog ruševina kmerske civilizacije kojima se divim od detinjstva. U Južnu Koreju planiramo žena i ja takođe, jer je ona delom korejka i mnogo je kul zemlja. :da: Japan nam je ipak prvi na listi, čak smo rekli da bi i živeli tamo kada bi mogli.

Ja sam već zamislio sebe kako kampujem u toj šumi. Uvek su me privlačila takva mesta, napušteni gradovi, kuće, šume. Voleo bih da snimim kao neke filmove-dokumentarce po takvim lokacijama.

A kad smo već kod Japana, guglajte japanese spider crab, ako smete. :haha:

comment_2489816

Složio bih se ipak da za jedan naučni članak ovde ima premalo informacija, premalo konkretnih informacija. Ako neko nađe rad u kome je sve objašnjeno, neka okači. Naišao sam u komentarima na link ka ovome što je kao neko sranje za javnost, ništa konkretno opet. Rad je objavljen u časopisu Cancer Cell, još 2007. :mhihi: Ludom srećom časopis je dostupan i bez akademskog pristupa, i evo ga OVDE :pivopije:

comment_2489908

Са ФБ-а Политикиног Забавника:

Nemački filozof Maks Šeler (1874-1928) je na jednoj svečanoj večeri brzo objasnio suviše ljubopitljivoj dami suštinu metafizike:"Metafizika je, poštovana gospođo, kada se traži crna mačka u mračnoj sobi u kojoj mačke uopšte nema."

:mhihi:

comment_2490249

Zanimljivo mi je kad vidim kako prognoziraju kako će se kontinenti kretati tokom narednih 50 ili 100 miliona godina i na šta će planeta ličiti, a često promašuju i vremensku prognozu za sutra.

Edited by Novaliis