Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/03/22 in Posts

 1. Lep ulov na berzi danas
  9 points
 2. ~116 sati od čega max 24 spavanja ~7596 km letenja ~244 km autobusa ~202 km voza ~80 nautičkih milja broda ~60 km vožnje Malo se i hodalo Dosta se đuskalo 0 normalne face
  6 points
 3. Koliki god cinizam da mi je nabio novi album (i dalje mi je isti utisak kao i ranije), live iskustvo je jedna potpuno druga stvar, i jak je i veliki Porcupine Tree, to je jasno posle sinoć. Pre svega, šokantno mi je u kolikom su prostoru svirali. Ista sala gde je skoro Pearl Jam jebeni svirao, doduše oni su rasprodali istu, ali je i za PT bio pun parter, prvi prsten tribina i dosta drugog prstena. Ne znam, sulud mi je kontrast da sam ih pre 12 godina gedao u klubu od cca 1000 ljudi a onda ovo. Nove pesme me nisu ni live nešto kupile. "Harridan" je recimo tu najkvalitetnija stvar koju bih očekivao da će držati za budućnost (a posle sinoć mi je stvarno suluda pomisao da ovo bude zadnja turneja, iliti "closure"), ovo ostalo tjah, apsolutno nikakav staying power. Mimo toga, dosta bombonica u listi, konačno "Anesthetize" ceo, Collapse, Last Chance, Hearse (najbolja sa Incidenta ubedljivo), i moj lični momenat večeri "Buying New Soul", lagano top10 PT pesama, spucale me emocija i nostalgije na istu kao nikad. Bend na visokom nivou, kakve god da je muzičare sa sobom SW vodao prethodnih 10 godina, neverovatno je koliko jedan Gavin Harrison znači za kolektiv, apsolutna zver i dalje. Odvlači pažnju od video ekrana jednostavno Nova momčad su sasvim uredni, gitarista mislim da ne može više da liči na John Wesleya, bar iz publike sa neke srednje daljine, a iskreno rekao bih da je bolji na backing vokalima. Basista sa druge strane liči kao da privremeni basista za Leprous na severnoameričkoj turneji, taj neki random prog vibe. Barbieri dosta visok u miksu rekao bih, bar nešto ne bih rekao pre toliko upfront da je bio na prošlom koncertu. Wilson i dalje u svom elementu, awkward banter na nivou (ne kenja o popu i dalje, ali nije mogao da ne baca par opštih mišljenja), vokali ga fino služe, doduše čini mi se da se na određenim mestima kanda više napreže nego ranije, ali ništa strašno. Koncert inače sniman, da li kao solo gig ili kombo sa drugim ne znam, ali eto biće lepo i to da se ima kao "suvenir". Lista je valjda i zbog snimanja bila sa svim pesmama sa turneje (do sad su rotirali Sentimental i Hearse), tako da nas to fino usralo. Fingers crossed da Steva neće nekim novim mudrim solo planovima da opet saseče PT vozove, stvarno bi bilo besmisleno posle prisustvovanog.
  6 points
 4. nista, moram da dovedem neko opskurno sranje da testiramo. da vidimo da li ce doci 300 rusa na behold...the arctopus. samo da pivo ne poskupi zbog njih.
  6 points
 5. + Dordeduh novi koji sam uzeo na koncertu pre par nedelja
  5 points
 6. Kao što sam rekao i uživo, pesma sabija instrumentalno, al ja ovakve vokale ne mogu nikako. Mislim, čovek peva peva pa ras tura realno al mrzim ovaj melodramatični over the top mošnice uhvaćene u mišolovku fazon, baš napregnuto, pojede celu pesmu maltene i sve baca u drugi plan. Ne znam da li je u planu nešto sa drugačijim tipom vokala. Al svakako zvuči svetski, nema šta.
