March 3, 201411 yr comment_2728345 Његош - Лажни цар Шћепан Мали Брат Довла и ја ћемо подвући линију кад прочитам, да саберемо утиске.
March 3, 201411 yr comment_2728361 Preporučujem ti Puškinove pripovetke, onda. On stilom pisanja odstupa od toga na šta ti misliš, a njegova proza je, bezrazložno, ostala u senci njegove poezije, U Blicu svake nedelje izlazi po jedna knjizica pripovedaka ruskih pisaca, valja imati, do sad bili Tolstoj, Gogolj i Čehov, verujem da će biti i Puškina. Pročitah Kockara, u istoj knjizi su i Bele Noći i Dvojnik spičiću i to, lako se čita
March 3, 201411 yr comment_2728363 Брат Довла и ја ћемо по(д)вући линију кад прочитам, да саберемо утиске. fixed
March 3, 201411 yr comment_2728400 Proteklih meseci izgleda imam obrazac za biblioteku Obavezno po neki noviji ruski autor (tipa Peljevin, Aksjonov), Zatim bar jedan dalekoistocni (tipa Murakami, Akasaka, Mishima) I par knjiga sfa E da, Bergman me odusevio. Preporucujem stagod od njega.
March 3, 201411 yr comment_2728446 Pročitah Kockara, u istoj knjizi su i Bele Noći i Dvojnik spičiću i to, lako se čita Ako ti se svideo "Kockar", a nekim slučajem znaš i Puškinovu "Damu pik", mislim da će ti leći Cvajgova "Novela o šahu". Naravno, u pitanju je druga škola pisanja, ali ima onu austrijsko-nemačku elegantnu crtu pripovedanja bez neke pompeznosti ili zamaranja sitnicama, radnja savršeno teče.
March 3, 201411 yr comment_2728508 Ako ti se svideo "Kockar", a nekim slučajem znaš i Puškinovu "Damu pik", mislim da će ti leći Cvajgova "Novela o šahu". Naravno, u pitanju je druga škola pisanja, ali ima onu austrijsko-nemačku elegantnu crtu pripovedanja bez neke pompeznosti ili zamaranja sitnicama, radnja savršeno teče. Hvala potražiću, idem ovih dana malo u kupovinu knjiga
March 15, 201411 yr comment_2731477 Pre 15-tak godina pročitah Vinetu-a, počeo sam opet da se podsetim, super je,
March 15, 201411 yr comment_2731484 Pročitao "Sagu o Vešcu"- sedam knjiga koliko ima serijal. Ipak sam SF tip al morao sam zbog igre da overim. I svaka preporuka, premda je delo malo iznad proseka, a poseduje i kvalitetan humor na momente.
March 23, 201411 yr comment_2733343 @Mare Za Eriksona mogu samo da prenesem odlične utiske od drugara koji je pročitao ceo serijal. Stigla mi je "Gardens of the Moon" pre 2-3 dana, priča deluje baš interesantno. 6€ well spent.
March 24, 201411 yr comment_2733606 ,,Budenbrokovi'' - Tomas Man Ne znam da l' sam nešto bolje čitao ikad, možda jedino ,,Braću Karamazov''.
April 11, 201411 yr comment_2737585 Харуки Мураками - Безбојни Цукуру Тазаки и његове године ходочашћа
June 1, 201411 yr comment_2747791 "Sagorevanja" - Srđan Srdić. Čitam i ne verujem, čovek otvara knjigu GNAW citatom, a tu su i Earth, Lemi, Rolins... 9 priča, 9 krugova pakla, i dalje mi nije jasno da ovako piše neko ko je iz ove jebene zemlje. Soundtrack za prethodne knjige prevazilazi svaki komentar. Stoprocentna preporuka!