Jump to content

Knjiga koju trenutno čitate?


Recommended Posts

"Ubiti pticu rugalicu" recimo.

 

Khm... Veruj mi Ubiti pticu rugalicu je i meni na listi, nje nisam stigla da procitam :haha:

 

Bezvremenski klasik, apsolutna preporuka.

Posebno preporučujem crnogorsko izdanje (zelena knjiga, ima skoro svuda da se kupi), gdje je prevod (koji je jako bitna stvar zbog jezika romana) prosto maestralan. Jedna od najljepših knjiga koje ćete pročitati u životu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Descender, prvi sledeći roman koji ću početi će biti "Ubiti pticu rugalicu", ali s obzirom da sam povezao dosta obimnih knjiga u zadnje vreme, malo ću se baciti na priče, počeću Borhesa - Alef, sećam se Kuruzove preporuke za Dina Bukatija, mislim da si mi ti preporučio od Kinga "Godišnja doba", pa javljam utiske :)

 

Elem da li koristite sajt goodreads, meni se baš sviđa, dosta je koristan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije. Sofijin svet je knjiga o istoriji filozofije ali ispricana na takav nacin da mogu da je citaju i razumeju od 7do 77, pri cemu em naucis nesto, em imas radnju (radi se o devojcici koja dobija pisma od nekog nepoznatog coveka), pri cemu u toj prepisci on nju uci filozofiju na praktican nacin sveden na svakodnevne stvari a u medjuvremenu polako se otkriva ko je taj covek.

Zato mi je knjiga draga i citam je na svakih par godina.

 

Za pocetak od tog autora pocni sa devojkom sa pomorandzama, ne znam osobu koja se nije odusevila knjigom. Ako ti legne stil pisanja uzmi Sofijin svet, jer knjiga ima 150strana, cita se za dan/dva.

Edited by Face Of Melinda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мени је сајам битнији за стрипове, баш свашта може да се нађе по мањим ценама. Што се књига тиче, половне се нађу по истим ценама и на улици, а издавачи и нису баш нешто претерано дарежљиви са попустима. Рецимо за Геопоетику ти је свеједно, да л' ћеш да узмеш на сајму или у Кући за читање, Лагуна скоро да не даје попуст. Ја сам једино ухватио добар попуст на Паидеино издање Камијевих сабраних дела, по тому 700-800 динара.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...