Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 5.2k
  • Views 430.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Vitamin K Experience
    Vitamin K Experience

I beg to differ. Screenshot je iz aprila 2001, jasno se vidi PT cover King's X-a u playlisti. 2000-2001 je taj kultni period kad sam sa neta skinuo dve mp3 kompilacije koje je user petrucci sa foruma

• ok buraz, no frx, ja sam samo izneo svoje mišljenje, ništa ne generalizujem   ali razmisli, zašto mnogo ljudi kaže nešto u fazonu "a da, amorphis su kul, tales i elegy su im klasici, a i ovi ostali

• ti slušaš Mejdene, nisi kompetentan za bilo kakvu diskusiju o muzici

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 8 months later...
comment_3100018

Kida bre ovo. Ja ne znam sta ljudi mogu da ocekuju od novog Opetha, ova sama pesma je bolja od svega posle Heritage, pa kontam i Heritage-a. Mix mi se bas dopada, vibe je onako agresivniji prog rock na granici sa metalcugom al' gitare su uzdrzanije da ne prepeglaju previse jer se svasta desava tonalno. Uzivo ce ovo biti bomba. Ovo je sve sto sam ocekivao od Opetha, ako vec zele da rade neki prog rock fazon, da makar ublendaju sa starim fazonima, i ovo je rezultat konacno.

comment_3100033

Growl zvuci solidno, ali pesma kao pesma mi nije nesto. Voleo bih da cujem nesto konciznije, melodicnije i bez tipicnih i izlizanih "prog" momenata. Delovi gde muzika staje i cuje se samo melotron i nekakvi otkucaji sata su sada stvarno vec previse otrcani i predvidivi. Na momente zablista neka vokalna harmonija ili nesto slicno, ali sve to prekratko traje, i onda se nastavlja izdrkavanje unedogled. Previse mi je ovo haoticno i bez glave i repa, ali ostaje nada da nece ceo album biti ovakav i da je ova pesma vise u sluzbi koncepta albuma. 

comment_3100034

Meni je ok pesma mada nisam pao u nesvest. Desilo se i to čudo da vrate growl mada meni vokali ovde malo mršavi za Mikine standarde. Sad već postoji realna nada da će izbaciti bolji album od bilo kog post Watershed. Produkcija je čvrsta i mudaška.

comment_3100040

Rekli ste vec sto sam hteo da napisem, vracaju se svom originalnom zvuku koji ih je i proslavio sto me veoma raduje. Konacno imam neki hajp da preslusam nesto post Heritage od njih, posto posle toga bukvalno nista nisam slusao ili sam preslusao samo jednom i batalio...

comment_3100185

Dobar ovaj album teaser, doduše ovo je i samo radio edit neki valjda, ali daje neku watershedastu nadu u album.

Uživo je to i dalje super što je najbitnije, valja se setiti da je ovaj growl reunion samo studijski, nije kao da ga nije radio do sad 15 godina. Najbolji Mikin quote večeri, usput - "Thank you for coming. Of course you would...it's fucking Opeth."

• 4 weeks later...