Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 6.6k
  • Views 533.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• El Karnisero
    El Karnisero

Знао сам да се ово спрема још кад сам видео да је Леми постовао на Науци пре годину дана.

• Ovaj book koji trenutno čitam je najbolji ikada.   Zove se The Book Of Souls.       hahahahaha, baš sam vas prešao, hehe, ostanite sa mnom imam još opakih forica.       Poyyy

• Od Lovecrafta?

comment_2797702

Ne mogu da verujem, to su pročitali ljudi iz mog razreda koji nisu nikad ništa čitali, upravo jer je zanimljiva :)

Sad će Hefi da dođe da pljujete zajedno :D

Majko moja ako je to zanimljivo. Lik ubija babu i onda kuka celu knjigu. U mojem univerzumu tu nicega zanimljivog nema. :da::haha:

Trenutno citam:

kraljev_bukanir-rejmond_e_fajst_v.jpg

Sto vika Truli da je citao jos u osnovnoj. Meni ce ovo od 7-77 biti interesantnije nego tamo neki sto je munuo neku babu i tu se radnja zavrsava.

comment_2802548

Inace, Murakamijev "Kafka na obali" je dobar ali ne i sjajan roman. Ima odlicnih delova i volim atmosferu koju stvara Murakami, osim toga nista specijalno.

I kafka, tj kavka je cavka, ne vrana.

Uh kako nista spec Zen? Murakami je ubacio sve arhetipove potom arhetipske motive odvajanje majke od dete i tome sl. Ne znam ja sam odusevljena simbolikom u tom njegovom romanu :wub:

cak mi se vise svidja i kompleksniji je od 1q84 :da:

Ništa ne slušajte doktorku, ona je stari jungovac, dosta joj je da vidi arhetipe i kraj.

Nešto kao izbor za album godine.

comment_2802564

U pravu je Zen sto se Cukurua tice...

Citala sam Cukura posle Norveske sume i upropastila sebi uzitak jer su knjige slicne u neku ruku.

Ali Kafka na obali mora je najbogatija knjiga kada su motivi u pitanju od svih njegovih... meni licno...

Sputnik ljubav i igraj, igraj, igraj... nesam citala jos

Meni je neki redosled Norveska suma, Juzno od granice, zapadno od sunca, Kad padne noc, Kafka na obali mora (mada njega mozes i medju prve da procitas, zbog gore navedenog razloga), Cukuru Tazaki i nj... 1q84 kad stignes, sastoji se iz tri knjige, dobra je radnja, puno simbolizma, prehajpovana u odnosu na njegova ostala dela ali dobra i bogata prica.

Dopasce ti se muzicke reference kojima sva njegova dela obiluju.

comment_2802595

Ja sam krenuo od murakamija da citam okorela zemlja cuda i kraj sveta, sestra nije mogla da mi nadje norvesku sumu u biblioteci pa sam krenuo ovo da bistrim i to mi je prva njegova knjiga. Malo mi je konfuzan pocetak bio ali sad imam utisak da se razvija prica i atmosfera, tako da me je za sada uhvatila i drzi me, nadam se da ce tako ostati do kraja, ipak velika je knjiga.

comment_2802638

Мени је најбољи почетак Муракамија Норвешка шума. Некако ми је то просек његових књига. Није ни једна од оних опширних, ни од кратких књига, и надреалних елемената има у неком Муракамијевом просеку, а и генерално ми је по квалитету таман негде на средини.

Мени би рецимо било смор да сам почео од Окореле земље чуда јер му је то најбоље дело. Као са Малуфом, Самарканд ми је била друга његова књига и жао ми је увек мало кад га читам јер знам да та књига сигурно није боља од Самарканда.

Не читати Спутник љубав, једно од већих разочарања, мени је доста досадна и без неке претеране поенте.

• 2 weeks later...
comment_2805438

Agata Kristi - Posle Sahrane i Ukleta kuca. Procitah ih juce. Nisu nesto. U drugoj sam na pocetku znao ko je ubica, a prva je nekako mnogo smandrljana na kraju. Ne bih preporucio.

Edited by HEFEST