Jump to content

Izbori


Talvi

Izbori 2023.  

35 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

zašto vam smeta što demokrate kritikuju radulovića? da li razumete vi da su stranke u prirodnoj konkurenciji i stalnom sukobljavanju inače nema smisla ni da postoje kao odvojene organizacije, lepo neka se ujedine (to je ionako logički neizbežan proces koji vodi do relativno-dvopartijskog sistema kao stabilnijeg sistema). zadobili ste sektaški odbranaški mentalitet, kao deca ste bukvalno jebote.

  • Upvote 3
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Smeta zato što ne gledamo utakmicu na tvu ili Tojotin Svet Prirode pa da uživamo u prirodnoj konkurenciji između igrača, nego posmatramo kako nam se država raspada xD

 

Niko normalan više nema strpljenja za besmislene priče, smislena kritika na bilo čiji račun je dobrodošla i tako uvek treba da bude, a to što neko ima lični motiv da kritikuje ''konkurente'' jer ''to ti je politika, bajo moj'', mi se samo dodatno gadi.

 

Ne pratim ultra detaljno, nisam pročitao sve objave i čuo sve izjave ali još nisam video da Radulović nekoga kritikuje tako da izgleda da ima lični motiv za kritiku, ili kao neko random spinovanje zato što je njegov red da vrati loptu i sl.. Kad on jednog Vučića može da obrađuje a da uspe da ga ne napada ad hominem, to je vasionski podvig.

 

ete Dead Man Drinking reče isto, samo skraćeno :D

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

nema dimone "više". istorija nema taj momenat gde tebi pukne film i onda se nešto promeni. istorija ima svoje zakone, ona gazi neumitno a nešto što znamo je da je politika utakmica. bila je u vavilonu, u kini u staljinizmu i svuda drugde. neko se gadi, neko se ne gadi, ko je u boljoj poziciji?

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema, ali zato ima u istoriji momenata kad se nešto dogodi po prvi put i čovečanstvo napreduje (ili pak nazaduje, mada nam ne ide tako loše na duge staze).

 

Istorija nema svoje zakone, istorija nije zakon, nego je opis prethodnih događaja, više nalik statistici.

Naravno da je to sa akcentom na razumevanju uzročno-posledičnih odnosa između događaja, naravno da je u spletu sa drugim naukama i disciplinama, i naravno da odatle može mnogo da se nauči, ne treba sporiti značaj istorije, ali možda i najvažnija stvar koju nas istorija uči je da se statistika menja, i da je menjaju upravo ljudi.

 

To što će većina naroda nešto što je idiotski da prihvata možda i za 100 godina jer tako istorija nalaže, meni se jebe, to mene ne sprečava da nešto prepoznam kao debilno, nije mi od značaja da se uklopim u prethodnu statistiku.

 

 

Uostalom i oko tog ''nepolitičkog'' pristupa se i DJB bazira pa mi je ako ništa drugo malo lakše da se ne osećam kao čudak i vanzemaljac što tako gledam na stvari, i to ne samo da nisam jedini, nego su se neki sa takvim stavom i organizovali da pokušaju da urade nešto. Pretty kewl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih rekao da je još veći problem to što ljudi daju vlastima mnogo dug period da bilo šta urade.

Treba uvek biti opozicija, pa čak i kad stranka za koju si glasao pobedi, treba otvoriti četvoro oči, ne verovati nikakvim izjavama, nego stalno pritiskati vlast da počne da radi, ako ne, onda se menjaju.

Mi živimo (odnosno vlast pravi stanje) kao da smo u Švajcarskoj, pa nam je jedina briga da li da minimalac bude viši za jedan, ili dva eura... ima vremena, fazon...

Te će da budu izbori, te neće da budu, pa kampanje od 3 do 6 meseci, pa dok se dogovore za formiranje vlade još dva meseca, Srbija sve to vreme stoji, ili nazaduje.

Pa kad sednu na vlast i kažu "Čekajte bre... 100 dana...", pa posle 100 dana, traže 6 meseci, pa posle 6 meseci kažu: Kasa je prazna.

I narod i dalje čeka.

 

Odgovorna i dobra vlast bi se odmah osetila u državi. Ma posle 2 nedelje. Ali je još veći problem, ako bi ikada došla takva odgovorna vlast u Srbiji, narod, pošto neodgovornima daje po 6-8 gdina da vladaju, odgovornima bi dao 200 godina, što bi opet vlast nateralo da se ponaša neodgovorno.

