Jump to content

Filmovi - preporuke


C.A_R.I.A.

Recommended Posts

Ritam zlocina; izuzetan film. svojevremeno ga pogledah na preporuku profesora, a ovih dana mi ponovo dodje ruku. bio bi zlocin ne pomenuti ga.

http://rapidshare.com/files/261961356/RitamZlocina1981.part1.rar
http://rapidshare.com/files/261969875/RitamZlocina1981.part2.rar
http://rapidshare.com/files/261978219/RitamZlocina1981.part3.rar
http://rapidshare.com/files/261986564/RitamZlocina1981.part4.rar
http://rapidshare.com/files/261994946/RitamZlocina1981.part5.rar
http://rapidshare.com/files/262004756/RitamZlocina1981.part6.rar
http://rapidshare.com/files/262016765/RitamZlocina1981.part7.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Near Dark (1987)

 

Neardarktheatposter.jpg

 

 

 

IMDB

 

 

Obozavam internet! Eto rekao sam to, i reci cu ponovo, drago mi je sto imam to prokleto cudo, jer bez njega nikada ne bih nailazio na neke nepoznate filmove iz 80-ih, u ovom slucaju to je horor. Sam naziv me je privukao ka filmu, pa sam pre skidanja otisao na imdb da proverim info o istom, kada sam imao sta da vidim, sledeca glumacka ekipa koja je glumila u Aliens: Lance Henriksen (definitivno jedna od onih jezivih glumackih faca, samo steta sto se nikada nije probio kao recimo Christopher Walken, mada to nikako ne umanjuje njegovu "okultnost" u mojoj knjizi glumaca), Bill Paxton (hah, jedini glumac koji je ubijen od strane Terminator-a, Alien-a i Predator-a, znaci masala!) i Jenette Goldstein (glumila latino "dinamitaru" porucnicu Vasquez-ovu u Aliens)

 

Film pocinje tako sto se Caleb Colton (Adrian Pasdar, heh, tada je bio anonimus, ali danas ga svi znaju putem serije Heroes) mladic iz Oklahome, vozeci svoj kamion upoznaje slatku lutalicu Mae (Jenny Wright, glumila u The Lawnmover Man-u) u koju se zaljubljuje i tokom noci provodi vreme sa njom, kako se zora blizi Mae postaje nervoznija i moli ga da je odveze kuci, sto on i cini, i za rastanak biva ugrizen...

 

Osecajuci se veoma lose Caleb se doteturao pesice u blizinu svoje farme, ali Sunce je vec izaslo i on pocinje da gori i da se pusi, ubrzo se pojavljuje kombi iz kojeg ga grabi umotana mracna figura. Ono sto Caleb ubrzo saznaje da je to "porodica" od Mae koja se sastoji od najcudnijih lutalica i otpadnika drustva, ludi i zajedljivi Severen (Bill Paxton), decak sa stavom zvani Homer (Joshua Miller), opasna cica sa nozveima Diamondback (Jenny Goldstein) i njihov harizmaticni vodja Jesse Hooker. (Lance Henriksen)

 

Caleb dobija ultimatum od njih da ako hoce da prezivi mora da nadje zrtvu i da se napije krvi da bi im dokazao lojalnost...

 

Dalje fabulu ne bih otkrivao jer bi samo razgolitio film.

Interesantno mi je da su se u kliseiziranim 80-ima dosetili da urade ovakav hibrid vampirskog filma (inace ovde se ne spominje rec vampir !) i western-a. (ima jedna odlicna stand out scena u jednom bungalovu sa policijom)

 

Dopada mi se sto je skoro ceo film snimljen po mraku, pa se od cele neobicne price i desavanja dobije jedan poduzi kosmar, iz kojeg bi voleo da se probudi glavni junak.

 

Prijatno je i pristupanje legendama o vampirima, ovde su oni zaista "prokleta" stvorenja, otpatci drustva, ubice, lutalice i neshvaceni, sjajno poredjenje, naspram holivudovog serviranja grandioznih grofova i slicnih aristokrata koji zive po palatama i dvorcima i koji su ugladjeni kao kakvi Rokefeleri, i pride se jos zale da su prokleti, smejurija...

 

Umalo da zaboravim muziku za film su radili Tangerine Dream, elektro rok grupa koja je poznata jos po OST-ovima za Legend (da, da to je onaj famozni film sa Tomicom Kukuruzom kao herojem) i The Keep. (horor film sa Gabriel Byrne-om, Jurgen Prochnow-om i Ian Mckellen-om)

 

A sada da iznesem neke negativne strane filma, ima veoma malo vizuelnog prolivanja krvi, stavise meni se cini da je sama reziserka je to morala da uradi, inace bi film dobio X rating, a onda ne bi imao siru distribuciju...