  5 points
 7. Kvalitetan šuk Viole Čaletu
  5 points
 8. Ti si takođe prestao dolaziti, što je sjajno.
  5 points
 9. Verovatno nigde, ali znam da imate onog lika koji je uradio logo/art za Necrowretch, pa možda on ima neke underground kanale... Back on-topic:
  4 points
 10. ubacite Of Fire na kraj
  4 points
 11. Kao da imaš 12 ili eventualno 14 godina...
  4 points
 12. Hajp opravdan. Overio obe večeri u Utrechtu, nažalost bez razlika u setlistama, ali zato se ispostavilo drugo veče još bolje nego prvo (bolji zvuk, sala, Mika još duže standup govore imao). Prvo veče oduvan, drugo veče patosiran. Sem BA pre par godina nikad gledao Opeth, tako da mi je ovo bilo neko pravo krštenje sa njima. Hajlajti, očigledno jebga, "The Moor" i "BRM". Perfektni "melodic baroque death metal with progressive and black metal influences" (citiram Mikino predstavljanje BRM), a kad smo kod dma, čoveka sjajno služi growl ovih dana. Rekao bih da bolje zvuči sad nego za 20ogodišnjicu. Čak je i na Orchardu odgrowlovao delić. Nove pesme mi nisu bile "strašne", pogotovo "Eternal Rains" mi bila lepa za čuti obe večeri. Waltteri se uklopio u bend kao da je tu već 15 godina, neverovatan talenat. Voivod sa druge strane solidan obe večeri, ali njihov nastup, pogotovo dan za danom, imao utisak tezgice. Ništa loše za performans doduše, to je to što se očekuje, nove pesme zvuče super live, maltene se uklopile kao da su stari materijal. Uvek mi je žao malo što ih gledam kao predgrupu, ali realno nema jači kvalitet za predgrupu od ovoga.
  4 points
 13. iz groba na poster.
  4 points
 14. Od ovih usranih sprdnji bolji humor je, tipa, sere lik kroz prozor voza i dolazi kondukter i kaze aj ti celavi sa cigarom ulazi unutra... SRETA BOG, REALNO...
  4 points
 15. Srećno svima 15 godina od jednog od najboljih koncerata ikada.
  4 points
 16. 4 points
 17. Hvala Darko, hvala Dusane 😄 Manje vise ista ekipa, ja, Bane, Uros, Jeki. Jedan mladi (mladji) gitarista zamenio Dusana, Luka se zove. Lalic otpevao pesmu. Imamo materijal za EP. Uglavnom neke preradjene stare ideje koje Draconic nije nikad snimio, i jedna novija. Jebemliga, ljudima ce mozda dosta drugacije da zvuci zbog vokala, ali meni je Draconic uvek bio prog sa ne-prog vokalom 😄 Ali ovo je bas izrazito prog. Kasne 90/rane 2000 (raniji radovi Nevermore, Meshuggah, Devin Townsend, Ayreon, Symphony X, Pain of Salvation, Arcturus, itd itd)
  4 points
 18. If you see this in your neighborhood rent is going up
  4 points
 19. Đe ste monci što ima, nemoj da se svađate, ima minusa za sve.
  3 points
 20. 3 points
 21. Evo brt zašto da ne
  3 points
 22. kurva iz transilvanijskog apartmana
  3 points
 23. Porcupine Tree na ARTmania festivalu u Rumuniji sa Emperorom i Pain Of Salvation, jak lineup vec sad.
  3 points
 24. Mozda i najgluplja svirka na kojoj sam ikad bio... Kazem mozda, buduci da sam bio na OBojenom Programu. KAD SE NEKO NECEM DOBROM NADA
  3 points
 25. da vidim Lazu da koristi AI za spot i mogu dumrem
  3 points
 26. logičan korak je da ti se sad nakači neki metalcore lik
  3 points
 27. Lemi je dovoljno da dođe jednom mesečno, čisto da pročitamo signature.
  3 points
 28. Human u borbi protiv originalnog i zanimljivog death metala
  3 points
 29. Kakvi bre dobri bandovi,daj da se oznojimo uz Ruskinjice na Plohou!
  3 points
×
×
 • Create New...