Edited by Dark_Elf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se Srbije tice, situacija oko toga da li treba menjati vlast je poprilicno jasna. Nema tu sta mnogo da se mozga, niti treba da imas ne znam kakve informacije. Te informacije su svima dostupne. Mi smo dotakli dno, na poslednjem smo mestu u Evropi po skoro svim parametrima, i sta ima tu da se razmisljas da li treba menjati vlast.

 

Evo, primer, ovi su na vlasti 5 godina, pa uporedis prosecnu platu pre 5 godina i sada, ili jos bolje kolika je bila kupovna moc, odnosno potrosacka korpa u odnosu na platu. To je osnovni parametar, sledeci parametar je stopa nezaposlenosti, pa spoljni dug, bilans u medjunarodnoj trgovini, nivo kriminala i korupcije.... to svako moze da vidi ako se samo osvrne oko sebe. Naravno, penzioneri malo teze te stvari uocavaju, i oni predstavljaju glavnu metu propagande koju vlast sprovodi.

 

Ko god se prima na price bice bolje, na dobrom smo putu, strpite se jos malo i sl. taj je kompletni idiot. Vlast treba menjati na svakih godinu dana ako nema osetnijih promena. Ne zivimo hiljadu godina pa da ima vremena. Ajde samo racunaj kolikim genereacijama su sjebani zivoti od devedesetih pa naovamo, a kod nas je svaka vlast imala kredit od 10 godina da radi sta hoce.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Fapril: Sta ti seres? Ja sam izasao na izbore i obavio sam moju duznost kao glasac. Ali tacno me boli kurac za glupavi srpski narod. Meni je brate u zivotu do jaja i nije mi bilo tesko da se iscimam. Krezubi balvani neka jedu govna sada. Ko im jebe mater.

Edited by Маузер
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas su vesti

- Ameri isporučili Južnoj Koreji PVO

- Kina traži da povuku PVO (jer radar može da vidi dobar deo Kine)

- Turci bombarduju Kurde

- Ameri kritikuju turke (koji su im najveći saveznici na bliskom istoku)

- Rusi šalju kinezima S-400

- Severna Koreja počela najveću vojnu vežbu.

 

Ne zna se ko koga jebe.

Sve me više podseća na atmosferu pre prvog svetskog rata, kad je isto bila zamršena politička situacija.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

za razliku od ovih sto godina između kada je bila sasvim jednostavna politička situacija...

 

Pa ja nemam takav (subjektivni) utisak.

Čak i kad su nas bombardovali, čini mi se da je situacija u svetu bila idilična u odnosu na ovu.

Ili kad je bio zalivski rat... tek tada

Pa i kule bliznakinje kad su rušene, te rat u Avganistanu, Iraku... nekako.. .imao si dve strane u sukobu i sporadična sranja u svetu.

Sad se sve velike sile nekako mešaju svugde, saveznici kritikuju saveznike, pa Trampovo neočekivano rokanje Sirijaca, pa ne znamo da li su turci bliži amerima ili rusima, Kina se uzjogunila (a mahom je uvek bila mirna i uzdržana), a Severna Koreja nije šaka pirinča... u smislu... mnogo jaču vojsku imaju i od nekadašnje Srbije, i Sirije, Iraka, Libije...

U zadnjih 50 godina,... ako dobro pamtim ;) muslim da je ovakva atmosfera bila samo u dva navrata... rušenje berlinskog zida.. i postavljanje raketa na Kubi.

 

 

 

* antivirus mućkih provokatora

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

sad kad malo bolje razmislim možda si i u pravu... sećam se vesti koje sam gledao šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih, sve je bilo jasno i prosto, dve strane, dobri i loši i to je to... mi smo uvek bili dobri, i toga se sećam...

 

istorija će i sadašnju situaciju jednog dana predstaviti za neku buduću decu malo uprošćeno... ne sikiraj se, nikad nije prosto... si gledao gejm ov trouns, pa tamo se ne zna ko koga radi, evo ja mislim da je ovo danas daleko čistija situacija, nit imamo zmajeve niti vajtvokere, takoreći nema nepoznatih u jednačini...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

словенија се на време ослободила из незаситих топчидерских канџи.

 

змајчеки - мудар је то народ, увек испред свог времена.

 

на страну то што сам носталгичар за седамдесетим и осамдесетим (неки би рекли југоносталгичар), али ваља се каткад погледати у огледало.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...