 

Mogli su da porade na pricama antagonista, tj. njihovim proslim zivotima, i ne verujem da bi udavilo glavni tok price, ali sta sada da se radi, ispalo je takvo kako je...

 

Uzgred definitivno bih izdvojio glumu Bill Paxton-a, Severen je likcina i po, cak iako je lud kao struja ima nesto harizmaticno u vezi njega (sam izgled i gluma Paxton-ova je tome doprinela), mozete se uveriti iz ovog klipa sa youtube (cisto da vam malo zagolica mastu, a i ujedno to je sa liste jednog korisnika koji sklapa horor filmske ikone, Severen je dospeo na 24 mesto od 50, masala!)

 

Naravno,niko da prokomentarise

Film je odlican skroz i ima prilicno neuobicajenu radnju bez obzira sto je tematika po ko zna koji put vidjena(vampiri)

Imam ga u kolekciji jos odavno,na nekom cd-u,skupljao prasinu i bas malopre ga ogledah

Svakako preporuka! ;)

Edited by Full_Metal_Yakuza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da kopiram komentar jednog imdb usera, mada to inace ne radim:

"It's an intelligent movie for intelligent people." or "People just don't get it." WTF is there to understand?

Walk here, walk there, get eaten, don't get eaten, boo hoo hoo, my wife left, harsh world, harsh world, blah,

blah, blah. There is no effing setting, so no metaphor; there is about fifteen minutes of dialog, mostly the

dumb kid whining for his stupid father not to kill everybody. The voice-over is so arty that I was praying for

the damn end of days. Yeah we get it: planet goes boom, people get nutty and awful, track you down, wanna feast

on your innards, ambiguous ending, whoopee doo. What did I miss? Oh yeah, old man ass twice. Real intelligent."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao sam juce Sherlock Holmes. Dobar je. Najvecu zaslugu za takav utisak o filmu ima Robert Downey Jr. koji je car btw. Tek sam malo pre skontao da je film rezirao Guy Ritchie. Vrlo atipican film za njega ali dobar je posao obavio sto se mene tice. Doduse ja sam par puta zaspao u toku filma ali tome je kriva cinjenica da je u bioskopskoj sali bilo toplo i zagusljivo a ja na film dosao pravo sa posla. Jebeni Kolosej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Mist...

http://www.imdb.com/title/tt0884328/

 

Ne znam sto da mislim o ovom filmu. Poceo je da me nervira poslije 20og minuta sa nekim dijalozima. Onda,kako je radnja pocela da se odvija,postalo je jos gore. (Kad se glavni lik prvi put vrace iz onoga magacina,pa mu oni ne vjeruju nesto...jao,kakva prica  :udri:  ) Ne znam da li da se na tome zahvalim losoj glumi,scenariju ili samoj reziji. Takodje,nijesam odusevljen ni specijalnim efektima,mada mi je to najmanje bitno. Definitivno je falilo NESTO da bi bio i malim dijelom dobar kao Green Mile,ili pak Shawshank Redemption. Prica definitivno ima dubinu (ali,opet,nista novo i nista cega vec nijesmo bili svjesni)

 

I onda se desio kraj filma. Zadnjih 5 minuta. Cak i on je mogao biti bolje uradjen,ali ideja...Ostao sam bez teksta. 

 

Opet ja kasnim,vjerovatno vas je 90% gledalo film,ali ono...morao sam da prozborim koju,jer buljim 15 minuta u one zvjezdice na IMDB i ne znam koju ocjenu da mu dam.

 

Zbog kraja - osmica...jednom se zivi.  :bigblue:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.imdb.com/title/tt0338013/

 

eternal_sunshine_of_the_spotless_mind_ver42.jpg

 

Bila sam malo skeptična po pitanju ovog filma, zbog toliko "izvikanih" imena, ali me je film prijatno iznenadio.

A i zanimljivo je gledati Džim Kerija u ozbiljnoj ulozi, za promenu. Pritom je i Kejt u totalno netipičnoj ulozi.

Vidim da je #59 na top 250 listi IMDb-a, možda malo previsoko, ali svakako zaslužuje da bude na toj listi.

 

U svakom slučaju, ako niste pogledali film, obavezno to uradite. Stvarno vredi.

