Jump to content

Izbori 2023.  

35 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Trebao bih stvarno. Da tek počnem da pišem svoje najluđe doživljaje niko mi ne bi verovao. Zato se osećam kroz ceo svoj život kao Baron Minhauzen (videti quote u mom footeru), ali za razliku od njega pričam istinu ma koliko čudno to bilo. Ovde bukvalno navodim većinom neke stvari iz moje svakodnevnice, a ne neke izuzetne događaje. Dobro lomljenje nosa jeste izuzetno jer je to jedini ženski nos koji sam slomio. Kroz život sam znao dosta devojaka koje su kasnije postale prostitutke. Čak nisu sve bile ni džankiji nego samo siromašne. Ove dve sestre živele u zgradi pored moje, lepe plavušice. Velika greota.

• Like 1
Posted

Sećaš li se, Hefi, kako su nas nakon one monstruozne hiperinflacije vodili po izletima?

Ja se sećam jednog, jesen - zima '94, poznato izletište bilo. Šta smo bili, treći osnovne...

Smestiše nas sa nesretnom decom Foče, tada se to mesto zvalo Srbinje, a veliki objekat je bio zaista...

Epidemija petardi, nema ko nije bacao, a tu negde, ispred ulaza, džinovski grafit - MEGADETH.

To mi je ostalo urezano u sećanju, jer nisam baš imao predstavu šta je Megadeth, znao sam da su neka zla grupa sa dugim kosama, ali muzika mi je tada bila nepoznanica...

Par godina unazad, znao sam kako Metallica zvuči, jer starija sestra od tetke je vrtela ploče i kasete i plašili su me, ali nikada je nisam terao da mi pušta Dejva i tu njegovu skupinu...

Elem, ogromna banket sala, sva odeljenja su tu nagruvali, ždralo se, pilo se nije - ko će deci da ponudi alkohol; puštala se mahom šabanska muzika. Tu sam prvi put čuo ''Usne vrele kao žar'' i ''Šta ću mala s tobom'' pokojnog Nina, koji je u to vreme žario i palio. Kažu kolege da je umro sa 20 evra u džepu - tuđih.

Onog Brzakovića, poznatog kao Brzi, odmah sam zgotivio, čisto da se zna...

A posebno mi se dopala boja glasa hrvatske pevačice iz ansambla E.T, i moram priznati da mi se digao... Digao i te kako...!

Tu je bilo nekog varničenja, polivanja vodom, koškanja i razdvajanja, dvojica iz drugog odeljenja nered pravila. Znali smo da je jednom od njih ćale švercer, a onom drugom keva narkomanka...

Spavaonice sa otvorenim lamelama su, kao što rekoh, bile vrlo prostrane sa krevetima na sprat...

Imali smo tu jedno ciganče u odeljenju, Miki smo ga zvali, koji je dohvatio da tuca gornji sprat... Mi iz susednih lamela se sjatili da gledamo i bodrimo besno ciganče u pokušaju da razvali krevet od kurca... Verovao ili ne, na kraju mu je poduhvat urodio plodom; puče onaj krevet, stropoštao se Miki dole... Dotrčala je učiteljica, krenula da vrišti, pljuštali su i šamari...

Noć. Noć je bila ta koja je nepredvidiva.

Bio jedan ludi Sale, život ga odveo kasnije stranputicom... Kako polegamo, krenemo da hrčemo, on popali svetla, go kao od majke rođen, krene da juri po lamelama, vitla patketinom i urla: Jackie Chan! Ja sam vaš Jackie Chan!

A glas mu piskav i oštar, King Diamond mu nije ravan...

Bilo kako bilo, imao bih još štošta izjaviti za vaš vesnik, nego da vam se želudac ne okrene na ovoj vrućini. Ne pamtim ovakvu žegu...

• Like 1
  • Upvote 4
Posted (edited)

Ja 93. nisam ni na ekskurziju otišao jer para nije bilo, a nije ni većina odeljenja, a ne bih otišao ni 94. takođe jer je bilo preskupo i mogli su samo punišići to da priušte. Kao sa neba pojavio otac od jednog drugara i zamolio učitelja da sazove roditeljski sastanak i tu došao sa aktn tašnom punom love i rekao ja plaćam ekskurziju za svu decu samo mi treba vaš pristanak. I za put na Taru je dao sinu aktovku sa šifrom punu para koju smo bahato potrošili pa je došao 5. dan i doneo još jednu. Sećam se kako mi siromašni kao crkveni miševi imamo kod sebe ogromnu lovu i u sobi bacamo pare do plafona, trošimo ih ludački i spavamo na njima kao u filmu Glupan I Tupan. To su bila vremena.

