Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

65 members have voted

1. 1. Najbolja stvar sa The New Order?

• Eerie Inhabitants
    • The New Order
    • Trial By Fire
    • Into The Pit
    • Hypnosis
    • Disciples Of The Watch
    • The Preacher
    • Nobody's Fault
    • A Day Of Reckoning
    • Musical Death (A Dirge)

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Replies 4.3k
  • Views 325.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• perzekjušn menijak
    perzekjušn menijak

Slažem se ali se mora reći da je i tvoj post standardno generički.

• Сале
    Сале

Омануо си тему. Страница ХУМОР се налази ван ових музичких секција.

• SkullKrusheR
    SkullKrusheR

Pa ne znam da li neko stvarno odrasta na Voidu, ja kad god vidim klince na svirkama imaju Sodom majice, Kreator peceve i ostalo..

Neki dan poslusah Void taj inace, ista prica, u galvi mi sve vreme zasto samo ne bih pustio Annihilator haha

4 hours ago, Angelystor said:

A stvarno, gde je Overkill na spisku. Kakav crni Exhibit A...

Ne volim bend jbg..

a Exhibit A je albumčina samo takva, u njihova top tri izdanja.. jeste dugačak i treba se nakaniti da ga pustiš, al kad krene da šiba nema stajanja, neverovatno intenzivan album sa ubitačnim rifčinama, Gari je odlepio na njemu.. evo sad najavljuje opet neko ludilo, sad dal mu verovati..

1 minute ago, Kumodraski Vo said:

Pa ne znam da li neko stvarno odrasta na Voidu, ja kad god vidim klince na svirkama imaju Sodom majice, Kreator peceve i ostalo..

sedi sad i razmisli pa odgovori sebi zasto je to tako haha

3 minutes ago, azal said:

da, ali jbg, nije to ni njihova odluka.

jedino su metallica i tool na nivou gde sami odlucuju koga vode. to je usput metallici i toolu jedini pozitivan doprinos u poslednjih 20 god

Ne pratim Tool, ali Metalika, ne znam koliko je validan primer, vodaju se Pantera i Gojira, između ostalih...

4 minutes ago, kuruz said:

stare bendove treba gledati dok su živi i mrdaju,

Saglasan, ali ja Testament ignorišem lajv do daljnjeg dok nisam čuo od nekoga da su konačno odlučili da srede zvuk.

1 minute ago, azal said:

sedi sad i razmisli pa odgovori sebi zasto je to tako haha

Zato sto su ti bendovi sa razlogom i dalje popularni (jer su dobri), a ne zato sto ovi novi Vodi jadni u doba interneta nemaju prostora da se probiju (svirajuci losije verzije tih starih dobrih bendova)..

3 minutes ago, HUMAN said:

Ne volim bend jbg..

a Exhibit A je albumčina samo takva, u njihova top tri izdanja.. jeste dugačak i treba se nakaniti da ga pustiš, al kad krene da šiba nema stajanja, neverovatno intenzivan album sa ubitačnim rifčinama, Gari je odlepio na njemu.. evo sad najavljuje opet neko ludilo, sad dal mu verovati..

Ima dobrih riffova i Exhibit A i Exhibit B, i ceo taj naughties/teenies Exodus ima riffova sjajnih, ali bukvalno su i pesme predugačke, a tek albumi. 70+ minuta (i to bez bonus pesama) thrash album tog stila nema smisla.

Kad već pominjemo bogove, sinoć baš izvrteh jedan album posle dugoo dugoo vremena.. mnogo mi je legao a smatra se jednom od najvećih izdaja u povjesti metalahaha

4 minutes ago, Angelystor said:

Ne pratim Tool, ali Metalika, ne znam koliko je validan primer, vodaju se Pantera i Gojira, između ostalih...

pre desetak godina, Metallica se bas trudila da pokaze nove bendove svojoj walmart metal publici, vodili Meshuggu, Mastodon, Gojiru, Kvelertak, itd

Tool so vodili Meshuggu, Fantomas, King Crimson, na prosloj turneji su vodili Elder

6 minutes ago, Kumodraski Vo said:

Zato sto su ti bendovi sa razlogom i dalje popularni (jer su dobri), a ne zato sto ovi novi Vodi jadni u doba interneta nemaju prostora da se probiju (svirajuci losije verzije tih starih dobrih bendova)..

znaci imaju mesta da se probiju? haha

Void je potpisan za Shadow King Records iz Ohaja. mozda ce za 10 godina potpisati za Century Media i krenuti na neku Municipal Waste reunion turneju da se probiju malo haha

Just now, azal said:

Void je potpisan za Shadow King Records iz Ohaja. mozda ce za 10 godina potpisati za Century Media i krenuti na neku Municipal Waste reunion turneju da se probiju malo haha

A ti si ubedjen da im je muzika toliko dobra da zasluzuju glavne bine na festivalima?

