yumetal.net forum: Bendovi Koje Ste Otkrili - yumetal.net forum

Jump to content

• (48 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »

Bendovi Koje Ste Otkrili iliti Preporuke

#21 User is offline   gavrosaurus Icon

• Lord of Metal
  • Group: Članovi

Post icon  Posted 03 oktobar 2007 - 10:16

Verdunkeln

Једноставно морам да отворим тему о овој групи јер је ово black metal који је оставио најјачи утисак на мене у последњих 6 месеци ако не и више.

Елем, бенд Verdunkeln ("Verdunkeln" is German for "to darken") је из Немачке (која има сјајну серију добрих black metal бендова у последње време, то смо већ апсолвирали) сачињавају га 2 лика и музику бих описао као atmospheric-gothic-cathedral-black metal, чудне динамике, дугих пасажа и увода, на албуму се налази 6 песама и траје 63 минута.
Најпре ме подсећа на Burzum из "Filosofem" ере али је то само поређење а било шта што се пореди са "Filosofem" по мени треба узети у обзир;
Не, ово је бенд који има сопствени карактер, израз и атмосферу.

Verdunkeln - "Einblick In Den Qualenfall", 2007.

This post has been edited by Natasha!: 27 oktobar 2007 - 09:43

0

#22 User is offline   DarkFlesh Icon

• Apprentice

Post icon  Posted 15 oktobar 2007 - 12:30

Mörker

Hails,

We have set "Höstmakter" as the title of our second full-lenght album, and we have also uploaded one song from the album called I Flodens Forsande Brus on our Myspace.

If you want to keep yourself updated on what's happening in the Mörker camp right now (that's alot), keep checking our forum every now and then.

Homepage
Myspace
Forum

/Mörker

This post has been edited by Natasha!: 27 oktobar 2007 - 10:37

0

#23 User is offline   dr Casual Icon

• Lord of Metal

Post icon  Posted 20 oktobar 2007 - 11:00

Vesania

Пошто по трећи пут отварам тему, само ћу ставити line - up, па кога занима нек оде на Архиве да разгледа. Један од најбољих пољских бендова, што довољно говори о квалитету. У бенду су:

Tomasz 'Orion' Wroblewski (AnubiSS) - Guitars, Vocals (Behemoth (Pol), Neolithic)
Heinrich - Bass (Rootwater, Masachist)
Darek 'Daray' Brzozowski - Drums (Neolithic, ex-Pyorrhoea, Vader, ex-Sunwheel, Masachist)
Siegmar - Keyboards (Hesperos)

Session:
Valeo - Guitar (Sammath Naur, Mortis Dei)

God the Lux ми се више свиђа од Firefrost Arcanum - a, a нови управо скидам па ћу да видим какав је.

Апсолутна препорука.

This post has been edited by Natasha!: 27 oktobar 2007 - 09:48

take 'em all
0

#24 User is offline   Natasha! Icon

• Priest of Metal
  • Group: Moderatori

Post icon  Posted 27 oktobar 2007 - 09:32

klik
"An observer of the stars."

Kraj jezeraaaaaaa uplakanaaaaaaa veverica suva ostalaaaaaaaa ijaooo :'(

#25 User is offline   Vlladimir Icon

• Master of Metal

Posted 13 novembar 2007 - 02:26

Paysage d'HIver-francuski one man projekat.
POmalo podseca na ranije radove Vargovog Burzuma.
Hladno i oporo...icon_smile.gif

Paysage d'HIver-Paysage d'HIver (2000) - u pitanju je demo sa tri pesme,ali mislim da ce se dopasti svima onima koji vole hladniji i mracniji i naravno siroviji zvuk. U nekim delovima pesama, cuju se cak i violine. Vokal je ubitacan, bolan...mislim,ocigledno da se lik bas uneo u pesme.

vise infoa na: http://www.metal-arc...nd.php?id=13417

Jos jedan kul black metal bend koji bih pomenuo je ''Breath Of Sorrows'', izdali ekstra album 2005 (posle dva demo snimka), pod imenom ''Through Darkness To Battle I Ride'', a onda je usledeo i ''Carved Emotions'', iste godine. Ipak, obratite paznju na ovo prvo izdanje.Totalna histerija. totalna mrak atmosfera.
Bend je iz Amerike.

za info, idite na: http://www.metal-arc...nd.php?id=20817

Evo, i ovaj bend, iz švajcarske koji je takodje zanimljiv,a mislim da su vec mnogi culi za njega. ipak,nije s goreg pomenuti: Darkspace!
Nabavite istoimeni prvenac iz 2003.necete se pokajati.Provereno.

