Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 1k
  • Views 85k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kad Tagtgren i Flynn zaurlaju, ja bih odma' razbio nesto    Serem se ja na te vase gay power bezmudne pistavce   

• Bata Trokrilni
    Bata Trokrilni

Ne ocenjujemo ovde fizički izgled, već pevanje.   Uzgred, mislim da se još nisam izjasnio po pitanju svojih omiljenih metal pevača, onih koji nezavisno od stila i tehničkih kvaliteta plene svojom un

• Bata Trokrilni
    Bata Trokrilni

Sve više uviđam besmisao ove teme, jer ljudi obično navode vokale svojih omiljenih bendova kao najbolje, umesto da zanemare ko je iz kog benda i posmatraju isključivo pevačke kvalitete. Za šta, opet,

comment_2114728

Брус Дикинсон, Миднајт, Боби Блиц.

ЕДИТ: заборавих да додам великог Михаела Кискеа.

Uz takav izbor mora da se uglavi i Michael Flexig obavezno. :rockdevil:

• 2 weeks later...
comment_2124676

J.D. Kimball

Sramota da ga niko nije pomenuo.

Po meni bend je dobar, ali vokal ne zasluzuje da se pominje nedju boljima u zanru iako je poseban na svoj nacin.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
comment_2176058

Ima jedan sajt koji se bavi pevacima ne vezano od muzike koju prave, i ima lista tehnicki najboljih rock vokalac (ubrajaju se i metal vokali u njih) i onda evo kad bih izdvojio samo metal pevace, kako bi to izgledalo:

1. Geoff Tate

2. Michael Kiske

3. Rob Halford

4. Roy Khan

5. Daniel Gildenlow

6. Mark Boals

7. Tobias Sammet

8. Matt Barlow

9. Bruce Dickinson

10. Ronnie James Dio

11. Eric Adams

12. Russell Allen

13. Hansi Kursch

14. James LaBrie

Naravno, na listi su i Chris Cornell i Mike Patton, ali njih nisam racunao kao metal.

comment_2176107

Sa ove liste, Boals, Barlow, Dio, Adams, Allen i Kursch mogu da nose Kiskea u zubima, po većini parametara. I ne samo oni, no i niz heavy metal vokala kojih nema na ovoj listi - Oliver Hartmann, Jorn Lande, Jeff Scott Soto, Michael Vescera, Johnny Gioelli, S.L. Coe, Jon Oliva, Ralf Scheepers, Coburn Pharr, Phil Anselmo, Valeri Kipelov, Artur Berkut, John West, Sebastian Bach, David Wayne i Midnight (dok su bili živi)... I naš Nikola Janković - Šopka ga šije.

comment_2176108

Šije ga i Gildenlow,nego vjerovatno nijesi upoznat sa njegovim radom. 

Uz R.Khan-a i W.Dane-a vjerovatno pjevac sa najvise emocija u glasu i pritom nevjerovatan dijapazon. On se oglasio na forumu benda (Pain of Salvation) i rekao da moze da pjeva visocije od Halforda,a nize od Peter Steel-a. Mada,ja bih licno stavio Davon Graves-a (P.Waltz,Deadsoul Tribe) medju prve 3. 

comment_2176122

Šije ga i Gildenlow,nego vjerovatno nijesi upoznat sa njegovim radom. 

Uz R.Khan-a i W.Dane-a vjerovatno pjevac sa najvise emocija u glasu i pritom nevjerovatan dijapazon. On se oglasio na forumu benda (Pain of Salvation) i rekao da moze da pjeva visocije od Halforda,a nize od Peter Steel-a. Mada,ja bih licno stavio Davon Graves-a (P.Waltz,Deadsoul Tribe) medju prve 3. 

Jesam upoznat, ali nisam hteo da zalazim u taj pravac. Onda bih verovatno došao do još nekih, manje poznatih vokala.

Ne bi trebalo da zaboravimo i nekoliko pevačica, koje su takođe ispred Kiskea i još mnogih muških vokala: Leather Leone, Ann Boleyn, Barbara Malteze i Doro Pesch u prvom redu.

comment_2176136

Sa ove liste, Boals, Barlow, Dio, Adams, Allen i Kursch mogu da nose Kiskea u zubima, po većini parametara. I ne samo oni, no i niz heavy metal vokala kojih nema na ovoj listi - Oliver Hartmann, Jorn Lande, Jeff Scott Soto, Michael Vescera, Johnny Gioelli, S.L. Coe, Jon Oliva, Ralf Scheepers, Coburn Pharr, Phil Anselmo, Valeri Kipelov, Artur Berkut, John West, Sebastian Bach, David Wayne i Midnight (dok su bili živi)... I naš Nikola Janković - Šopka ga šije.

Od svih ovih koje si naveo samo mi je Midnight bolji od Kisketa, i to cisto gledajuci same vokalne mogucnosti a ne koliko mi se svidjaju bendovi ili pesme ovih vokala.