3 minutes ago, Chicken Little 420 said:

nije, ali blizu si.. hahaha

ps. nije ni Re

4 minutes ago, Kumodraski Vo said:

A ti si ubedjen da im je muzika toliko dobra da zasluzuju glavne bine na festivalima?

mladi su, atraktivni su, puni su energije, koliko sam video po klipovima do jaja zvuce uzivo, imidz im je 10/10, album taj im je bolji i zanimljiviji od svakog Annihilator i Testament albuma u poslednjih 30 godina.

zar ne bi bilo gotivnije da gledas tako nesto umesto debelog zetro kako toxic waltzuje po hiljaditi put?

ovo sto sam napisao u prvoj recenici je nacin na koji su se metallica/testament/megadeth probili. jer su bili mladi, ludi, atraktivni, kreativni, i zbog toga su dobili priliku da sviraju sa vecim bendovima i na vecim festivalima da bi ih videlo vise ljudi

10 minutes ago, HUMAN said:

nije, ali blizu si.. hahaha

ps. nije ni Re

jel Demonic? ali imam osecaj da je to album koji bi ti gotivio

Pa pravo da ti kazem pre bi ih gledao kako sviraju Annihilator pesme nego neke svoje radove, kad vec ne mogu da putujem kroz vreme i gledam ove u svom prime-u. Podrzavam ja sve to, uzeo bih i cd, ali ne mogu da hvalim nesto sto mi nije za hvalospeve..

ma jok, ok je taj album al je totalno nebitan

a i nisam rekao da ja taj album ne volim pa ga sad otkrio

2 minutes ago, Kumodraski Vo said:

Pa pravo da ti kazem pre bi ih gledao kako sviraju Annihilator pesme nego neke svoje radove, kad vec ne mogu da putujem kroz vreme i gledam ove u svom prime-u. Podrzavam ja sve to, uzeo bih i cd, ali ne mogu da hvalim nesto sto mi nije za hvalospeve..

ok, ali iskreno, da li su album pustio vise od dva puta usput dok si blejao po netu ili nesto drugo radio? jer si sigurno alice in hell pustio milion puta u dobu bez internet sa potpunim fokusom. ne kazem da je na nivou AiH naravno, ali meni je trebalo bar 20 slusanja da mi klikne.

meni je recimo ova pesma na istom nivou neke najbolje Chastain/Metal Church balade iz 80ih. pevac potpuno izgrmeo. da je izasla pesma tad, pustao bih suze uz nju

Naravno da nisam, dosta mi je jedno slusanje kad vidim da nema sta tu da se slusa vise puta. Ja sam poceo da slusam metal kad sam dobio internet, pre toga nisam ni imao sta drugo da cujem sem narodnjaka i ex yu roka..

Msm ok je bend i simpatican im je stil, ali nista vise od toga..

1 hour ago, azal said:

ovo poslednje samo za Larsa vazi, svi ostali idalje dobro sviraju haha

dokaz više u prilog tome što pričam, pošto on i dalje puni sve stadione na svetu, neke i po 2-3 puta u 5-6 dana

Što se thrash bendova tiče (a i DM), iz mog iskustva a svakako nisam zagriženi thrash fan, ovi stariji legendarni bendovi uglavnom uživo jedu za doručak ove mlađe, prosto se vidi tu kilometraža, profesionalizam i viši nivo priče. Albumski je suprotno. većina ovih legacy imena nije ni za kurac, pustim jednom ili češće nijednom, uživo uglavnom svi peglaju best of setliste, iskuliraš na novim dosadnim stvarima.

Dobar noviji thrash je npr Warbringer, mada i oni sviraju već 20 godina. Šta reći o pravcu kad se novijim smatra sve nastalo u ovom veku.

45 minutes ago, Kumodraski Vo said:

Naravno da nisam, dosta mi je jedno slusanje kad vidim da nema sta tu da se slusa vise puta. Ja sam poceo da slusam metal kad sam dobio internet, pre toga nisam ni imao sta drugo da cujem sem narodnjaka i ex yu roka..

Vidi se da si razmažen. Samo naručivanje muzike pod sankcijama.

Void album bomba.

Vi ste stvarno ozbiljni da su Void i ovaj drugi bend bolji od nekog od ove matore ekipe, čak i u ovoj njihovoj terminalnoj fazi? Ovo jeste simpatično, oni solidno barataju instrumentima, ali pesme nisu naprosto toliko dobre ni pamtljive da bi napravili iskorak koji im treba. Vokali za početak nisu dovoljno upečatljivi. Da zamislimo da ih smestimo u Zappa barku, da svi mogu da sviraju na opremi sličnog kvaliteta, da matorci sviraju samo poslednje albume, opet bi gerijatrija bila bolja xD Zbog toga je metal scena i takva kakva je u 21. veku.

Kad smo kod Testamenta, složili smo se u petak na Terrorizer svirci dok smo kleli tonca da bi tamo sa onako prepanjenom opremom tonac Testamenta napravio samo takav zvučni masakr xD

5 minutes ago, Bernard Panasonik said:

Zbog toga je metal scena i takva kakva je u 21. veku.

Pa ovo si veoma dobro rekao, samo u veoma pogresnom znacenju.
Nama je bas takva scena u 21. veku jer se ljudi preterano loze na isprane tezgarose koji zive od stare slave i velika vecina njih nije sposobna vise da napise i barem 3 dobre pesme, a kamoli ceo album. Izdaju se albumi da se ispune kvote izdavacke kuce, a naravno da se ne mogu izdavati dobra izdanja jer vecina tih ljudi ni ne slusa vise takvu muziku vec rade to samo da se pare vrte. Naravno, cast izuzetcima.
Veliki deo problema je i to odbacivanje novijih bendova jer kod mnogih sve sto je novo to je sranje i nema kvalitet. Sto ce biti poprilican problem tipa za 10-20-30 godina kada vecina bendova iz osamdesetih-devedesetih prestanu da sviraju jer su ili previse matori ili su pomrli.