Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 1.1k
  • Views 106.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bata Trokrilni
    Bata Trokrilni

Ništa posebno album. OK, vratili su se nekom svom starom zvuku, njihova odluka, ali to nije moj ukus. Napravili su donekle iskorak ka tome na prošlom albumu, ali je tamo bar bio Demon Sweeny Todd, koj

• Huh...

• 8 months later...
  • 1 month later...
comment_3094526

Posle par slusanja, izdvojio bih: Madame Guillotine, There's Something in Roswell, 1066, Kubla Khan...

Nema ovde novih momenata, lako se moze predvideti u kom ce smeru ici odredjene pesme, posebno refreni. Npr. Super Charger ref. je kao Super Nova - ima vise tih primera, pa da ih ne iznosim sve i uporedjujem.

Kao i uvek kod saksona, zanimljive teme su obradjene i kul su tekstovi. Ima ovaj album sta da ponudi, samo mu treba dati sansu.

S obzirom na to da bas obozavam njihove pocetne radove (od 1.albuma, pa do Crusader-a), kao i noviju eru (od Unleash the Beast do Battering Ram-a), voleo bih da ih "zakacim" na ovoj turneji, objektivno nece oni jos dugo, a jos se stoicki drze!

Jos da dodam da me je odusevila pesma Saxons and Vikings od Amon Amarth-a i Saksonaca nasih.

comment_3094715

Fino je ovo ispalo. Madame Guillotine je verovatno najbolja Saxon pesma u poslednjih deset godina. Naslovna je takođe moćna, Roswell je klasik. Možda maaalčice gubim pažnju od Kubla Khan pa nadalje, poslednje dve pesme su mi najslabije, ali u celini je jako izdanje. Ne znam kako im uspeva, evo ih u petoj deceniji u kojoj svake dve, tri godine izbacuju album u svom standardnom maniru, i malo malo pa razbiju. :da:

• 1 month later...
comment_3095737

Dobar album, u stvari prosječno dobar za njih.

Nema baš pjesme koja ostaje dugo u ušima kao što su znali ranije napraviti, ali eto.

Izdvojio bih kao bolje: Hell, Fire And Damnation, Madame Guillotine, There's Something In Roswell, 1066.

• 3 weeks later...
comment_3096528

Verovato se ponavljam, ali meni manje-više nijedan album posle "The Inner Sanctum" nije zagolicao na više od par slušanja. Pa tako i ovaj. Ništa loše, mašina radi i dalje, ali ništa ne iskače.

Ono, za cca 24. album u karijeri, može i daleko gore :haha:

• 2 weeks later...
comment_3097073

Sto vise slusam album, sve mi se vise svidja i naslovna numera, prava sustina heavy metala - kako muzicki, tako i tekstualno.

Konacno, (posle duzeg posta, jos od Gitarijade 2018.godine) mighty Saxon je overen uzivo i sa njima tu nema greske, nisu razocarali. 

Mada, s obzirom na to da su "zagrevanje" za Priste, ipak je minutaza tanka za saksonske sladokusce, tako da ih treba zakaciti na njihovom regularnom koncertu, ako prilike to dozvole.

• 9 months later...
  • 3 weeks later...
comment_3108788

Saxon je juce overen u Becu i opet nije bilo greske. Odlicna setlista, najavili su ceo legendarni WoS, par numera sa aktuelnog albuma i razne hitove, te su isto i ispostovali. Najprijatnije me iznenadila pesma Dogs of War - jer je bas nisam ocekivao (mada je utisak pokvarilo ozvucenje, tj.tehnicki problemi), kao i 1066!

Energija na bini je neverovatna, publika je super reagovala... saksonci su pravi predstavnici muzickog hard 'n' heavy pravca!