Jump to content

Sepultura


aleksej

  

59 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Napokon sam nabavio Endurance video. Moram da priznam da su me ruski torent sajtovi ovaj put razocarali i da sam na kraju kupio Quadru earbook verziju xd Uz Endurance i sam album, ide i Live in Sao Paolo cd, sa 8 pesama uzivo, dobar ton, steta sto nije cela svirka. Ta earbook izdanja su zanimljiva mamipara, pošto izgledaju bogato, luksuzno i šta već... Šteta što nije dodat neki extra foto ili tekstualni deo, već je samo uvećan booklet albuma.

Što se samog Endurance videa tiče, kao što smo i ranije znali, Max i Igor se ne pojavljuju, sem preko fotki i nekih video snimaka. Film kreće od Kairos turneje i Jean Dolabele, pa onda dolazi Eloy, dok u medjuvremenu o Sepulturi pricaju Lars, Corey, Ellafson, Anselmo... U nekom trenutku prica krece od pocetka, Jairo Tormentor i Silvio Bibica imaju dobre intervjue, kasnije se pridodaju Krgin i Monte Coner i onda film dodje do Maxovog odlaska. Poslednji deo filma je post Max faza. Sve u svemu, korektno, sasvim gledljivo, tu i tamo preopsirno, tu i tamo vrlo zanimljivo. Ima cudnih montazerskih resenja u smislu trajanja pojedinih sekvenci u filmu. Moglo je i bogatije da bude pokriveno arhivskim materijalima, neke stvari tipa 2 meter sessions izgledaju kao da su skinute sa yt-a. Sve u svemu jaka trojka, moglo je i bogatije i detaljnije, ali nije ni fejl. Ima i zabavnih delova, kada vidis da Paolo oko kuce ima bodljikavu zicu npr xd

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Jbg ako mu je stvarno Slipknot ponudio posao, mogu donekle i da ga razumem. Lik je mlad a ostatak Sepulture ide u penziju nakon ove turneje, mora covek da misli na buducnost (a Slipknot ili ko vec nece cekati godinu i po dana na kraj turneje).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam gledao celu konferenciju za stampu gde su oni saopstili da se penzionisu, ali ima jedan deo gde je bas Eloy  rekao da bi on bio najsrecniji da se ta odluka promeni, ali je Kisser rekao da od toga otprilike nema nista. Takodje, moguce da je i razocaran, posto je Sepultura otprilike iz cista mira odlucila da svira oprostajnu turneju. Meni deluje da je to cisto Kisserova odluka. Sad ako je dobio ponudu od nekog velikog benda, valja ga razumeti, mada je tajming vrlo los. Primetno je da su oni malo kivni u onoj objavi na njega (napustio nas je par dana pre prve probe), a da se on zahvalio bendu, ne i njima pojedinacno.

 

Ovaj novi svirao sa Suicidal Tendecies. Isti ljudi koji su mi 2011.-e objasnjavali ko je Eloy Casagrande su mi sinoc poslali poruke da je i ovaj novi ubica, znaju za njega xd

  • Like 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj novi klinac svira i džez i svašta još nešto pored metalurgije, odradiće on posao bez problema. Eloy je meni bez dileme jedan od impresivnijih metal bubnjara novije garde, jes pederski tajming da napusti bend ali ako je stvarno zvao Slipknot ili tako neki proizvođač para to se ne odbija a i btw on bi legao super Slipknotu ako je taj trač stvarno istinit.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda ja romantizujem stvari, ali napuštati uspešan bend posle 10+ godina, i to bend koji te je stavio na veću muzičku mapu, je dno veće od onoga kad fudbaleri uzmu i odbijaju da idu na treninge jer se za njih raspituje neki veći tim. Navikao sam da čujem ljude kad napuštaju firme sa tim floskulama "I'm going to start a new chapter in my life" ili "I'm going to the next project", ali čuti muzičara kako kenja sa time je solidno obeshrabrujuće.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se, ali meni deluje da je kod njega mix razočarenja zbog oproštajne turneje (a on će realno najlakše naći novi posao) sa očigledno nekom ponudom koju nije mogao da odbije. Stoji da je mogao i odmah u decembru da napusti bend, a ne da čeka do dve nedelje pred turneju. Kada se malo rasčlani ta "njihova" odluka da se penzionišu (nadam se da će biti ko sa Slayerom), Paolo Jr. i Green nemaju nikakvih logičnih motiva da su za tako nešto, Eloy je izgledao razočarano, prema tome sve se svodi na Kissera. A možda se i  2026. progase reunion sa Cavalerama. Velike bi to pare bile. Primetno je da se protivnički tabor nije oglašavao po pitanju "farewall tour" bivšeg benda. A do tada mahali sa "No Cavalera, No Sepultura".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...