A povrh svega toga ja pod uticajem pročitanog Arsena Lupena i svog iskustva u džeparenju koje seže još od vremena iz vrtića, gde sam brusio zanat nad zombifikovanom decom, svaki dan sam jadio prodavce na tezgama ispred hotela i to u tolikoj meri da su se posle par dana spakovali sve i pobegli (čuo sam ih dok su kleli onu prokletu decu i to što ne mogu nikako da ih uhvate u krađi). Kući sam doneo pune dve velike putne torbe stvari koje sam im ukrao, a i torbe su bile njihove. A mnogo više toga sam poklonio drugaricama i drugovima. Uvek sam bio čovekoljupče. 😂

Pored mene spavao na primer lik dobrica, ali malo sublesast lik viši od nas za dve glave. Svaku noć krene da ćurliče i ne da nam da spavamo. Ja svaku noć iz okreta ga klepim preko nosa nadlanicom i krv krene da šiklja, imao slabe kapilare, bilo dovoljno da ga pipneš. Svaki dan su mu menjali posteljinu, hteli iz hotela da nas izbace.

Tri drugarice se isprimaju na tog blesavog diva i namame ga kod njih u sobu, zaključaju vrata i skinu se gole skroz. On jadan muka neiskvaren pokušavao da pobegne dok su one iz sve snage pokušavale da mu skinu pantalone i gaće. Ja slučajno čujem buku iz sobe(svi ostali bili na nekoj predstavi u to vreme i sve sobe su trebale da budu prazne) i prevarim ih da otvore vrata. Nikada neću zaboraviti scenu njih tri onako stoje i gledaju me a ja zinuo u njihove bujne žbunove. Uletim ja unutra i pokušam da nagovorim čoveka da popusti, ali on neće. One onako gole oko mene počele da obleću i da me mole da im pomognem a ga savladaju. Hahahha. To su bili doživljaji. Ne bih da ulazim dalje u detalje...

Muziku još nisam otkrio u punom obimu u to vreme, bilo je potrebno da odem na takmičenje iz srpskog jezika  u Kragujevac i ispred Rode da kupim kasetu Megadetha jer mi se svideo omot. Igrom slučaja zalutam u Kragujevcu posle takmičenja sa ubedljivo najlepšom devojkom naše generacije iz mog grada. Ona kupila Madoninu kasetu i ja da ne ispadnem seljak kupim Megadeth. Kakva win win situacija. Lutali smo satima ulicama KG-a ne znajući put nazad do te škole. Autobus pun đaka čekao samo nas dvoje. Javno su nas prozivali posle da smo radili ko zna šta, a inače ona i ja delili prvo mesto na  regionalnom takmičenju. Prvi završili, prvi izašli i skontali se na prvu. Eh mladosti lepa li si bila...

Edited by HEFEST
  • Upvote 2
Posted

Zašto ja u školi nisam imao te gole šiparice koje zaključavaju po sobama nedužne mladunce...?

Da sam imao sigurno bih znao, jer sam obavešten, a i pamtim dobro kao Nebojša Tubić Žabac...

Posted (edited)
On 7/3/2025 at 1:01 AM, perzekjušn menijak said:

Jebem li ga brate, ali meni se čini da su Slobini panduri  bili mnogo zajebaniji. 

Koalicija Zajedno kad je bila.. pa interventna je urnisala studente bez ikakve opomene.. išta... samo ih jurili i prebijali (bukvaslno 10 na jednog). 
Ne kažem ja da to treba da se ponovi... al' brate... ovo te pipne policajac, i ti vrištiš o nasilju. 

Pazi, kod nas u Nišu je tada bila bukvalno najbolja policija (za vreme protesta koalicija Zajedno), ja mislim da nijedan incident nije bio (za razliku od Bg i NS gde je policija brutalno odvaljivala svakog) 
I sad... sećam se... neke 98-99... sa ortakom pijem pola litre Stomaklije u Nišu... u mračnoj ulici.. ispred neke radnje... kiša pada žestoko... bukvalno pred oluju... mi tiho pričamo, nikoga ne diramo... i odjednom jedno 3 marice napraviše bukvalno polukružne policajke ispred nas... 
- KO STE VI? ŠTO STE TU? DOKUMENTA! BRZO! DAJTE SVE IZ DŽEPOVA! 
Mi brate vadimo dokumenta (i sve što imamo iz džepova), stavljamo na neki betonski bedem ispred radnje, panduri nadrkani, tačno se oseća po njima.. jedna pogrešna reč da kažeš i ne gine ti prebijanje + marica + prijava (iako ništa nisi uradio).

I, haha.. kad su panduri sve pogledali i videli da je sve u redu (premda ja i danas mislim da nije u redu  što je moj drug imao Nightwish album, i da je trebalo zbog toga da ga privedu), jedan od njih mi se izdere: 
- ŠTA RADITE OVDE? 
- pa pijemo 
- A ŠTO PIJETE OVDE? 
- pa gde da pijemo? Na kiši? Sklonili smo se ovde od kiše. 
- DOBRO? OSIM ŠTO SE FIKSATE SA RAKIJU, SA ŠTA SE JOŠ FIKSATE? 
- ??? 
- AJDE AJDE, NEMOJ DA ZAVRĆEM RUKAVE! 
- Pa zavrnite. 