Info: http://www.metal-arc...nd.php?id=13746
0

#26 User is offline   Grobodan Icon

• Lord of Metal

Posted 13 novembar 2007 - 10:33

Hahahahha, pazi ovo, spojene teme koje su imale malo postova icon_smile.gif
Vesania, Inquisition, Usurper... na jednoj temi icon_smile.gif icon_smile.gif
Razdvajajte ovo, ne brukajte se icon_smile.gif icon_smile.gif
Tuga icon_smile.gif
Metal Sound - Srpski metal webzine

Last.fm
0

#27 User is offline   Natasha! Icon

• Priest of Metal
  • Group: Moderatori

Post icon  Posted 13 novembar 2007 - 01:14

teme su toliko bile "posećene" da mi bilo žao da brišem. ako neko oće nek otvori temu ponovo i kraj. ali ako tema bude imala 2 posta 6 meseci onda tu nešto nije u redu. icon_confused.gif
"An observer of the stars."

Kraj jezeraaaaaaa uplakanaaaaaaa veverica suva ostalaaaaaaaa ijaooo :'(

#28 User is offline   enclave Icon

• Lord of Metal

Posted 02 decembar 2007 - 06:04

Aj ovako posto znam da bi bilo extremno glupo da na bilo kojoj drugoj temi napisem ovo napisacu ovde....

Black metal ne slusam. Jednostavno sam smatrao da nisam dostigao taj nivo jer necu da slusam nesto ako jebeno ne razumem... Ne samo sto se tice muzike vec i textova... Jedino se Dimmu Borgir nasao na mojoj ''black metal listi" i zaista njih slusam 3 godine i nisam hteo da ulazim ni u kakav da kazem dublji blek metal. Cuo Puritania-u, klanjam joj se i dan danas i odlepio sam za Dimmu-om. Pocev od Stormblasta pa zavrsio do kraja i odusevljen sam...
Bendovi tipa Mayhem(cak sam ih jednom gledao uzivo u Londonu), Marduk, Gorgoroth, Burzum, Dark Funeral, Bathory, Darkthrone, Immortal, Rotting Christ a NAROCITO EMPEROR su me uvek nekako privlacili na veoma cudan nacin koji je za mene ne objasnjiv.
Tematika sam skontao i iz prica i iz citanja textova a i iz nekih intervjua da je Satanizam. Nisam Satanista a i neverujem u Lucifera tako da mi njihovi textovi i nece nesto promeniti jer je moj stav po pitanju svega toga veoma jasan i slobodno mogu da kazem cvrst.
Posle odslusanog "Reinkaos" od Dissection-a potpuno sam upao da kazem u taj neki trip daj da procitam a sta je ovo a sta je ono i drzalo me do pre 2 dana. icon_smile.gif a pocelo je u septembru. icon_smile.gif
Te neke satanisticke textove cu uvek shvatiti na svoj nacin.
Poenta svega ovoga je da mi preporucite neke blek metal bendove. Sve ovo pisem iz razloga jer vecina Vas ima da mi da svoje omiljene albume. OK nije mi tesko preslusacu ali nemoj da mi dajete neke jebene krljacine gde nista ne mogu da razumem i gde sam prinudjen da iskljucim posle 15 sekundi kao sto mi se desilo sa Mardukom ili Mayhemom vise se ni ja ne secam. Kad krene da mi vristi na pocetku a ono se ni bubanj nije ubacio dodje mi da razlupam plejer icon_smile.gif
Cemu sve ovo? Pre neke 2,3 nedelje bio sam na Behemoth koncertu...Ona odeca sve ono..jbt nemoze da te neprivuce...na koncert sam isao jer sam jednostavno zeleo da odem da vidim taj bend iako ih ne slusam. Imao sam zelju da vidim. pre cu dati pare za koncert nego za neko sranje...
Elem nadam se da iz cele ove moje price mozete da zakljucite sta meni treba (ako uopste hocete da mi predlozite nesto).
Molim Vas da i ako mi predlozite neki bend ili album da mi obrazlozite zasto mi ga proporucujete, voleo bih da znam.
Znaci za pocetak mi treba nesto melodicnije a i da ima hmm..ne znam kako da se izrazim sad, ma ajde da kazem onaj jebacki i zabadacki deo... icon_smile.gif Znaci zabadacina . Ne ocekujem zabod sigurno kao u Laid to Raist od Lamb of God-a ali zabod bate..icon_smile.gif
Ajde unapred Vi hvala!
pivopije.gif

This post has been edited by enclave: 02 decembar 2007 - 06:07

...I kada bi oci zavezali moje, pozno bih te medj' hiljadu zena, jer ni jedna zena na tebe ne lici, sunce moje...
0

#29 User is offline   oʞɾoƃ Icon

• Lord of Metal

Posted 02 decembar 2007 - 10:39

To što ti tražiš ti je maltene opis prva dva Dissection albuma, a naročito "Storm Of The Light's Bane". Takođe skini i 1349 - "Hellfire". To su ti neka dva instant favorita icon_wink.gif Najbitnije od svega jeste da su pošteno producirani.