Edited by Brynhildr

Share this post


Link to post
Share on other sites

The_Men_Who_Stare_at_Goats_poster.jpg

 

IMDB

 

Cini mi se da su scenaristi i reziser bili poprilicno zbunjeni kada su pravili film. Ovde imamo jednu papzjaniju koja sadrzi dosta elemenata komedije, politicke satire i akcije, ali nije najjasnije kuda bi isli sa tim zanrovima. (Zato ispada papazjanija)

Humora ima dosta bio on slap stick ili onaj sofisticirani, ali se on gusi sa jako ozbiljnim uplivima price, uzmimo na primer da dosta parodiraju americku vojnu taktiku, i onda iscuri prica u sasvim drugom pravcu, kao da nisu imali dovoljno koncentracije da se drze jedne putanje. (verovatno su koristili neke opijate, garant!)

 

Sto se glume tice Ewan (Bob, novinar) mi je pomalo bio skripav, pogotovo sa glumom, nekako je previse bio drven kao lik (ok, onda su ovde krivi scenaristi) i stekao sam utisak da se previse ponasa kao decarac, a i jako je bolno koliko se trudi da zvuci kao Amerikanac...

Clooney je pokidao kao Lyn (jedan od psi vojnika) mada i od njega nisam ocekivao da ce biti drugacije, zna matori da glumi... (uziveo se u lika sasvim)

Jeff Bridges (Bill Django, covek koji je pokrenuo ceo proces psi vojnika) se dobro sklapao sa scenama flesbeka, i unosio dosta komicnih momenata.

Kevin Spacey je ispao najveca greska u filmu, za "negativca" cinio mi se sasvim bezidejan i bespotreban, slicna situacija je sa T-1000 (glumio u T2, stalno mu zaboravljam ime, zato ga i zovem T-1000 :D ) pojavi se i cela njegova prica i lik nemaju nekakvu vaznost po pricu, cisto zauzimanje prostora same price...

 

Prica je mogla da bude malo bolje razradjena ovako to meni izgleda kao nabacana gomila dogadjaja...

I stekoh utisak da nisu dovoljno iskoristili kritiku americke vojske, moglo je tu jos dosta da se bocka.

 

Ukratko:

-Ima komicnih momenata, i zna da nasmeje.

-Gluma je pristojna, i vidi se da su se trudili.

-Jako neobicna prica, ima dosta nerealnih momenata pa me je to i teralo da odgledam film do kraja.

-Kraj je mogao da bude mnogo bolje razradjen.

-Do sredine filma dozlogrdilo mi je da cujem rec Jedi. :x

-Muzika je u dobrom sklopu sa vremenom.

I to je to.

 

P.S. Gledajuci film sam totalno zaboravio na koze, tek negde pri kraju se setih...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha ha, vojvode kralju (nisam zloban da ne postujem) kako se vec to kaze na engleskom  - vrati nick     :rolleyes:

 

bas sam pre grada pogledao film i kontam da li bi ovo moglo da se preporuci ljudima i ipak zastadoh

 

rek'o ovo ce vojvod bolje da servira u nekoj recenziji, meni je cudno, totalno ne mogu da odredim da li je smece ili...

 

cudan film, mislim da treba bas biti u ono nekom goofy stanju da bi legao...jebote sad kad ovo pisem kontam da je

 

actually dobar film (mind brdo pica  and what not?) 

btw sad napadam Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte it's a sick motherfucker, vidimo se u paklu

 

 

 

Edited by M I L A N

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Milan, ako ga predstavis kao komediju sa uplivima politicke satire, ko zna mozda progutaju mamac, pa ga odgledaju.

Mada nesto ne verujem da ce se proslaviti film, eno u Americi ga bas ne vole, jer ih pogadjaj u srce sa tematikom (uzaludnost ratova...) a to se verujem moze i na nase podrucje primeniti kada se malo bolje razmisli...

Stari nik se vrati za mesec dana. mozda. :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noup. Vrijedi zbog prvog dijela, ako ne sto drugo. Evo linkova, sad cu da metnem na daunloud.

 

http://rapidshare.com/files/328431957/Rec2.2009.TS.XViD.part1.rar 
http://rapidshare.com/files/328432002/Rec2.2009.TS.XViD.part3.rar 
http://rapidshare.com/files/328432947/Rec2.2009.TS.XViD.part4.rar 
http://rapidshare.com/files/328434346/Rec2.2009.TS.XViD.part2.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...