I odoše....
i kad odoše.. sećam se da sam se pitao, koju školu su ti panduri završili, ako misle da narkomani dođu u sred oluje i piju rakiju. Ja koliko znam, narkomančići piju sokiće po kafićima. Nijednog narkomana ja nisam video ikada da pije rakiju, u smislu da poteže iz flajke da se uradi. 

Ali hoću da kažem... poenta priče.. pazi... jedna pogrešna reč tada... jedna.. izgazili bi nas tada panduri ko ništa.... bukvalno su mogli da nas ubiju.... i nikome ne bi odgovarali. 
Ja sam negde zadovoljan što smo iz tog iskustva i ja i ortak ipak držali neku kontrolu nad dijalogom... jer brate... kažem vam... 3 marice u sred oluje naprave policajku isred vas, policajci krvavih očiju (željnih konflikta) izađu pred vas, i  ajde sad, šta ćeš? 
Jedva su čekali da nam jebi sve po spisku. 

A ovo danas... stavlja mu lisice... ajooooj.. ne maltretirajte dečkaaaa... kukuuuuuu... ubiše gaaaaaa... 

Edited by Dark_Elf
  • Downvote 5
Posted

ab99290a2fe0666fa89382b18018c7e1.gif

Jbg zato se na proteste i ne ide bez full opreme ili odlične fajterske ekipe. Pogledajte proteste u Americi, pola likova nosi šlemove, gas maske, palice i razna oružja i oruđa. Ovde krenuli gologlavi da laju i onda pukne njonja. Ako hoćeš da laješ moraš da znaš i da ujedeš. Prosta priča.

Ovaj gif gore je kako je moj sukob sa murijom počeo. Ista priča, zveknuo pola litra rakije pa prešao na pivo ispred jedne izolovane prodavnice koja ispred sebe ima bukvalno kao neki mini park. Prilaze panduri vrteći pendreke baš ovako kao na  gifu i kreću da urlaju u fazonu prebićemo vas kao mačiće. Svi oko mene se usrali, a realno bili su krivi jer su pravili galamu, a ja ih opominjao da to ne rade. Ništa ja iskuliram sedeći na stepenicama dok se jedan nije meni obratio. Ja mu kažem da nemam ništa sa tim i da ih bije ako već hoće da ih bije, ali se lik okomi na mene i ja pošto sam bio tih i miran celu noć nisam želeo da prihvatim bilo kakvu krivicu. Reč po reč to zakuva opasno i ja zaurlam kao Tarzan kada dohvati lijanu i kažem im da imaju 3 sekunde da se udalje od mene ili krećem da lomim ruke i noge. Smejali se u prvi mah, ali kada sam krenuo da brojim mislim da su pustili u gaće. Klasične pičketine. Kada je stiglo do 3 ja krenem ka njima, a oni na levo krug i prtina. Da nije bilo tako dobili bi takve batine da bi posle toga sigurno zatražili kancelarijski posao. Ja bih u tom slučaju verovatno zasvirao klavir, ali bio sam manijak jbg, a ne policajac. 😂

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

Kad sam bio klinac policija me rado zaustavljala, ali kako sam izraso, nešto ne smeju. Džabe mi duga kosa i Satyricon majica, čim vide gomilu od 5-6 orangutana od 1,90+ sa dvolitrama u ruci, nešto im se ne prilazi, pogledaju nas samo iz kola i nastavljaju dalje.

Jedini izuzetak je moj drugar koji liči na Richarda Ramireza. Dok ga nisam upoznao imao sam neku gadnu cimku od njega, inače je mica od čoveka ( osim kad pobesni ali to se izuzetno retko dešava ). Njega stalno zaustavljaju, pogotovo noću, ipak ima tu neku Night Stalker-idem-sad-da-počinim-zločin auru.
Dakle formula je biti u što većoj grupi, što fizički veći i što ne-psihotičnjeg lica.

Al kad me pitaju "dal imate neke nedozvoljene supstance kod sebe?" Dečko, priberi se, orangutani prave buku na raskrsnici ispod svetiljke, da imamo nešto uštekali bi se u neke duboke dubine.

• Upvote 1
Posted
2 hours ago, HEFEST said:

hw2rw2owlkdf1.jpeg

Koji kanal jbt. Ja mislio mi loši.

Pitanje je koliko su te mape tačne, pa neka je i eurostat...

Rumuni ispadaju ubedljivo najgori u Evropi, a ima ih na Halkidikiju koliko hoćeš...

Baš u promil da odrede ko ne može, a ko može da letuje i gde...

• Like 1
Posted

Pa i meni ovo veoma sumnjivo. Pogotovo Rumuni, Grci i Bugari koji imaju svoje more i solidan procenat  njih ima neku nekretninu blizu primorja. 

Posted (edited)
15 hours ago, vudun said:

Divljana se zvalo ono izletište gde su nas vodili...

Za divlju decu ništa drugo i nije...

Zajebavaš?

Edited by HEFEST
Posted

Odvešću te ja brt samo prvo da izvidim situaciju. Ortak okuplja ergelu starleta i go go igračica. Biće tu i za brata napaćenog nešto.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...