This post has been edited by gojko88: 02 decembar 2007 - 10:39

0

#30 User is offline   enclave Icon

• Lord of Metal

Posted 02 decembar 2007 - 07:55

Joj kume taj 1349 samo kad ih vidim muka me uvati ali ajde preslusacu....Fala.
pivopije.gif
...I kada bi oci zavezali moje, pozno bih te medj' hiljadu zena, jer ni jedna zena na tebe ne lici, sunce moje...
0

#31 User is offline   Josif Visarionovič Icon

• Lord of Metal

Posted 02 decembar 2007 - 08:05

Tu Frost razbija bubnjeve,meni se povracalo od prvog slusanja sad ih rado slusam
0

#32 User is offline   oʞɾoƃ Icon

• Lord of Metal

Posted 02 decembar 2007 - 10:02

Muzika je neverovatno melodična i smislena u odnosu na BPM kojim Frost svira bubnjeve icon_smile.gif
0

#33 User is offline   enclave Icon

• Lord of Metal

Posted 03 decembar 2007 - 03:07

Nije mi jasno gde su ljudi sad da ponude blek metal bendove...Samo gojko preporuci zar je moguce da niko nezna da preporuci nesto...
0

#34 User is offline   Out Of Time Icon

• Lord of Metal

Posted 05 decembar 2007 - 05:13

Cobalt - Eater Of Birds (2007) > myspace
Malsain - The Disease (2007) > myspace

al sam ih otkrio...
"Hvala Kurcu, Tvorcu Naroda!"
0

#35 User is offline   cotoha Icon

• Master of Metal

Posted 18 decembar 2007 - 02:03

heheeheheh. kakav si ti jebeni kinder.

probaj sa aeternus, denial of god, ROTTING CHRIST, shining, Gehenna, forest.. Dosta ti je za pocetak.
0

#36 User is offline   jelchica Icon

• Apprentice

Posted 06 januar 2008 - 09:35

Ima jedan ruski bend, Gothic Sky, album "Believe in death... Now Forever", i svidja mi se! Imala sam samo kasetu a sada ni nju, skrcana je... Ali preslushajte, naletite li... Melodichno, plus povremeno meki zenski vokal... Me likes it icon_smile.gif))
Ili mozda (opet Rusi) Crypthowl, "Tragedies Beheld by the Cemetery", 2 choveka rade sve, dopalo mi se i dajem desnu ruku da su ovi ljudi odrasli na CoF-u, zato su mi se valjda i dopali.
Zasad toliko od mene. icon_smile.gif
pivopije.gif

This post has been edited by jelchica: 06 januar 2008 - 09:39

0

#37 User is online   WIZARD OF GORE Icon

• Lord of Metal

Posted 16 januar 2008 - 02:51

QUOTE (jelchica @ 6. 1. 2008, 09:35) <{POST_SNAPBACK}>
Zasad toliko od mene. icon_smile.gif

vala i previse...nemo' se javljas dok ne otkrijes neke bolje bendove icon_da.gif
Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje.....
G = 6.67x10-8 cm-3gm-1sec-2
<3
0

#38 User is offline   oʞɾoƃ Icon

• Lord of Metal

Posted 25 januar 2008 - 06:03

/signed

Zašto bi iko slušao bend koji je odrastao na COF-u, kao da nam i taj jedan COF nije previše icon_smile.gif
0

#39 User is offline   Josif Visarionovič Icon

• Lord of Metal

Posted 25 januar 2008 - 08:13

Ceremonial Castings

http://en.wikipedia....monial_Castings

This post has been edited by Steven Seagal: 25 januar 2008 - 08:14

0

#40 User is offline   Josif Visarionovič Icon

• Lord of Metal

Posted 02 mart 2008 - 02:57

QUOTE (jelchica @ 6. 1. 2008, 09:35) <{POST_SNAPBACK}>
Ima jedan ruski bend, Gothic Sky, album "Believe in death... Now Forever", i svidja mi se! Imala sam samo kasetu a sada ni nju, skrcana je... Ali preslushajte, naletite li... Melodichno, plus povremeno meki zenski vokal... Me likes it icon_smile.gif))

Hm.da.Gothic Sky je meni do jaja,ako bas volis Ruse preslusaj Devil-May-Care.Blasfemicni symphonic,utripovane pesme jako

Ajd da ne rokam duple postove da preporucim jos ponesto

Axamenta,symphonic black sa gomilom uticaja,pa cak i jazz,jedan od najoriginalnijih bendova koje sam cuo

Devilish Impressions,Avant-Garde Black/Death Metal

0

• (48 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »

Fast Reply